• onurr'un yeni albümü.
    alper narman ile yaptıklarının delisi olarak epey merakla bekliyorum.
    albüm kapağı da tam şurada

    edit: albüm 11 ağustos'ta çıkıyor. düzenlemeler selim çaldıran'ın oğlu batu çaldıran'a ait ve kısa kayıtlardan dinlediğim kadarıyla başarılı bir sound yakalamış. bolca sezen aksu, alper narman ve onur özdemir şarkıları barındırıyor elbette albüm, merakımız tavan!
  • spotify'a yüklenmiş.

    (bkz: reserved)

    edit: iki gündür dinliyorum albümü. beklentilerimizi karşılamış onur. öyle hiç de kalitesiz pop yapmıyor bu adam. şu an iyi, daha da iyi olacak.

    herkes demiş ama ağlayamam bir başka.
  • batu çaldıran şarkıları uçurmuş!
    herkes başına üşüşür, benden söylemesi...
  • onurr'un sony music'ten çıkan ilk solo albümü.

    çok çok çok hayırlı olsun.

    tracklist:

    1. derviş
    2. replik
    3. şampiyon benim bence
    4. yakıyosun
    5. hu
    6. aşk kışlıkları giy
    7. ağlayamam
    8. yediğim vurgun
  • kralların, prenslerin ve soyluların baş oyun kişisi olduğu, serüvenleri kapsayan komedya... *
  • çok başarılı bir albüm. pop yapılacaksa böyle yapılsın bence. umarım karşılığını bulur.
  • her parçası bir birinden güzel olan muhteşem bir albüm olmuş, koy arabaya bütün yol boyunca dinle.
  • şimdilik iyi yolda olan albüm.

    dikkatimi çekenler sırasıyla,dinledikçe paylaşacağım.

    (bkz: replik)
    (bkz: ağlayamam)
    (bkz: hu)

    (bkz: reserved)
  • her şeyden önce onurr'a büyük teşekkürler. genel olarak yaptığı işleri ve yansıttığı kadarıyla karakterini pek çok severim. bunu belirttiğime göre yeni albümüyle ilgili naçizane yorumlarımı yazayım.

    tanım: onurr'un sesindeki, o kendisini farklı yapan tınıyı bastıran aranjmanlarla dolu bir albüm.

    çok kişisel bir tercih olarak, diğer türlüsünü daha samimi buluyorum. yani sanatçının sesinin, sözünün ve müziğinin bir düzenleme ile zamanın ruhuna uygun hale getirilmesi, duygu aktarımının önüne çekilmiş set gibi gelir bana. yağlı boya bir tabloya, bir snapchat filtresinin ardından bakmakla aynı bu benim için mantık olarak.

    "bir kahramanlık hikayesi" günümüz türk pop standartlarının çok üzerinde bir albüm, orası ayrı. üzerinde çok ve samimi bir şekilde çalışıldığı ortada. yolu açık olsun. (gözleri kalpli emoji)

    şu an bu entry'yi, albümü dinlerken yazıyorum. şimdi "aşk kışlıkları giy" çalmaya başladı. bakınız bu şarkıyı youtube'daki, kendi halinde çekilmiş, o kayıttan dinleyenler de bana katılacaklardır. müzik o kadar gürültülü ve yoğun ki içinden onurr'u seçemiyorum. normal şartlarda onurr bir şarkıyı söylerse o şarkı biricik olur, yeniden anlamlanır. peki o benzersiz güzellikteki ses, bu albümde nerede?
    bu düzenleme, aynı zamanda sözlerin anlaşılmasını da zorlaştırıyor ve duygu geçişini engelliyor. sırf bu sebepten benim favorilerim "ağlayamam" ve "yediğim vurgun". albüm boyunca sabredip sonunda onurr'un sesini duyabildiğim iki şarkı. bu yorumlarıma rağmen "derviş" de sevdiğim şarkılar arasında gerçi.

    albümü dinledim, bitti. ardından spotify'da onurr'un "ruj" şarkısı çalmaya başladı. bu şarkının sözleri, onurr'un ses tonunu duymamız ve o ses tonuyla tiyatral bir şekilde şarkıdaki yaramaz adam karakterinin aktarılması çok başarılı. bana kalırsa tüm albümde bir "ruj" kadar dinlemesi keyif veren bir şarkı yok. onurr'un, kendisine benden sonsuz kredi açmış bir müzikal geçmişi var. öncesi ve sonrasıyla bu hep böyle oldu. bu albümü de farklı şekillerde keşfetmem gerektiğini düşünüyorum bu yüzden. umuyorum ki konserler olur ve albümdeki şarkıları farklı versiyonlarıyla ve bastırılan özelliklerinin de ortaya çıkartılmış halleriyle dinleme şansımız olur.

    not: çok seviyorum. (hayır yani belki anlamamışsınızdır.)
  • (bkz: onurr kim amk)
hesabın var mı? giriş yap