• ilişkiler vakit ve emek gerektirdiğinden geçerli olan tespit. engel sadece kadın olacak gibi seksist tespit sıçmıklarına gerek yok lakin, genel olarak ilişkiler iki yönlü kişisel gelişimi engelleyebilir diyebiliriz.

    o yüzden kendimize bir şeyler katabileceğini düşündüğümüz ya da birlikte kendimizi geliştirebileceğimiz insanlar seçiyoruz.
  • (bkz: nasıl ibne oldum) *

    konuya dair özet için ; (bkz: erkek adamın erkek sevgilisi olur)
  • "bir kişisel gelişim engeli olarak türk erkeği" nin yanında lafı bile edilmez.

    bu ülkede, her alanda hayatından ödün vermesi beklenen kadınlar değilmiş gibi...

    okumak istese; kız kısmı okumaz,
    çalışmak istese; ne yapacaksın çalışıp ben sana bakarım,
    farklı yerler görmek istese; kız başına nereye gidiyosun
    spora gitmek istese; ama orada kaslı erkekler var gidemezsin,
    dans etmek istese; sanki dansöz olacaksın,
    çok okusa; kalk bir yemek yap, profesör mü olcan...

    birbirimize karşı dürüst olalım lütfen.
  • ay duyan da boğazında fulari, ağzında piposu gezen ordu şeklinde türk erkegi var sanır.
    bir kere açık olalim yaptığınız hobilerin yarısı "iyi hatun denk getirirmiyim" kafasında yaptığınız hobiler olduğu için hatunu bulunca hemen terk edebiliyorsunuz yani amacınız değil aracınız hobi.
    geri kalan %50 de ise cidden bu özel zevkinize eğiliyorsanız kesin ve net çizgileriniz vardır ve sevgiliniz, inadınızı anladıktan sonra zaten o sınırlara girmez bilakis yardım bile edebilir.
    babam filatelistti annem öyle kabul etti hatta salonu pul temizleme odasina bile cevirdi bir süre, enişte dağcı şimdi karakuruma tırmanışta iki ay yok ve halam oyle kabul etti, kuzen uçak muhendisi ama hobisi gurmelik bizim gelin öyle kabul etti mutfağa karişmiyor, kardeşim kumandalı inşaat araci delisi eski eşi öyle kabul etti.
    yani kisaca tutkunuzu anladığımız anda o tutku ile yarışmaktan vaz geçeriz, siz yeter ki samimi olun.
  • valla olsada kişisel gelişimimi engellese
  • dünyanın her yerinde "kadınlar erkeklerin entelektüel gelişiminin önündeki engeldir". o kadar katılıyorum ki buna.

    tarihe geçmiş bilim insanlarının çoğu kadın mesela. erkeklere fırsat vermemişler, kazara bir icada imza attıkları zaman çalışmaları çalınmış.

    harry potter kitabının yazarı erkekmiş. edebiyat çevrelerinde kadınlar beni kabul etmez diye ismini kısaltmış.

    bugün yıl 2017, hala erkek çocuğunun okutulmasına karşı olanlar var. "çocuk damat" diye bir kavram var.

    lütfen kadınlar! hep engel oluyoruz şu erkeklere.
  • önce baba parası sonra koca parası, arada devlet parasıyla okul okumak, sağlık harcamaları, sonra devletin yaptığı o kadar yatırım sonunda alınan diplomaların hiçbir işe yaramaması, kocam öldü dul maaşı.

    elbette hepsi bir değil ama istatistikler konuşuyor, türkiye'de hala daha iş gücüne katılım oranları %30'larda sürünen kadın cinsinin ülke ekonomisine katkısından çok başkalarının sırtından geçindiğini kabul etmek lazım.

    eh bu başkalarının sırtından geçinme süresincede zamanlarını en iyi şekilde değerlendirerek erkeklerin sinir sistemi ve hayalleri üzerinde uzmanlaşır ve hayatlarını rezil etmek üzerine master seviyesine gelirler. milli trip atma tekniklerinin dünyada eşi yoktur. hele bir de elinizi verdiniz mi yok aileydi, evdi çocuktu derken içinden çıkılmaz şekilde kariyerinize çöreklenir.

    pardon birisi kişisel gelişim mi demişti?
  • cinsiyet olarak karşılaştırmanın yanlış olduğu genellemedir. cinsiyet olarak farklılıklar olsa da bir toplumun kültürü o topluma ait insanlar tarafından yaratılır. bu açıdan belirlendiği ne kadın olarak ne de erkek olarak böyle bir cinsiyetçi ayrıma giremeyiz. burada tartışılması gereken husus türk insanın genel olarak kendini geliştirmede olan eksikliğidir. bu ülkenin insanları ve özellikle gençleri geleneksel toplumdan bireyselci topluma geçişin sancılarını yaşamaktadır. karşılıklı olarak belirli kalıplara takılan toplum fertleri ilk önce zihinlerinde yarattıkları bu duvarları yıkıp geçmelidir.
  • kesinlikle var böyle bişey. dikkat edilirse başlıkta "türk kızı" yazıyor, yani kız yazmıyor. dolayisiyla ibne ithami yapanlar asil ibnelerdir. sirf bu sebepten siktir olup gidin bu memleketten, zira insan gelişimine verdiği zarar bagzi politikacilardan ve süneden bile fazladir.
4 entry daha
hesabın var mı? giriş yap