• eve geldigimde mutfak masasinda uzanirken buldum onu. guzeldi. cok guzeldi ve guzel oldugunu biliyordu. beni bekledigi her halinden belliydi ama gordugu o ilk an sanki beklemiyormus gibi irkildi. sonra da fark etmemis gibi uzanmaya devam etti. bu ani duygusal gecisleri ve toy haliyle mutfaktaki onca nesne arasindan ilgimi cekmeyi basardi bile. ondaki bu heyecan hosuma gidiyordu. bir sandalye cektim ve tam karsisina oturdum.

    ne yalan soyleyeyim basta ondan pek etkilenmemistim, sanki biraz fazla sariydi ve ben genel olarak sarisin sevmiyorum. ama yaklastikca durum degisti, onda beni ceken bir seyler var: kokusu. o kadar muhtesem bir kokusu vardi ki. saatlerce koklasaniz da sanki hep bir parca eksik kalacak. tabi usulca yaklastim ve kokladim. taptaze. buyuleyici. ahh, gercekten de muhtesem. bu dunyadan degil gibi. oyleyse neden benim olmasin? o da istiyorken hem de. gerci istedigi tam olarak benim kafamdaki mi bilemiyorum, beni bastan cikarmakla ne kadar yanlis bir sey yaptiginin farkinda degil bence.

    onu bir an once soyup muhtesem kokunun kaynagina derhal erismek istesem de bekledim. her meyvenin bir yeme usulu vardir, elma yer gibi limonu yiyemezsin. hepsi ayri bir rituel gerektirir, kendine ozgu kurallari vardir. karsilastigin ilk anda anlarsin onunla ne yapabilecegini ya da ne yapmaman gerektigini.

    bir limonu avucuna alirsin once, rendeyle ufak kesikler atarsin. isin tadi burda. bu parcalari surahiye attiktan sonra tezgaha yatirir yumusasin diye yuvarlamaya baslarsin. tam olarak bunu yaptim. bana kendisini biraktigini hissedene kadar ezdim onu. sonra keskin bir bicak alip onu ikiye ayirirsin. bu noktadan sonra geri donusun yok. her iki parcasini da tek tek avucunda iyice sikarak suyunu cikarman gerek. cok aceleci olmayacaksin ama cok da agirdan almamalisin. biraz daha. sonra digeri. onda geriye hicbir sey kalmayana kadar sikarsin.

    ve biter.

    her guzel sey gibi...

    neyse, biraz sekerli su ilave edin ve soguk tuketin. cunku yaz. afiyet olsun.

    not: nane de olumlu.
  • veganları ayaklandıracak söylem.
  • cok uzucu bir olay.
hesabın var mı? giriş yap