• 10 katı tatil yapabilecek parasının olmasıdır.
  • görende turist geldiğinde bağcıları geziyor sanacak. adamlar karpuzun içini yiyor kabuğunu da bize atıyor. türkiye'de öyle koylar var ki sadece tekne ile gidiliyor. içinde türk yok.
  • gezilecek ve gorulecek seyler konusunda turkiyeye haksizlik yapiyorsunuz, bir insan turkiye turuna ciksa, 3 ayda bile tamamlayamaz gezip gorulecek yerleri.

    tatile gelenler icin ise, turkiyenin sundugu en guzel olanaklardan biri all inclusive hizmetidir, muhtemelen dunyanin herhangi bir baska yerinde bu fiyata boyle hizmet bulmak mumkun degildir.
  • en büyük sebeplerinden ikisi efes antik kenti ve meryem ana evi ve kilisesi'dir. bunlar haricinde de fazla para harcamadan en güzel koylara, yakılarak, yıkılarak yapılan otellerde konaklayabilmeleridir.

    edit: konu bu kadar yürümüşken cruise turizmi ve anadolu turu ile türkiye'ye gelen bir turistin gezi rehberini yayımlayalım. (istanbul limanı kapandıktan sonrası için direkt kuşadası kısmına bakın.)

    cruise gemisi ile gelenler:

    istanbul'da şu aktiviteler yapılır:

    topkapı sarayı, ayasofya, sultanahmet camisi ve yerebatan sarnıcı gezilir. halı, kuyum, deri ve hediyelik eşya satışı yapılan center'lara gidilir. boğaz manzaralı yemek yenir ve gemiye dönülür.

    center'larda alışverişleri için rehber ve tur şirketi komisyon alır ancak satın alma zorunluluğu yoktur. buralarda halı yapımını ve kuyumculuk temellerini görebilecekleri mini atölyeler bulunur. sunumu izledikten sonra dileyenler alışverişe geçer.

    kuşadası'na gelinince şu aktiviteler yapılır:

    otobüs ile selçuk'a gelinir, meryem ana evi, efes antik kenti, şirince, artemis tapınağı ve isa bey camisi gezilir. halı köylerinde yine halı dokumasına dair istanbul'dakinden daha kapsamlı bir sunum yapılır. dileyenler alışveriş yapar sonrasında yine bu halı köylerinde yemek yenir ve gemiye dönülür.

    bir de anadolu turu ile gelenler var:

    bu turlarda efes antik kenti, meryem ana evi, yedi uyurlar, artemis tapınağı ve isa bey camisi görülür, cruise ile gelenlerde olduğu gibi kapsamlı bir halı dokuma eğitimi alınır. pamukkale travertenleri görülür ve kapadokya'ya geçilir. kapadokya'da peri bacaları gezilir, balon turu yapılır ve istanbul'a geçilir.

    istanbul'da topkapı sarayı, ayasofya, sultanahmet camisi ve yerebatan sarnıcı gezilir. halı, kuyum, deri ve hediyelik eşya satışı yapılan center'lara gidilir. boğaz manzaralı yemek yenir ve gemiye dönülür.

    en düşük kapsamlı turlar bunları içerir ve bu aktiviteler alınan fahiş komisyonlara rağmen turistler için oldukça ucuza gelmektedir. kısacık bir sürede az bir parayla bu kadar gezer turistler. biz türkler'de ise bunların hepsini yapmış kişi sayısı oldukça azdır.

    not: alınan fahiş komisyonlara dair bilgi isteyenleri de daha önce yazdığım entry'e alalım.
    (bkz: tur rehberliği/#119616788)
  • karantina yasağının olmaması.
  • fakir olmasıdır.

    yabancı turistin fakiri antalya’daki 5 yıldızlı otele akıyor. yiyor, içiyor, sıçıyor.

    bizim fakirler memlekete giderken arabasına düp atacak parayı bulamıyor. gerçi artık şahin, doğan da alamıyorlar. düpe de gerek yok.

    umrumda mı peki bu düzen?

    seçimlerin yapıldığı bir ülkede kimseye üzülmem, acımam.

    edit:

    yukarıdaki entariyi girdikten sonra şimdi de bunu gördüm. videoyu izleyin, ardından da yorumlara bakın.

    bedavaya yiyip içip sıçabileceğiniz bir ülke imajında şu an türkiye. yabancıların gözünde saygı duyulan bir yer değil.

    bir tek fuhuş patlamamış durumda. o da bu ekonomik gidişle yakında patlar. belki de bunun şu an gerçeklememesinin önündeki tek şey pandemi ki bana göre oldukça önemli bir neden. pandemi sonrası low cost tayland’a döner bu ülke diye düşünüyorum.

    vay be.

    nasıl ama. dindar torunlar yetiştirme çabasından, fuhuşa düşmesi an meselesi olan torunlara...

    fakirlikten türkiye’ye düşen kadınları görüp, ardından da bir milletin tüm kadınlarına “nataşa” diyenler aynısını mı yaşayacak acaba.

    çok ilginç.
  • 1000 euronun 10,000 tl yapmasıdır. bir ay krallar gibi tatil yapar. biz oraya gidince de 1000 tl 100 euro yapıyor. bir günü bile geçiremezsin. emeği geçenlerin amk.
  • (bkz: şahsım)

    ofisten (almanya) 10 kişi benimle tanıştıktan sonra güzel ülkemi gezmek istediklerini söylediler. hatta benden bir liste istediler.

    genel olarak dikkat çeken yerler:
    - istanbul
    - bodrum
    - kapadokya
    - izmir (benim memleket olduğundan muhtemelen)
    - ankara (bu biraz komik oldu. hep güzel şeyler anlatırım ankara hakkında, o yüzden arkadaşlar gitmek istiyorlar)
  • kendi para birimine göre ucuz ülke, pcr testi istemiyor, gözünün alabileceği herkes aşılanmış, daha ne olsun?

    o değil de, ne olursan ol'larla çağrılan bu turistler inşallah cebinde bol dollar'la gelir. malum 128 milyar dolar toplanacak daha...
  • haklı sebep.
    iyi düşün kardeşş.
    mesela atıyorum yunanistan ab ülkesi olmasaydı.
    1 tl de 8 yunan parası etseydi.
    sen burdan cebine koyacaktın 3000 tl, gidecektin yunanistana. para hoop olacaktı 24000 yunan parası.

    bu 24000 yunan parasının herşey dahil oteline verecekten 8-10 bin yunan parası keyfine bakacaktın.
    hadi gezmeyi seven bir tipsin diyelim. otele verecektin 3-5 bin, kalan 20000 yunan parasıyla o koy senin, bu ada benim, şu mekan senin, bu gece hayatı benim krallar gibi yaşayacaktın.
    yunan esnafı sen bir mekana girdiğinde yalanmadık bir göt deliğini bırakacaktı.(az daha verirsen onu da yaptırırsın ya neyse)
    bütün bunları yapıp türkiyeye geri döndüğünde harcadığın para 3000 tl olacaktı.

    şimdi anladın mı kardeş sebebini?
hesabın var mı? giriş yap