bir ülkenin geri kalmış olduğunu anlama yolları
-
vatandaşların çoğunluğunun komplo teorilerine inanması ve her olayı "dış güçler" ile açıklaması.
-
adalet yoksa, liyakat yoksa,ayaklar baş, başlar ayaksa o ülke geri kalmıştır. bakın ekonomiyi hiç söylemiyorum.
çünkü adalet ve liyakat mekanizması doğru işlerse ekonomi de kendiliğinden yoluna girer -
-yaşlıların dişleri
-insanların kıyafetleri, lüks giyimden bahsetmiyorum, şöyle bi bakınca ortalama bi temizlik görmekten bahsediyorum
-toplumun kullandığı dildeki küfür miktarı
-mesleklere duyulan gereksiz saygı. mesela demokrasi ile yönetildiği iddia edilen ülkelerde koskoca x, koskoca y diye cümleler olmaz, olmamalı. -
kahvede pişpirik oynayan insanların sayısı müzeye, tiyatroya giden insanların sayısından fazlaysa o ülke geri kalmıştır.
sağa sola sümküren, tüküren hayvanlar varsa, toplu taşımada kimselerin hakkına riayet etmeyip bağıra çağıra konuşan insanlar varsa o ülke geri kalmıştır.
t: yukarda örneklerini verdiğimiz olayların mevcudiyeti halinde ortaya çıkan yollar. -
-
oyuncaklar.
ilk belirteç budur.
bir ülkenin çocuğu ne ile oynar? -
eğitime verilen önem, toplumdaki kitap okuma alışkanlığı, insanların nasıl yaşadığına ve öldüğüne bakılması.
-
homofobikliğin ve seksistliğin normal karşılanıyor olması.
-
halkin basina gelen onca felakete ragmen gercek dunyadan kopuk yasamasi ve gercekleri gorme yetisini tamamen kaybetmis olmasi. sahte ve ici bos bir ozguvene sahip cahil kitlenin gun gectikce buyumesi. halkin buyuk kisminin cagin 50 sene gerisinde kalmis olmasi.
-
kadınların iş gücüne katılım oranı. türkiye yine sonlarda tabi.
ekşi sözlük kullanıcılarıyla mesajlaşmak ve yazdıkları entry'leri
takip etmek için giriş yapmalısın.
hesabın var mı? giriş yap