• alerjik nezlesi olanlar da bunlardan alır. uyku ve halsizlik, bulantı yapar. bir tek claritine ve clarinase yapmaz.
  • bahar aylarinda allerjisi olanlarin kurtaricisi. allah bulandan razi olsun
  • vücuda alinan yabanci bir maddeyi inhibe etmek icin vücutca salgılanan histamini ve histaminin yol açtığı kötü belirtileri (bulantı, deri döküntüsü, kaşıntı, vs.) yok etmek icin kulanılan etken maddeleri iceren ilaclara verilen isim.
  • nostaljik bir suser. (bkz: audiogalaxy/106)
  • koc ozel lisesi mezunu, turk musikisi konusunda bilgili bir sozluk yazari
  • bu akşam itibarı bile; şu anda girişmiş olduğu bir günde en çok entry girme rekorları istatistiğine dahil olma denemesi ile bol bol konuşulacak olan sözlük insanı.
  • antihistaminikler

    histamin nedir: vücuttaki dokuların çoğunda, mastosit adı verilen hücrelerin içinde bulunan ve salgılandığında bazı etkileri olan kimyasal bir maddedir. kbb’de en önemli yeri alerjik durumlarda aşırı miktarda salgılanarak belirtilere yol açmasıdır. histaminin en önemli etkileri damarlarda genişleme, damar geçirgenliğinin artması ve damar dışına sıvı çıkması, kaşıntı, ciltte kızarıklık olarak sayılabilir. bu etkiler kbb açısından önemli olan etkileridir. bunun dışında alt solunum yollarında, kalpte, mide barsak sisteminde ve merkezi sinir sisteminde de etkileri vardır. histamin etkisini göstermek için dokularda bazı reseptörlere tutunur. bu resptörler 2 tiptir ve h1 ve h2 olarak isimlendirilir. kbb bölgesindeki reseptörler h1 reseptörleridir. h2 ise daha çok mide-barsak sisteminde bulunur.

    antihistaminik ne demektir: histaminin vücuttaki etkilerini ortadan kaldırmak için dışarıdan verilen ilaçlara antihistaminik denir. bu ilaçlar histaminin dokularda tutunduğu reseptörlere, daha önce tutunarak histaminin etki etmesini önler. histamin reseptörlere tutunduktan sonra verilen antihistaminikler ortaya çıkmış etkileri yok etmezler ancak yeni oluşacak etkilere izin vermezler.

    kaç tür antihistaminik vardır: mide barsak sistemini etkileyen h2 histamin reseptörleri için kullanılan antihistaminikler bir tarafa bırakıldığında kbb için kullanılan antihistaminikler kabaca klasik antihistaminikler ve yeni kuşak antihistaminikler olmak üzere 2 türdür. klasik antihistaminikler genel olarak gün içinde daha sık kullanılmak zorunda oldukları gibi yan etkileride daha fazladır. klasik antihistaminik olarak en sık difenhidramin, yeni kuşak antihistaminik olarakta en sık loratadin, astemizol ve cetryzin sayılabilir.

    hangi durumlarda kullanılırlar: antihistaminiklerin en sık kullanıldıkları hastalık alerjik rinittir. bunun dışında alerjinin de rol oynadığı düşünülen sinüzit ve üst solunum yolu infeksiyonlarında da kullanılırlar. başka ilaçlara veya bazı yiyeceklere bağlı olarak gelişen alerjik solunum ve cilt problemlerinde de antihistaminikler kullanılırlar. her hasta değişik antihistaminiğe duyarlıdır. bu nedenle hangisinin seçileceği hastaya göre değişir. birinden fayda görmeyen hastaya diğeri verilir. antihistaminikler genellikle ağızdan kullanılmalarına rağmen parenteral (kas veya damar içi) ya da burun spreyi şeklinde kullanılabilirler.

    yan etkileri nelerdir: klasik antihistaminiklerin en önemli yan etkisi olarak sedasyon (uyku hali) sayılabilir. bu nedenle özellikle araba kullanan ve iş makineleri gibi tehlikeli olabilecek aletleri kullanan kişiler uyarılmalıdır. yeni kuşak antihistaminiklerde bu etki çok daha azdır. bunun dışında özellikle prostatı olan hastalarda şikayetinin artması, göz içi basıncının artması (glokom), ağız kuruluğu, tansiyon yükselmesi ve bazı kalp ve sinir sistemi yan etkileri görülebilir. bazen antihistaminikler sedasyon yerine uyarıcı etki yaparak sinirlilik ve uykusuzluk hali oluşabilir. bu durum hastaya göre değişmektedir.
  • ideal bir trt cocuk programı ismi önerisi.
  • sozluk okurken devamli sarki mirildanmama sebep olan yazilarin sahibi, turk sanat muzigini oldukca iyi bildigini ve bircok profesyonel yorumcuda bile olmayan sarki sozu anlama yeteneginin oldugunu dusundugum mumtaz sahsiyet.
hesabın var mı? giriş yap