creepingdeath

  • 2613
  • 1
  • 0
  • 0
  • geçen hafta

icloud

fotoğraf depolama / yedekleme olayı tam olarak şöyle çalışıyor.

icloud’da fotoğraf yedeklemeniz açıksa, ios ve mac cihazlarınızdaki tüm fotoğraflar icloud’a yedekleniyor ve senkronize oluyor. bu senkronizyondan dolayı macos, ios veya icloud.com üzerinden sildiğiniz bir fotoğraf tüm cihazlarınızda doğrudan “son silinenler” klasörüne gidiyor ve kurtarmak için 30 gününüz oluyor. buraya kadar olan kısmı çoğu kişi biliyor zaten. asıl olayı yedekleme ve cihazda yer açma mantığında.

eğer icloud ayarlarının altındaki fotoğraflar bölümünde “iphone’da / ipad’de en iyi depolama” seçeneğiniz işaretliyse ve telefonunuzda çok az yer kaldıysa ios otomatik olarak uzun süredir bakmadığınız eski fotoğrafları ve özellikle videoları telefondan siliyor. siliyor derken, fotoğraflar uygulamasında hala önizlemesini ve bilgilerini (kişi, lokasyon, arama kısmındaki cisim algılama özelliği dahil) görebiliyorsunuz fakat orijinal hali icloud’da saklanıyor. eğer siz telefonunuzdan silinen ama icloud’da olan bu fotoğrafı açmak isterseniz, bir kaç saniyede o fotoğrafın orijinal halini telefonunuza tekrar indiriyor.

özetle, apple cihazınızda yer açmak için herhangi bir fotoğraf ya da video silmenize gerek yok. ios / macos ve icloud otomatik olarak hallediyor her şeyi.

uzun süredir 50gb icloud alanı kullanıyorum ve yakında 200gb’a yükseltmem gerekecek. bunların çoğu video ve fotoğraf. şu ana kadar ios cihazlarımda ya da mac’te en ufak yer problemi yaşatmadı bana ki bir süre 16gb'lık iphone kullandım.

devamını okuyayım »