ekrani basindaki seyirci

  • 164
  • 3
  • 0
  • 0
  • geçen hafta

tier 4

ingiltere'de bir eğitim kurumunda 6 aydan uzun süreli eğitim almak isteyen kişilerin başvuracağı ingiltere öğrenci vizesi türüdür.

bu vizeyle ingiltere'de lisans veya üzeri eğitim alan kişiler haftada 20 saate kadar çalışabilmektedir. ancak dil eğitimine gidenler için böyle bir izin söz konusu değildir.

tier 4 vizesi kapsamında dil eğitimi için başvuruluyorsa en az b1, lisans veya üzeri bir eğitim için başvuruluyorsa en az b2 düzeyinde ingilizce bilindiğinin kanıtlanması gerekmektedir.

edit: nisan 2015 düzenlemesi ile tier 4 ingiltere öğrenci vizesi başvurusu yapacak adayların gidecekleri eğitim kurumu daha bir önem arzetmeye başlamıştır. şöyle ki; gidilecek okul higher education ınstitutions olarak açılan heı listesine giriyorsa standart ıelts (2015 itibariyle 425 tl) kabul edilirken, heı listesinde olmayan okullar için ıelts for ukvı (2015 itibariyle 870 tl) gereklidir.

devamını okuyayım »
16.06.2014 18:19