the book of morienus

  • 216
  • 1
  • 0
  • 0
  • 3 hafta önce

evrim teorisi

sürekli aynı sorularla hücum edilen bilimsel teori. döngüsel olarak sorulan her soru cevaplanmıştır ama yine de bu verilmiş cevapları tekrarlamakta fayda var.

soru 1: öncelikle en meşhur soruyla başlayalım. genelde troll sorusu olarak bilinir ama ciddi olarak bunu soran binlerce insan vardır. hem sadece türkiye'de değil dünya'da da sorulan bir soru. soru şu: evrim varsa şimdiki maymunlar neden insan olmuyor?

cevap 1: evrim varsa neden hala maymunlar var özet: çünkü şempanzeler ya da bugün hayatta olan maymunlar bizim atalarımız değil kuzenlerimiz.

soru 2: madem evrim var, neden ara geçiş formları yok?

cevap 2: ara geçiş fosilleri bulunamadı mı diyorsun özet: kusura bakma ama ara geçiş fosilleri nah bulunamadı.

soru 3: kambriyen patlaması evrimi yerle bir etmedi mi?
cevap 3: hayır etmedi, çünkü senin kambriyen patlaması dediğin olay dinamitle bina patlatmak gibi bir şey değil, milyonlarca yıllık bir süreç.

soru 4: ahaha şimdi siz balıklar denizden karaya çıktı mı diyorsunuz? hani kanıt?
cevap 4: evet karşim öyle diyoruz. şimdi milyonlarca yılda olabilecekleri bir kenara bırakalım. çok kısa sürede neler olduğunu bi izleyelim: yürümeyi öğrenen balıklar ve evrim

soru 5: ne yani şimdi sen acımasız sosyal darwinizmi mi savunuyorsun?
cevap 5: hayır savunmuyorum. yalnız şunu belirtmek zorundayım. gerçek ve iyi iki farklı kavramdır. her gerçek iyi olmak zorunda değildir. bir şeyin gerçekliği onun iyi oluşundan değil kanıtlanabilir oluşundan gelir.

soru 6: sen şimdi dinsizliği mi vaaz ediyorsun? evrim teorisi falan ne ayak?
cevap 6: evrim teorisi ilahiyatın değil biyolojinin konusudur. evrim teorisi insanların inanışlarını değil canlıların çeşitliliğini açıklar.

soru 7: evrim sadece bir teori değil mi yeaaa?
cevap 7: sen çok yanlış gelmişsin ama şuna bir göz at madem: teori ve gerçek

soru 8: hihihi sen maymunlarla akraba mısın şimdi?
cevap 8: sadece maymunlarla değil; bakterilerle, balıklarla, kuşlarla, kısaca bütün canlılarla akrabayım. bunda gocunulacak bir taraf yok aksine muhteşem bir kardeşlik var.

devamını okuyayım »