• halk tv'de görmemle beni dumura uğratmış reklam.
    eeee ne demişler,
    (bkz: düşmanlar ortak olunca dostluklar çabuk kurulur)
  • paralel (!) yapımıysa kesin izlemeliyim. bu durumda hırsız, rüşvetçi ve irancı insanların ortaya çıkardığı bir eser olmadığı %100 kesin demektir.
  • filmi seyretmedim ama fragmanindan anladigim kadariyla cemaat nazili film yapmis. su anda gerek iktidar gerekse diger cemaatlar, tarikatlar, fethullah hoca cemaatini israil ve amerika ile fazla yakinlik kurdugu icin elestiriyor. ozellikle milli gorus daha da siddetli bir sekilde cemaati "israil usagi" olmakla sucluyor.

    boyle bir surecte nazilerin oldugu bir film yapmak hangi akla hizmettir anlamak zor. hollywood'un kalbur ustu yonetmen, yapimci ve oyunculari yahudi cemaatine olan minnetlerini ifade etmek icin mazlum yahudilerle insanlik disi nazileri konu alan filmleri uretmistir. cemaatte bu kervana katilmis oldu bu filmle.
  • hayatımda izlediğim en berbat filmler listesinde ilk 3'e kafadan giriş yapmış filmdir. öyle ki ilk defa bir filmin yarısında çıkmak istedim. neden mi? anlatayım.

    öncelikle şunu söyleyeyim; filme cemaat filmi olduğunu bilerek gittim. bu paralellere para kazandırmak içimi acıtsa da yaptım bir eşeklik işte. gel gör ki film, ilk dakikasından itibaren paralel propagandanın dibine vurdu. ikinci dünya savaşı ile ilgili sahneler olmasa herhalde can sıkıntısından patlardım.

    sonunu tahmin etmenin zor olmadığı bu filmde tüm "hizmet iyidir, cemaat güzeldir" safsatasını bir kenara koyarsak, oyunculuk performansları ve senaryo, stv'nin aptal filmlerini aratmadı. sonuçta boşa giden, filme verdiğim para ve hayatımın 2 küsur saati oldu.

    filmin kahkaha attığım bir kaç bölümü de vardı.

    --- spoiler ---

    - eldivenlerin peygamber efendimiz tarafından 50 yıl önce görülen bir rüya sonucu çocuklara verilmesi meselesi. tövbe estağfurullah.
    - dilini izini bilmediği bir yerde karısını ve hastanede yatan çocuğunu hizmet için bırakan "cefakar" baba yunus. bi siktir git dedirten yunus.
    - neden beklediniz? sorusuna "vefaaaaaa" diye cevap veren kadın. akılları sıra mesaj verecekler.
    - haşhaşi oğluna para vermeyen, kötü davranan babası. bu da ak parti oluyor he mi? hay sizin beyninize koyam!

    --- spoiler ---

    olm siz hasta mısınız ya? insanları bu şekilde kandırmaktan utanmıyor musunuz? üstelik efendimizi, saçmalıklarınıza alet ediyorsunuz. sizde çok açık bir mallık var. film yapıp "hizmet bitmedi, bitmez" demek aslında iyi fikir ama siz o kadar aptalsınız ki bunu bile doğru düzgün beceremediniz. kafanızda beyin namına hiç bir şey yok. beter olun, size müstehak.

    0.5/10. o yarım puan da fikret hakan'ın göründüğü 10 dakikanın hatırına.
  • cemaat filmi bu, zaten aksini iddia etmiyorlar. cemaati sevmiyor olabilirsiniz. yine de sırf gerçekçi bir kaç savaş ve toplama kampı sahnesi için bile izlemeye değer bir film olmuş.
  • şu an vizyonda yer alan en iyi film. net.
  • öncelikle bu filmin cemaatin filmi olduğunu bilmiyordum. dün tramvaya bindim. yanımda tam şöyle bir arkadaş ayakta duruyodu. telefonla konuşurken şöyle bişeyler söyledi;

    "ya akşam işin yoksa şu filme gidelim. bi film varmış ya hani. ha evet. biletler alınmış ya. ha evet almışlar biletleri."

    şimdi entryleri görünce cemaat filmi olduğunu okudum. biliyorum, belki uzak bir ihtimal ama cemaatçi arkadaşların birbirlerini arayıp, "biletleri aldık, sen gel sen mübarek adam" diyerek filme çağırdığını düşünmek komik geldi*
  • son zamanların kotarılan en başarılı türk filmlerinden. evet gönlüm zengin belkide, iyi niyetli bir kişiye buradan bu film için bir sinema bileti hediye etmek istiyorum ben de. sigarayı bıraktım zaten, bir paket sigara parası ne var büyütecek. ayrıca art niyetli olsa da olur. sen evet sen bu durumu komik bulan mübarek adam :)
  • stv'nin iç yapım şirketi sayılabilecek serfilm'in yapımcılığını üstlendiği filmdir. komünizm propagandası yapacak değil ya.
  • çok güzel bir film, çok. özellikle o niyaz karakterini oynayan genç eleman çok nefis oynamış be. hele o final sahnesindeki hali yok mu. adam oynamamış, yaşamış resmen o ânı. benim gibi bu yaştaki adamı bile ... ehemm neyse; acı yok raki, acı yok!

    emeği geçenleri, kalitelerini daha da artırarak benzer yapımları çekmeye de bekleriz. zira, sözkonusu sanatsa kalitenin sınırı yok.
hesabın var mı? giriş yap