• üsküdar- selimiye'dedir.
  • ciğer yemekten hoşlanmayanlara ciğeri sevdirmesiyle ünlüdür. tam bir istanbul meyhanesidir. üstelik hem sıcak hem de nezih bir ortamı vardır.
    babadan oğula geçmiştir, elli küsür yıllık bir geçmişe sahiptir.
    çalışanları bir kaç gidiş gelişten sonra sizi tanır, adınızı ve verdiğiniz siparişleri hatırlar.
    şehr-i istanbul'da insana kendisini iyi hissettiren, kısa sürede müdavimi olunan nadir yerlerden biridir.
  • selimiye kışlasında 1 nolu nizamiye girişinde nöbet tuttuğum zamanlardan ahdım vardır. bir akşam burada demleneceğim diye. şuanda gitmeye korkuyorum. hala orada nöbet tutan arkadaşlarım var.

    akşamları nöbet tutarken iyi olurdu ama. bazen inceden bir tsm sesi gelir, nöbeti biraz dayanılabilir kılardı. arada birde müdavimlerinden biri gelir, bizimle sohbet ederdi. kendi askerlik yıllarından felan bahsederdi.

    meyhanenin tam karşısında selimiye camii girişi var. hemen sol yanında ise selimiye nizamiyelerinden biri.
  • akşamcı bir abimizin tavsiye üzerine gittiğimiz gerçek bir meyhane. klasik mezeleri, sakatatları ve en önemlisi ortamı ile yaşatılması gereken bir mekan.

    mezeler ortalama üstü. ciğer inanılmaz güzel.
    ben normalde kokoreç ve işkembe çorbası dışında sakatat yemem amma velakin burada sırasıyla gelen güveçte böbrek, kelle işkembe ve kağıtta kellenin lezzeti kolesterol bombalarına bakışımı değiştirdi.
    garsonlar ve mutfaktaki ustalar güler yüzlü ve olması gerektiği mesafedeler.
    kadın kadına gelenler, 2 tek ve 2 meze ile iddaa kuponu dolduran abiler ile tam bir mahalle meyhanesi.
    biribirine benzeyen mezeler, rakı servisi yapan mekanın kendini meyhane sandığı bugünlerde oturup 2 tek atıp lezzetli yemek ve muhabbet için gidilesi mekan.
  • ufacık tefecik sevimli mi sevimli sıcak mı sıcak bir meyhane.

    sevilen arkadaşlar ve sevgiliyle birlikte rakı içip, keyifle muhabbet edilebilecek eski (1956) bi mekan. *

    not: ama fiyatları gereksizce pahalı belirtmeden geçmek istemedim.
  • konum itibariyle hic kendinden beklenmeyen bir notktada pamuk gibi bir tava ciger, zirh kiymasindan kebap- ki satir olarak gecer, nefis yogurt, sahane mezeler, gayet guzel muamele ve fiyat/performas oranı gayet tatmin edici bir meyhanedir.
  • duyulur da bozulur diye korktuğum için yazmaya hiç niyetim yoktu ama aklıma gelip de aratınca gördüm ki zaten ifşa edilmiş enfes meyhane.

    öyle bir ambiyansı vardır ki, kapısından içeri girer girmez ''rakı içelim!!'' dedirtir. lezzetlerinden zaten bahsedilmiş...
  • çok lezzetli saklı bir köşe adeta...sakatat on numara, satır kıymasından adanası ve yanında gelen lahmacunu aratmayan lavaşı muhteşem, ciğer enfes..bayıldım bundan sonra ayrılmam kapısından.
  • işletmecisi murat solmaz olan restorandır. artık kadıköyde, meyhaneler sokağında, papya balık evini de devralmıştır kendisi ve aynı lezzetleri buraya da taşımaktadır. isim hala papya olarak duruyor. değişecek mi bilmiyorum. ama balık evi olmaktan çıkmış. güveçte sakatatlar enfes. tavsiye edilir.
  • yemekler cidden cok basarili ama mekan cok duman alti...iceri basan duman yuzunden kendinizi dev bir kebap gibi hissediyorsunuz. bir de şef garsonu çok aksi, ters biri...bir sey sormaya korkuyoruz azar işitmemek için...
hesabın var mı? giriş yap