• mottosu "since last jun" olan, köklü üniversite.
  • duyduğumda "bu ne saçma isim" dediğim, yeni kurulmuş bir universitenin adı.
    internet adresi de şu: http://www.biruni.edu.tr/

    ama yıllardan beri savunduğum sağlık üniversitesi fikrini gerçekleştirdikleri için sevindim ne yalan söyliyeyim.
    içinde tıp fakültesi olan üniversite, diğer bölümlere hep sorun yaratır mottosuyla tıp ve sağlık konularındaki bölümlerin tek bir çatı altında toplanması gerektiğini söyleyip dururum senelerdir. bu adamlar görünüşte bu fikri uygulamıslar. bravo. fakat gene mühendislik ve eğitim fakültesi açmışlar. * keske mümkün olsaydı da hic kurulmasaydı bu bölümler, hem adam gibi sağlık bilimleri olurdu okul hem de mühendisliği sinir etmezdi tıpçılar. ama genetik mühendisliği filan olur belki. daha sitede belli değil neyin ne olduğu. çok zayif bir internet sitesi var şu an. sitede sadece" tıp, diş hekimliği, eczacılık, sağlık bilimleri, eğitim ve mühendislik fakülteleri ile birlikte sağlık meslek yüksek okulu bulunmakta" deniyor. veterinerlik de olabilirmiş bence.

    ama o isim çok acayip olmus, italyan ismi gibi de duruyo bi yandan. bilemedim yani.
  • yakın zamanda büyük işler yapacak üniversite.
  • carla bruni'nin açtığı üniversite olabilir.
  • başarılı olabileceğini düşündüğüm, istanbul'da yeni kurulan bir sağlık üniversitesi. aslında tam sağlık da değil, şöyle bölümler var: http://biruni.biz/biruni-universitesi-bolumleri
  • zeytinburnu sınırları içerisinde surların karşısında açılacak olan üniversitedir. eğitimini kadrosunu bilemeyeceğim de çevresi hakkında yorum yapmak istiyorum. ulaşımı açısından rahat olabilir(marmaray) ama etrafında hiçbir sosyal alanı yok(silivkapı buz pisti bir alternatif olabilir). şimdi bu gencecik üniversiteli arkadaşlarımız ne yapacaklar zb sahilde(kazlıçeşme sahili) mi takılacaklar, surlarda bali mi çekecekler ? yerleşkesi başka yerde olsaydı daha iyi olabilirdi.
  • sağlık temalı birkaç üniversiteden biri. diğerleri ise şifa, medipol, üsküdar, bezmi alem vb.
  • adının, okan üniversitesi ile başa baş dalgaya alınabileceği, aynı zamanda "bu nasıl isim la" dedirten üniversite.
  • iyi hoş güzel, ama biruni'nin kim olduğunu tanıtmak için kurulmuş gibi görünen üniversite. web sitelerinin menüsünde direk biruni kimdir diye bölüm var. üniversite websitelerinin menü taslağı bellidir kardeşim, aha aşağıda:

    üniversitemiz - yönetim - akademik - araştırma - mezunlar/kampüste yaşam - iletişim

    mesela ksu.edu.tr'ye girersin ve sütçü imam kimdir yazmaz. üzgünüm ama garip geldi, dert edindim ve yazdım.
  • çalıştığım yerin yakınlarında olması sebebiyle ara sıra trafikte önünden geçerken nedense bugün evet tam da bugün dikkatimi çekmiştir. galiba öğrencilerin çıkış saatine denk geldim, kapının önü kalabalık ve sap doluydu, adeta bir çeliktepe cengizhan lisesi çıkışını andırıyordu.

    (bkz: çeliktepe cengizhan lisesi)
hesabın var mı? giriş yap