• karşı tarafı/cinsi gayet iyi anlayabilirliği olan sevgili modeli..
  • aseksüel sevgiliye kıyasla daha eğlenceli ve sevgili olunası olabilecek sevgili..
  • ask deyince akla gelen o garip, yipratici ama insanin sapikca bir zevk aldigi rekabet olayinin tumden icine edecek durum. zira, insanin rakipleri hemcinsleri oldugunda direkt taktik calisir beyin, karsi tarafin hareketlerini onceden sezip, kontratak gelistirir, rakibi disinize gore bulma olasiliginiz yuksektir; bu da rekabeti kizistirir ve sizin bu oyunun galibi gelebilme istahinizi kabartir. oysa ki bir karsi cins, insanda hic de ayni duygulari tetiklemez, muhtemelen cok yavan olur o rekabet (rekabet bile denemez belki). insanin aklina karsi cinsten birinin kendisini etkilemek icin yaptigi abuk sabuk hareketler gelir ve icini bi sinir kaplar.
  • karsidaki sahis hakikaten "sevgili" ise olabilecek belki yadirganmayacak kisi. keza hakikaten sevginin cinsellikten ayri birsey olduguna dair platonik inanclari varsa insanin, herhangi bir cinsten ya da herhangi bir cinsellige yatkin insani sevebilecektir.

    ote yandan biseksuel dedigimizde duygusal bir ayirim degil cinsel tercih ayirimi yaptigimizi da dusundugumuzde bu platonik dusunce celiskiye duser. keza biseksuel diye her cinse sevgi ve ask duyana degil, her cinsle cinsellik kurana deriz. ayirim zikrde degil de eylemde olunca gene tum platonik teorilerin suya dustugu gorulecektir.

    ama oyle ya da boyle sirf sevgili biseksuel diye, her iki cinsiyete de ilgi gosteriyor diye aldatma sansi ikiye katlanmamaktadir. yani sevgilinin aldatacagi varsa aldatir, yoksa aldatmaz. kiskanc insan hakikaten ciddi bir sekilde kiskancsa tek cinsten kiskanmak ile iki cinsten kiskanmanin cok da farki olmayacaktir.
    keza 2*sonsuz = sonsuz.

    ama tum bunlar soylendikten sonra bunye kaldirmiyorsa kaldirmiyordur, herkesin her konuda hakiakten hosgorulu olmasi gerekmemektedir, political correctness yalandir. insanlarin herseyi sevme hakki oldugu gibi sevmeme hakki da vardir, bu konuda siddet ve nefret gosterilmedikce extradan hosgoru ve saygi taklidi yapilmasina gerek yoktur.

    zaten sevgilinin biseksuel oldugu daha onceden bilinerek iliskiye girilmisse demek ki zaten kisiye bu durum koymamistir. birlikte olduktan sonra ogrenildiyse tahminen sevgilinin bir baskasina (tahminen ters cinsten) ilgisi gorulmustur ki bu durumda iliski zaten bitmektedir, haliyle bu durumda da sevgilinin biseksuel olmasi degil sevgilinin kisiye olan ilgisinin azalmasi daha oncelikli sorundur.
  • gayet de zararsız ve sevimli insanlardır.. ayrılıklar kavgayla bitmez.. gerçekler baştan söylenirse daha bi hoşgörülü olur insan.*
  • biseksüel iken de sadık olmanın anlamını bilebilen sevgili çeşidi olabilir pekala. hele ki ilişkideki diğer eleman da biseksüel ise ve ciddi bir sadakat söz konusuysa, anlayış ve güven en üst noktaya çıkar. yok yıpratmaydı yok gay yok dyke gibi saçma saçma şekle sokmaya kasmalar akıldan bile geçmez.
    ve tabi*,
    (bkz: take a stand against discrimination)
  • biseksuel sevgilinin yaninda gayet rahat baska kizlara bakılabilir, sizi kiskanmaz , çünkü o da farkli bir şey yapmamaktadir. *
  • koşarak uzaklaşmak ve arkaya dönüp bakmamak eylemlerine sebep olacak kişi.
  • guven ile kiskanclik duyguları arasındaki iliskiden farkli olmayacak bir iliski kurulan sevgilidir.

    iki sevgilinin de biseksuel olmasi durumunda kiskanclik duygusunu iyice irdelenmesi gereken konu haline büründürür.

    bir ders olarak:

    (bkz: hadi tartisin)
  • sevginin cinsiyeti olmadigini farkina varip hayatina gecirmis olan sevgilidir. ama ne yazik ki durust olsalar bi turlu olmasalar bir turlu zira cogu zaman asklarini ve kendilerini savunmak ve anlatmakla gecer zamanlari .

    (bkz: bifobi)
    (bkz: heterofobi)
    (bkz: homofobi)
hesabın var mı? giriş yap