• bisan alın paranız ülkede kalsın. ekonomiye de can verirsiniz.

    (bkz: düz adam)
  • elektrikli bisiklet almayın. sağda solda sürekli çevirme var ve elektrikli bisiklet sahiplerine takır takır ceza döşeniyor. sanıyorum trafiğin yoğun olduğu yerlerde kendisini kullanmak yasal değil. normal bisiklet alın, zaten isteseniz de trafiğin yoğun olduğu yerlerde binemezsiniz bisiklete. hiç olmazsa hafta sonu dağa taşa vurursunuz kendinizi.
  • bisikletten anlayanların, acemilere yardımıdır.

    çevreci olun. karbon kadro alıp da karbon salınımını arttırmayın.
  • (bkz: #23797361)
  • yaptığım hatalardan yola çıkarak;

    - evinize yakın bir noktada bisiklet binebileceğiniz bir alan olmasına dikkat edin. mesela mecidiyeköyde oturuyorsanız ya ben sahile gider orda binerim bişey olmaz demeyin, durduk yere para harcamış olursunuz.

    - ilkbahar ve yaz aylarında bisiklet çok terleten bir spordur, fiziksel kondisyon gerektirir, salt spor yapmak haricinde yok ben işe bisikletle giderim hem yol çabuk biter hem de spor yapmış olurum mantığındaysanız ve çalıştığınız yerde duş alma imkanı yoksa etrafınızdakiler için iğrenç bir durum olur. en fazla birkaç gün kullanabilirsiniz.

    - amacınıza uygun maliyet kriteri belirleyin, bisiklet fiyatlarını araştırdıkça göreceksiniz, eli ayağı düzgün bir bisiklet 300 liradan başlar 15-20bin liralara kadar çıkar. daha fazlası da vardır mutlaka. bu yüzden bisiklet için bir alternatif belirleyin, mesela tam donanımlı bir spor salonuna kaydolmanın yıllık bedeli 1500 liraysa bu parayı bisiklete vermek mantıklı değildir.

    - eğer bisiklete binerken trafiğin içine girecekseniz mutlaka bir kaskınız ve eldiveniniz olmalı. koruyucu kıyafetler de giymek zorunda kalabilirsiniz. çok rahat spor yapacağım, özgürce dolannacağım diyorsanız ve istanbulda yaşıyorsanız bisiklet çok iyi bir fikir olmayabilir.
  • sehir icinde, asfalt yollarda kullanacaksaniz kesinlikle dag bisikleti almayin. ondan sonra lastikleri inceltsem daha hizli gider miyim arayisi icerisine girersiniz. mutlaka sehir /tur bisikleti, ya da yol bisikleti alin. ozellikle yol bisikletinin vermis oldugu surus keyfini, diger bisikletlere bir daha degismezsiniz. tabii istanbul da yollar berbat oldugu icin tumseklere, mazgallara dikkat etmek gerekiyor.
  • -çamurluğu olsun.
    -erkekler de pantolonlarını, eşofmanlarını seviyorlarsa, boğazı uzun çoraplardan giysin, paçaları içine soksun.
    -kaska, koruma ceketlerine gerek yok, yok bi de eldiven alın. motorsiklet mi sürüyosunuz da ne hızla gideceksiniz sanki 150yle mi sürebileceksiniz yaf. güneş gözlüğü ve dikiz aynası yeter.

    zöge: ulan ne salak insanlar var ya, şuradaki kinayeyi anlayamıyor yuh be. bunu eksilemek tamamen sığırlıktır.

    ilk editimi 1/10/13te yapmışım bu müstesna entryimin. şimdi yıl olmuş 2014. ağzını kırıyım ki hala eksilemekte ısrar eden sığırlar var. yeminle anlayamıyorum. kinayelere gelesiniz, tarizlerde boğulasınız, yağmurda bisikletle ıslanasınız ne diyim, sırtınız hep çamur olsun. yeter ya, sabır da bi yere kadar.

    26/6/2014 saat 11:41de yapmışım 162.editimi, kısmette entryyi piyasaya sürdükten 1,5 yıl sonra yapmak da varmis.
    (bkz: bu işte bi sığırlık var)
    not olarak yazabilirsiniz hatayı, hatayliysam 555515'i arayabilir şikayette bulunabilirsiniz; yil olacak 2015 hala anlamıyorum, neyin anlaşilmadigini.
    bisey söliyim mi, ben olsam favlayıp haftabaşlarinda, aybaşlarında, yılbaşlarında, belirli gün ve haftalarda, resmi tatillerde hep eksilerdim. nefes almadan iste.
  • ekşi duyuruya dek ilettiğim destek olayıdır: bisiklet tercihinizi birlikte yapalım
  • ilk iş kaliteli bir kask alın. hız yapıp yapmamanızla alakası yok, 20 km hızla giderken bile kafayı bir yere vurursanız sıkıntı olur.
hesabın var mı? giriş yap