• sehir icinde bisiklet surmeye hevesli insanlarin refleks haline getirmeleri gereken hareketler, davranislar.
    bunlardan en onemlileri:
    -park etmis arabalarin icinde kapiyi acmaya yeltenecek bir insanoglu olup olmadigini kesmek. var ise kavislemek.
    -kavislerken soldan arac gelmedigine emin olmak.
    -arabalar icin onemsiz, bisikletler icin olumcul cukurlari, izgaralari takip etmek, bunlardan sakinmak.
    -hizli gidilen yokuslarda arada bir freni kontrol etmek, mumkunse sag elin isaret ve orta parmagini daima frende tutup hafif bastirmak, telin gerginliginin hep sabit olmasini saglamak, hissetmek.(ani frenlerde telin kopmasini engelleyebilir)
    -engebeli arazide giderken popoyu seleden kaldirmak, bacaklarla amortisor olayi yapmak.
    -kumlu, tozlu donemeclere girerken mumkunse hizi kesmek, olmadi donemece girmekten vazgecmek.
  • -frensiz bir bisiklete binmemek.
    -frensiz bir bisiklete binildiginde yokus asagi gitmemek.
    -frensiz bir bisiklete binip yokus asagi gidildiginde fren yapmak icin ayagi on tekere catalin arkasindan sokmamak.
    -frensiz bir bisiklete binip yokus asagi gidildiginde fren yapmak icin ayagi on tekere catalin arkasindan sokacaksaniz sort, tisort tarzi vucudunuzu asfaltta surtunmeye karsi korumaya elverisli olmayan seyler giymemek.
  • - frenlerden herhangi birini sıkarken direksiyonu iki elle kavradığınızdan emin olmak.. aksi hallerde çenenizin asfalta sürttüğünü hissetmek çok acı verebiliyor.. özellikle aşağı yukarı 40-45 km/s hızla gidiyorsanız..
  • arkanizda kosan bir kopek olan durumlara dusulmemesi
  • önünüzde başka bir bisikletli varsa, kesinlikle takip mesafesi..
  • bir arabayla, "bu arada murat 131 bile olsa" yarışmaya çalışmamak. motorsikletlerle kendini bir tutmamak ve kendini yolların imparatoru moduna alıp uçmamaya dikkat etmelidir. kimileri bisikler sürme özürlü olduğu için sizi gaza getirmeye çalışabilir. "çok yavaşsın, iyi kullanamıyorsun, ne biçim pedel basıyorsun" gibi galyanlara gelmemeye dikkat etmeli. hatta gelmemeli.
    (bkz: kişi kendinden bilir işi)
  • kaldirima iki tekeri ayni anda yükselterek * * çikma durumlarinda 30 kms'den hizli 40 kms'den yavas olmak. * *
  • evvela hepiniz zaten kask kullandığınız için kask kullanın demiyorum bile...
    -boşuna bisiklete korna almayın,istediğiniz kadar çalın kimse sizi takmaz,tecrübeler gösteriyor ki onun yerine bisikleti direk yayaların üzerine sürmek çok daha etkilidir,veya "yol size ait değilse bi yol verinde geçelim efem" diyerek sizi görmeyen yayaları uyarabilirsiniz.
    -bisikletinize kilometre sayacı almanız ikide bir hızınıza bakıp kendinize gaz vermeniz konusunda etkili olacaktır
    -bir spor güneş gözlüğü veya bisiklet gözlüğü gözünüzü yoldan gelebilecek tükürük,toz vs ye karşı koruyacak ayrıca hızla giderken gözünüze hava basıncı gelmeyeceği için hızınızı kesmemenizi sağlayacaktır
    -yanınıza pompa ve lastik yaması aldığınızdan emin olun,lastik patlayınca insana en acı veren şey güzelim bisikletinizi sürmek dururken onunla yanyana yürümek veya bir toplu taşıma aracına binmektir.
    -bisikletinizin selesinin yüksekliğini oturduğunuzda topuklarınızla yer arasında 5 cm olacak şekilde ayarlamanız sürüş esnasında çok daha az yorulmanıza ve daha yüksekten insanlara bakarken en büyük benim hissi yaşamanıza yol açacaktır.
    -otoyolda bisiklet sürerken normalden 5 kat daha fazla dikkatli olun.tamam harika bisiklet sürersiniz,belki beni dahi geçebilirsiniz ama türklerin dünyanın en kötü araç sürücüleri olduklarını unutmayalım.ayrıca ne yaya ne taşıt sayıldığınızdan yok varsayılırsınız.kimsenin sizi insan yerine koyup da yol vermesini beklemeyin.güldürmeyin insanı sabah sabah
    -yağmurda bisiklet kullanmanız tavsiye edilmez.zira tecrübe gösteriyor ki ne kadar hızlı sürerseniz o kadar çok ıslanıyorsunuz ayrıca virajları dönerken az önce altınızda olan bisikletinizi bir anda 5 metre ötede ve kendinizi ise küçük bir su havuzunda yüzer olarak bulursanız şaşırmayın.
  • ormanlık alanda sürüyorsanız gözünüzü bir saniye dahi önünüzden ayırmamalısınız. "ne şeker şeey" diyebileceğiniz küçük çakıl taşları kontrolü kaybetmenize sebep olabilir.

    yine ormanlık alandaysanız kuvvetle muhtemel karşınıza çıkacak çamurlu yol ve gölcüklerden kaçının; zira çamura bulanmış tekerleğin fren kalitesi bir ande dibe vurmaktadır.

    bisiklet yolunun bisikletler için değil çekirdek çitleyen yayalar için olduğunu biliniz, ona göre davranınız. günümüz bisikletlerinden uçabilenleri alınız, yol yok size.

    "avrupa'da bunlara özel yol yapıyorlaaar" diyenlerden korkunuz çünkü size ilk yol vermeyenler gene onlardır.
  • <doğru ahmet> otoyola bisikletle girmeyin. otoyol motorsuz taşıtların gitmesi için tasarlanmış bir yol değildir. yasakları kimse iplemeyecek olsa da otoyola bisikletle girmek yasaktır ve tehlikelidir. biri size çarptığı zaman sorarlar adama orda ne işin vardı diye. </doğru ahmet>
hesabın var mı? giriş yap