• aralarında aselsan'ın da olduğu 15 şirketin işlem gördüğü endeks. yılbaşından beri 26% değer kaybetti. ama en büyük çıkışı 2016'dan sonra yapmıştı. 2018 başına kadar %120 civarı kar etti. en büyük etki aselsan. bu saatten sonra aselsan'ın durumu da ortada. ama tr'de yapısal reformlar yapılırsa uzun vadeli potansiyeli var.
  • geçtiğimiz hafta epey yükselişe geçerek yatırımcıların yüzünü güldürmüştür. yıllık bazda incelediğimizde grafiğin sürekli artışta olması da yatırımcıya güven endeksi olarak bir artı. fakat risk seviyesi 7 üzerinden 6 olduğu için pik yaptığı dönemden sonra azalışa da girmesi kuvvetle muhtemel. bu şekilde geçtiğimiz hafta bana 2 günde yüzde 2 kadar ciddi bir rakam getirmiştir.

    not:ytd
  • teknoloji alanındaki şirketlerin hisse senetlerinden oluşan bıst'in alt endekslerinden biridir. geleceğe yönelik yatırımcıların ilgisini çekebilecek bir endeks grubu olduğu için göstereceği performansın iyi takip edilmesi gerekir. bıst teknoloji endeksindeki son gelişmeleri ve analizleri dilerseniz bizimle takip edebilirsiniz.
  • kağıttan kaplanlarla doludur maalesef. hiçbir düzgün ar-ge'si olmayan niceleri pompalanan balon haberler sayesinde uçuk uçuk fiyatlamalar alır. her projeye %99.99 onay veren teknokentten proje onayı aldıklarında hemen bi kap patlatılır, twitterda hemen şişirilir ki bilmeyenler bi halt sansın. kimse de sorgulamaz ki bu yıl kaç tane uluslararası patent aldınız? kaç tane uluslararası araştırma projesi gerçekleştirdiniz? sorsalar cevap 0a 0 elde var 0.

    neyse. ne de olsa önemli olan "yazılan hikaye"dir, gerisi hikayedir

    zaten bu kağıttan kaplanlar yüzünden biraz dişe dokunur işler yapan yerli teknoloji şirketleri bist yerine yurtdışında borsaya açılmayı tercih ederler genelde
  • bugünlerde düştükçe dibini sıyırıyorum. keşke daha da düşse

    edit: olumsuz birtakım sert eleştiriler olmuş, doğaldır ancak gerçek şu ki şimdiden bir haftalık kârım %4,30'u geçti. uzun vadeci falan da değilim he, tematik fon yatırımcısıyım. tekleme hisse almam. trendleri koklayabiliyorum o kadar. kaybetmek ne demek bilmem ben, düştüyse daha çok mutlu olurum yav ne kaybetmesi :) kim indirime giren kıymetli bir ürünü kaçırır, manyak mıyım? :d
  • türkiyedeki teknoloji şirketleri nvidia benzeri performans göstermiş, hala düştükçe dibini sıyırıyorum diyenler var. biz katma değer üretmiyoruz teknoloji hissesi diye ne idüğü belirsiz reedr ve türevi hisseleri şişirip duruyorlar. sıyırın sıyırın, yalnız sonra gelip buraya ağlamayın spek var hep spekler yüzünden diye..doğru düzgün yatırımı argesi olmayan hisselerin birileri tarafından parlatılıp şişirildiği endekstir.
  • muhasebe yazılımcısı firmaların artificial intelligence öncüleri gibi fiyatlandırıldığı endeks...

    sıyırmaya devam edin.

    bugün borsa istanbul başlığında da siyasal nüfuzla iş alan islamcı bir tosunun bomboş yazılımcı firmasının neden habire düştüğünü soruyordu birileri yana yakıla...

    milyonlarca dolara borsaya kote edilen şirkette toplasan 1 milyon dolarlık demirbaş yoktur ama eleman yüzbinlerce liralık hissesini almış.

    bunun bi üstü çiftlikbank...

    sıyır sıyır az daha sıyır. ama kaybedince git ötede ağla...
hesabın var mı? giriş yap