• bitcoini enselemeyemezler bitcoin i ayrıcalıklı kılanda budur zaten.
  • bitcoin herhangi bir merkez bankasına bağlı değildir. unregulated currency olarak geçer. zaten dünya üzerinde bir çok kripto currency vardır. sürekli yenileri de üretilmekte. bu anlamda istersen kendi paranı sen de oluşturabilirsin. (teknik altyapıyı ayarlayabildiğin ve gerekli bilgiye sahip olduğunu varsayıyorum)

    ama gel gelelim elle tutulabilir parayı öyle basamazsın. o iki dünya birbirinden baya farklı işliyor.

    bitcoin gibi para birimlerinin değerli olmasının sebebi günümüz dünyasında gizli ödeme yöntemlerine olan talebin yüksek olmasıdır. talep oldumu arz dolayısıyla değerler artıyor doğal olarak.
  • olmayan sorundur.

    kalpazanlık bir resmi paranın sahtesinin basılması işinin adıdır.

    karşılığında teminatı resmi olarak mevcut olarak ve ülkelere göre farklı yasal şartları yerine getirildikten sonra bir mahmut parası basarsanız, birçok ülkede geçerli olacaktır...
  • kalpazanlığın, yasal olarak piyasada dolaşan parayı yasa dışı yollarla basmak olduğunu bilmeyen yazar beyanı.

    istersen mahmut sterlini yap. gerçek sterline benzetmediğin ve onun yerine kullanmadığın taktirde, değiş-tokuş aracı olarak kullanabilecek insanları bulduktan sonra sıkıntı olmaz.
  • kafan kalpazanlıktan öteye gidemediği için diyeceğim ama, kalpazanlığa bile gelememişsin..
  • bitcoinin ortamlarda "sanal para birimi" şeklinde lanse edilmesiyle ortaya çıkan anlamsızlıktır. bitcoin bence para birimi değil, sanal bir değerdir. bir grup insan değerlidir dediği için değerlidir ve değeri artmaktadır.
    benim anlamadığım gizli ödeme yöntemi olarak kullanılıyor fakat çok hızlı değer artış-düşüşü olması bu tercihi etkilemiyor mu.
    misal: arap cemal malları ortaköyden gemiye yükledi, ödemeyi de hesap etti 1.000.000$ = 100 btc. hesaba geçti. bir gün sonra btc bozdurdu bir baktı (1 btc=8.000$) 800.000$. gitti 200.000 dolar. ne olacak ?
hesabın var mı? giriş yap