• genetigin faydalarindan..
    gunumuzde insan gibi a$mi$ bir turun olmasina sebebiyet veren doga guzelligi..
    ileride insan otesi yaratiklarin olmasina gebe mekanizma..

    (bkz: genetik algoritma)
  • şaka gibi bir anlayışa sahip insanlarca korunmasına karışılıyor, karışılmaya kalkışılıyor, kalkışılınca saçmalanıyor..

    yahu ne yapıyorsunuz arkadaşım, amına koyuyorsunuz yanlış politikalarınızla zaten, yüksek kadrolarınızda yer alan çevrenin ç sinden biyolojinin, biyoçeşitliliğin b sinden anlamayan imamlarınızla, bu kirli zihniyetinizle.. üç kuruştur, peşkeş çektiğiniz herbiri cennet toprakların, değerlerin ve öngörüsüzlüğünüz nedeni ile yitip giden dünya mirasının hesabı sorulamazken; yanlışlarınızdan dönülemezken bir de ceza gibi bir avuçtur biyoçeşitliliği koruma derdinde olan, araştırma derdinde olan o adamlardan mı koruyorsunuz "biyoçeşitliliği", sakınıyorsunuz doğayı, anlamadım ki..

    çomak sokuyorlar at koşturduğunuz alanlardaki bozuk sistemlerinize di mi.. doğrusu budur, öyle yapmayın diyorlar canınızı sıkıyorlar di mi.. sizinle benzer zihniyete sahip akademisyenler çalışsın, badem bıyıklı adamlar yalan yanlış verilere var desin, onları kullanarak yayınlar yapsın, raporlar yazsın, gerekli yerlere daha kolay gelsin di mi.. e tabii yayınları ile yaptıkları ile basiretsiz çevre politikalarınızı göz önüne koyanlar; şu önlemleri almak lazım yoksa biyoçeşitlilik şöyle azalır böyle yok olur diye diretenler; itibarınızı sarsanlar; sıcak koltuğunuzda oturmanıza, çay içmenize mani olup iş yapmanıza sebep olanlar; sizin işiniz ya o, onu size öğretmeye çalışan tü kaka kurum ve şahısları keyfi olarak engelleyebilin di mi?

    http://www.dogatarihi.net/…ocesitliligin-korunmasi/
  • turkiye'de gostermelik olarak korunmakta, o da ancak para cezasi ile. yoksa ege'nin cesitli pazarlarinda dogadan kokuyle sokulup satilan neler neler var ve maalesef bu konuda kimse hic bir sey yapmiyor.
  • yale üniversitesi girişimiyle hazırlanan çevre performansı endeksi'nde türkiye adına en düşündürücü kategori biyoçeşitlilik ve habitat oluyor.

    türkiye bu alanda 180 ülke arasında 172. sırada yer alıyor. endemik bitki ve hayvan türleri açısından da zengin bir habitata sahip olan türkiye'nin bu alanda düşük bir skora sahip olmasının sebebi, biyoçeşitliliği korumaya yönelik hassas alanlara gerekli özenin gösterilmemesi ile açıklanabilir.

    kaynak: türkiye'nin çevre performansı
  • sebebi testosteron hormonudur.

    şimdi düşünün, makedonyalı büyük iskender'in hindistanda işi ne? milattan önce 300 yıllarında, büyük iskenderi ordusuyla birlikte makedonyadan hindistana götüren motivasyon neydi?

    testosteron öyle güçlü bir hormondur ki erkeğe kıtalar aştırır.

    anlamayanlara özet; iskenderin ordusundaki kaç asker hindistanda çocuk sahibi oldu?
  • biyolojik çeşitlilik bizim elimizde ve biz de onun elindeyiz. küresel ısınmanın etkileri ve nesli tehlikede olan hayvanların listesi insanlığın nüfus artışıyla hızla uzayıp gidiyor. 8 milyar insanın hayatında aldığı yeni bir karar süreçte inanılmaz bir değişime yol açabilir. peki neler yapabiliriz :

    -bahçemizde kır çiçeklerinin yetişmesine izin verelim ve her sene bir gün balkonumuza ya da bahçemize çiçekler ekelim.(polen içeren bir alan yarattık, özellikle arılar ve tırtıllar için. son yıllarda yaşam alanı kaybı nedeniyle hükümdar kelebeklerinin nüfusu %80 den fazla azalma gösterdi.)

    -pipet kullanmadan limonatamızı yudumlayamaz mıyız ? plastik pipetler okyanus temizleme çalışmalarında en fazla rastlanan çöp maddelerinden. (geçmiş yıllarda burnundan plastik pipet çıkarılırken ne kadar acı çektiğini gördüğümüz kaplumbağayı hatırlayalım.) pipetlerle başlayarak plastik kullanımından kaçınalım. deniz canlılarının plastik poşetleri besinleri olan denizanalarına benzetik yemeğe çalıştığını ve birçok deniz canlısının yediği plastikleri yüzünden öldüğünü.)

    -diş, mercan, deniz kabuğu, boynuz, deri,kürk gibi hayvan parçalarından yapılan eşyaları satın almayalım. (mercan resiflerinin suda yaşayan canlılar için inanılmaz bir habitat olduğunu ve eksikliğinde zincirleme sıkıntıların yaşanacağını bilelim.)

    -ülkemizden başlayarak nesli tehlikede olan hayvanları araştıralım, mesela akdeniz foklarının izmir'de, dağ ceylanlarının hatay'da mücadele verdiğini bilelim.

    -tatilimizin en az bir gününü bir su kenarını ya da bir sahili temizlemeye verelim. varsa çocuklarımızla birlikte bu aktiviteyi yapalım.

    -mümkün olduğunca yürüyelim ve bisiklet kullanalım

    -en az bir ağacımız olsun, mesela hedef belirleyelim her 2 senede bir, bir ağaç dikelim ve orman faaliyetlerini de destekleyelim. (ormanların tarım alanı, maden, taş ocağı, artan insan nüfusuyla yerleşim yeri olarak kullanılması veya kersete için tıraşlanması hem içindeki devasa habitatı yok eder hem de küresel ısınmayı hızlandırır.) (örneğin pandaların, şempanzelerin, gorillerin, altın aslan tamarinlerinin nesillerini tehlikeye sokan etmenlerden biri yaşam alanları olan ağaçlarının, ormanlarının çoğunluğunun ellerinden alınmasıdır.)

    -gereksiz ışık kullanımını engelleyerek hem hayvanların göç vb. süreçlerinde kafalarını karıştırmayalım hem de enerji tasarrufu ile karbondioksit salınımını azaltalım.

    -insanların korktukları veya spor amaçlı öldürdükleri kurt, köpekbalığı, gergedan, zürafa gibi hayvanların ekosistemde aslında zincirleme olarak bizi ve diğer canlıları derinden sarsabilecek etkileri olduğunu çevremizde bilmeyenlere anlatalım.

    -artık evlerimizden başlayarak, iş yerlerimizde, üniveritelerimizde ve okullarımızda geri dönüşümü etkili ve sistematik bir şekilde uygulamaya başlayalım.

    -her gün et tüketiyorsak haftada iki kez sadece bitki bazlı beslenmeye başlayalım.
  • canlıların türsel ve gensel çeşitliliğidir. biyolojik çeşitlilik genetik çeşitlilik, tür çeşitliliği, ekosistem çeşitliliği olmak üzere üç hiyerarşik kategoride ele alınır.
hesabın var mı? giriş yap