• ne yaşadın, sıkıntın ne bilmiyorum ama intihar çare değil kardeşim. şayet çok sevdiğini söylediğin annene bu acıyı yaşatman... yapma!

    edit; ulan sabahtan beri kendi kendimi yedim. çok şükür ki o kötülüğü ne kendine ne de ailene yapmadın... mahvoldum sayende eşşolueşşek. yalnız bana bi fotoğrafını at ki yolda molda görürsem ağzını burnunu kırayım da intikamımı alayım.*
  • bencillik kötü şey. önce aileni düşün sonra kendini.

    edit: intihar ettiği söyleniyor fakat bir kaynak yok başlıkta. insanları boşuna üzmeyin. umarım hayattadır..

    edit2: bu yazarın aldığı bilgiye göre intihar ettiğini düşündüğüm yazar. ailesinin başı sağolsun.

    edit3: yukardaki yazarın daha sonra yazdığı yazıyı silmesiyle troll olduğunu düşündüğüm başlık.

    edit4: insanların duygularıyla oynamayın bilip bilmeden , burda çok sayıda yazar okuduğum kadarıyla onun için gözyaşı dökmüş durumda.
  • ölmek sevdiklerine verdiğin bir ceza. diğer hataların bunun yanında hafif kalır.

    ölmeyi göze almış adam dibi görmüştür. her dibin bir çıkışı da vardır. hele ölmeyi göze almışşan kaybedecek hiç bir şeyin yokmuşçasına yaşamaya devam et.

    edit: yaşıyor.
  • intihar istemi, dış uyaranlara bağlı gelişen sosyal bir yanıt değil fizyolojik bir baş edememe hali bana göre. durum nedir, uzman desteği alınmış mıdır bilmiyorum. pek çok uzmanı da elimde olsa kıvırıp büküp çöpe atarım, empatisiz, duyarsız, mekanik tavırlarından dolayı ama denemeye değer bence. beynin kimyası düzelince insanın psikolojisi de toparlanıyor. sorumsuzluğun alemi yok. ortada bir anne varsa, mücadele edilecek, o kadar!

    edit: intiharın gerçekleştiği söyleniyor. gerçek olmaması, çocukça bir şaka olması iyi olurdu. sorumsuzluk ve bencillikle suçlayanlar sadece ters psikoloji yaparak motive etmeye çalışıyor, kimse kimseye kızmasın. bir insanı ölüme götüren motivasyonu iyi bilirim. çoğu zaman dış dünyada olup bitenler sadece tetikleyicidir. açık bir yara gibidir insan psikolojisi. minicik yaraya tuz basınca can nasıl yanarsa, normalde gülüp geçeceğiniz pek çok şey yarayı defaten hatırlatır, yakar. o yara kapanmadan bitmez gitme istemi. her gidenle motive eder, her gidenle depreşir.

    aileye: okumayın burayı. gerçekse olay, ardına değil önüne bakın. mutlu güzel anlara odaklanın. pek çoğumuz öyle yaptık. acıyı dökün, akıtın ama kendinizi suçlamayın. önüne geçebilecek olsaydınız geçmiş olurdunuz. bu kişisel bir karar. ölümün tesellisi olur mu? olmuyor. tek elde kalan, güzel anılar. çok kayıplar vermiş biri olarak diyorum, o da geçiyor. hayat bu işte fena halde usta.

    kalanlar için... bir sabah uyandığında yara kapanmış olacak. yemin ederim. nasıl açken tok olmayı, susamışken suya doymayı hayal edemiyorsan, mutsuzken de mutluluğu tahayyül edememen normal. bilindik, yaşandık... ama doymak var, mutluluk var. daha kredin var. güzel şeyler var. yaz akşamı soğuk bir bira içmek var denize karşı. lezzetli bir yemek yemek var açlığın üstüne . üşüyüp ısınmak var, kaybedip bulmaktan fazlası, aramadan bulmak var. anne olmak var, baba olmak var. aşk var aşk. yokları boşver. tadını bilmedigin bir şeyden mi bahsediyorum şu anda? umut edip öğrenmek var.

    burası buraları okuyan tek bir kız çocuğuna: sende ışık var. öyle akıllısın ki, kendi hikayeni yazmaya başlamışsın bile. senin misyonun var.

    ve giden kardeşime... senin kararındı, kimse kalıcı bir şey yapamazdı. umarım huzuru bulmuşsundur gittiğin yerde.

    edit: birinin hâlâ nefes alıyor olduğunu bilmek ve bu bilginin verdiği mutluluk dışında bir şey düşünmüyorum.
  • allah kimseye kaldiramayacagi yuku vermez diyerek teskin olmasini diledigim kisi.

    bulundugun cevreden biraz uzak durmak cok iyi gelecektir.
  • senin hata olarak gördüğün şey gerçekte hata olmayabilir.
    kendini suçlamayı bırakıp,sıkıca tutun hayata.
    okuyup doktor olmuşsun belli ki annen seninle gurur duyuyor.
    aptallık edip canına falan kıyma sakın.
  • ismet özel'in anekdotunu paylaşayım belki bir faydası dokunur sevgili yazar...

    "40 yaşıma kadar hep intiharı düşündüm ama 40 yaşımdan itibaren insanların intihar etmeye değmeyeceklerini düşünmeye başladım. bana göre intihar, geride kalanlara yönelik ağır bir suçlamadır. bu mesajı verebileceğin tıynette insan olmadığını düşününce de intihar etmiyorsun."

    edit: haberler güzel. yaşıyor :) *

    umarım bu dönüm noktan olur dostum. umarım bulunduğun durumdan yeni bir çıkış noktası bulursun. yaşamak için esaslı bir neden çıkar karşına. yeniden doğmuş gibi olduğun, umduğun güzel günleri gördüğün, sevdiklerinle birlikte, tatmin dolu bir ömür diliyorum. çünkü neden olmasın. bu dünyada her şeyin mümkün olduğunu hepimiz gördük, çok iyi biliyoruz...
  • şurada siyasi bir kaç cümle yazan adam bir saat içinde adresinden alınıyor. yok mu birileri arkadaşa ulaşsın.
  • gel yapma, en azından bugün. yaz bana, konuşalım, dertleşelim güzel insan. bakarsın iyi gelir.

    edit: ah be, ah!

    edit 2: üstteki edit’ten sonra entry’ni güncellediğini öğrendim, ki seni ısırasım geldi; zira şu anda 3. duble içkimle göz yaşlarım akıyor. ben de senin gibi, abi dediğim, yaşamımın her anında olan dayımı yaklaşık 4 sene önce ası yoluyla intiharla kaybettim. detaya girmeyeceğim ancak, yaklaşık 15 dakika o kendi kurduğu ve çamaşır ipini üç kez sararak sağlamlaştırdığı ipten kurtulmak için boynunu kanatırcasına tırmaladığını ve tırnaklarının kendi kan ve boğaz derileriyle dolu olduğunu adli tıp raporunda okudum. ah, orada olsaydım ve ayaklarından tutsaydım onu, saatlerce, günlerce... taki kurtulana dek.

    yine de yapma sen, yapacaksan da yaz bana; önce bir kilo rakı içeriz sonra da yaparsan da ben orda olayım. tutar, kaldırırım ayaklarından ipten kurtul diye, bu kez...

    edit 3: imla.
  • senin geberip gitmen umurumda değil de, bir anneye evlat acısı yaşatma. onun ve kardeşlerinin kalan hayatını da mahvetme
hesabın var mı? giriş yap