• paganizm kokan marştır. nakaratı da iğrençtir, söylerken insana kendini aptal hissettirir. çocukken ilkokulda zorla öğrettiklerinde kim bulmuş bunu, kimse böyle söylemez ki derdim, büyüyüp okudukça, cumhuriyetin mantığını ve geçmişini anladım, bu iğrenç nakarat masabaşında üretilmiş bir nara'dır, "hoydaa bre", "heyaaa", "hey hey hey hey", "oy oy oy" gibi türkülerde, halaylarda oyunlarda geçen doğal sesler vardır ya. bu da onların bir benzerini masabaşında "köylüler bunu sever, böyle bi şey yazsak bu köylülere uyar" mantığıyla üretme denemesi işte. devrimleri benimsetmek için çocuklara ront, köylülere sahte türküler, bi yandan güneşti topraktı gibi tarım merkezli sözler, bi yandan "atatürk gençleriyiz", sonuna da "hoyra rira rira hey" falan, tamam, köylüler bunu çok sevecek.

    bunları seneler sonra anlıyorsunuz, yavaş yavaş keşfediyorsunuz. demek ki insanları ne kadar gerizekalıya indirgemişler, tiksiniyorum sizden ve zihniyetinizden, mercimek beyinliler.
  • orta öğretim zamanlarında, tam 7 sene bağıra bağıra ve büyük zevkle söylediğim marştır.

    askerde, sesim güzel olduğu için sancağı alıp bu marş eşliğinde herkesi koşturmuşluğum da vardır komutan emriyle.

    rira hoy ra hoy ra heyyyyyyyyyy!
  • dokunaklılıkta izmir marşı'yla kapışabilecek duyguda bir marştır ancak düşününce; tipik neyi, nasıl yapacağını bilmeyen, düşünen ama eyleme geçemeyen atatürkçü gencin manifestosu da olabilir. her mısra sonuna "ee, yani?" eklenebilir.. güneş seninle doğar, ee yani? ne olacak güneş seninle doğunca; mücadelen bu mu? özetle; sevdiğim ama tepemi attıran marştır.
  • grooveshark'ta en cok dinlenen sarkilar arasina girmis.
  • trt ankara radyosu çok sesli gençlik korosundan* güzel bir kaydını dinleyebileceğiniz eser. http://www.youtube.com/watch?v=ftibpmda1ie
  • dilime dolanınca günlerce mırıldandığım marştır. güzel marş yazmış muammer sun.
  • gerek sözleri, gerekse de müziği ile sağlam bir marştır. çocukken sınıfta ne söylerdik. özellikle "hoyra rira" kısmı efsaneydi.

    neyse, az sonra faşik marşı diye damlarlar. onları bekletmeyelim.
  • ankara hipodromdaki törende coşkuyla söylenmiş, her zaman olduğu gibi tüyleri diken diken etmiş marştır.
hesabın var mı? giriş yap