• başlık troll ya da değil zerrece umursamıyorum. bunu artık dile getiren çok var. osmanlı'nın ne kadar rezil ve türk düşmanı olduğunu görenlerin bir kısmı bu tarihi tümden reddediyor. benim öyle bir derdim de yok. osmanlı'nın en nefret ettiği ve osmanlı'dan en çok nefret eden soyun torunuyum... çok şükür.
    osmanlı, karamanoğlu tebaasına ettiği zulmü, işkenceyi, tecavüzü, kıyımı başka kimseye yapmamıştır.

    osmanlı tebaasından kız almayan balkan türk'ü hikayeleri bitmez... benim valide hanım aileye giren ilk karamanoğlu tebası olmayan gelindir soy ağacı içinde. 500 yılda 1... ki bu zaten malumunuzdur ki göç sonrası ve cumhuriyet dönemi içerisinde oluyor.

    bu konu ile osmanlı yalayıcıları dalga geçebilir, lakin bizlerin gerilimi bugün kemalist vs dinci diye başlamadı. biliniz...
    detaylı bilgi için tık

    edit: mesajlara cevap
    arkadaşlar yoğunum, entry editlenip detaylandırılacaktır. tek tek cevap veremeyeceğim.

    konya örneği veren arkadaşa cevaben:
    sevgili dostum, bugün ki konya halkının karamanoğlu beyliği ile zerre alakası olmadığını tarihsel sürecin farkında olsan algılardın.
    inatçılığı, saldırganlığı ve dizginlenemez oluşu ile bilinen karamanoğlu tebasının kıyımdan geçip balkanlara sürülmesinin ardından anadolunun ne kadar avare ve ırk çorbası toplumu varsa topraklarımıza çöreklenmiştir.
    bu toplum bizim atalarımızın toprakları, ekinleri, hatta yanlarında götüremedikleri canlı hayvanların dahi üstüne çökmüş, bu üstüne çöktükleri topraklardan çıkartılmamak için aşırı osmanlıcı bir tavır sergilemiş ve süregelen yıllarda da devletin resmi ideolojisi arapçı sünniliğe kaydıkça buna direkt olarak kaymış, asla mukavemet göstermemiştir.
    bugün konya'da yaşayan yerli halk talancı toplumun torunlarıdır. karamanoğlu devleti tebaası ile zerre alakaları yoktur.

    ayrıca anadolu toplumunun balkan türk'lerini sevmeme sebebi sadece kültürleri değildir, işinde gücünde olmasına rağmen bir durum olduğunda güç kullanmaktan çekinmeyen bu insanların varlığı cumhuriyetin sigortalarından biridir. balkan türk'leri var olduğu sürece ne bu cumhuriyet yıkılır ne de mustafa kemal atatürk unutulur. biliyorlar ne yaparlarsa yapsınlar asla nüfuz edemeyecekleri bir biz varız. zira aramızdan tarikat, cemaat işine giren dahi çok ama çok az çıkar... en müslümanı, sünnet sakallısı bile kemal atatürk nefreti taşımaz. vs... vs.. bu yüzden anadolu toplumu ile çatışmamız bitmez.
    hele ki yeni nesiller karamanoğlu beyliğinin yaşadığı zulme iyice bir aysın, siz o zaman seyreyleyin cümbüşü.

    alt entrylerden birine cevap:
    türk'lük kandadır. hristiyan olan türk'lükten çıkmaz. grek alfabesi örneği komik. sizin soyu bozuklar da arap alfabesi kullandılar? bozuk soyları gibi devletleri de tükendi. bugün osmanoğlu ailesi diye gezenlerin kanında zerre türklük yoktur. hepsinin kanı avrupa'nın çeşitli ırklarıyla karman çorman olmuş durumda.
    bugün karamanoğlu tebası olduğunu bilen halkın kanı ise sorguya ihtiyaç duymaz.
    zira biz kinimizle o günden sonra osmanlı tebasından kız dahi almadık. osmanlı tebasından kız alanı da aramıza almadık. ailemde 160 yıl arayla aforoz edilen 2 büyük dede mevcut. şehirden def edilmişler. akıbetleri dahi belli değil.
    türklük öyle değil, böyle korundu bizde... grek alfabesiymiş, yok hristiyanlıkmış. geç abisi geç bunları...
    ara edit: kız almama durumu kendi sülalem ve göçtüğümüz şehrimizde 2 farklı sülale de daha gözlemlediğim bir durum. farklı şehir ve ailelerde durum aynı olmayabilir.
    ayrıca belirtmek isterim ki karamanoğlu bayrağı arabamın camını süslediğinde ise cahil orospu çocukları arabamın camını kırmayı büyük bir zafer zannetmektedirler. bu kadar cahillik ancak bir osmanlı çocuğunda görülür.
  • bayındır boyundan olduğum için beni ilgilendirmeyen oğullardır.
  • bir evlad-ı dulkadirogullari olarak karşı çıktığım önerme.
  • bir tellioğlu olarak umrumda olmayan mevzu. yeşil vadi bizimdir ona bulaşmayın yeter.
  • turkceyi ilk resmi devlet dili kabul eden karamanogullarinin da bagli bulundugu avsar kolundan selamlar caktigim durum.
  • amipogulları mı

    bi tane daha böyle gerzek tanımıştım. sonra bunları midilliye sürmüşler, orda iyice yunanlaşıp mübadeleyle balıkesire geri getirilince ver isyanı.şimdi kendilerine beyaz türk de diyor bazıları.
  • böyle nicki olup böyle entry girmek tam bir sosyal intihar
  • özbeöz türklük demişsin de karamanoğulları'nın yunan grek alfabesi ve hristiyanlık olayını nereye sıkıştırdın be kardeş.
    katılmasam da şimdi biri çıkıp aynı senin yaklaşımınla yunan grek sevdalısıymış la bu karamanoğulları dese ne yapcan.

    haspaya bak. yok türklükten utanan, arap sevdalısı, bizans varisi filanmış. geyikten öteye geçmiş yaygınlaşmış bir eziklik diyeceğim ama değil. hatta husumetten kaynaklı yaram var. her yol da mübah bana böyle biline tarzı, düşük seviyeli ve yaygınlaşma emareleri gösteren kendini tatmin işleri hep bunlar.
  • anadoluya çivi çakmadan yemende, sarıkamışta, balkanlarda alman kuyruğunda anadolu çocuklarını ( onbeşliler) savaşlarda öldürelim. karamanoğlunu kıbrıstan balkanlara kadar sürelim ,vergiye boğalım. çivi çakmayalım hastane okul yapmayalım anadoluya. elbette karamanoğluyum. osmanlı ne olaki.
hesabın var mı? giriş yap