• yavuz bahadıroğlu'nun son kitabı. yazar kitabında osmanlı'nın nasıl süper güç olduğunu anlatıyor.
  • gayet tarafli ve celiskilerle dolu bir kitap.guzellikten iyilikten bahsediyor ama sadece osmanli icindeki gayrimuslimlere camur atmasindan yazarin ne tarafta yer aldigini neleri savundugnu anlayabilirsiniz.

    sosyalizm bitti laiklik alır mıydınız?

    diye bir kitabinin bulunmasi da buna iyi bir kanittir sanirim.

    kitabi akici ama sanirim biraz kitap kalin olsun diye laf salatalarina gitmis.okulda din kulturu ve ahlak bilgisi dersindeki hocanin uzuuun uzuun vaazlarina goturdu beni.
  • taraflı bir kitap olduğunu anlamak için bir iki sayfa okumanız yeterli. tarih kitabından çok din kültür ve ahlak bilgisi dersi kitabı desek belki daha doğru olacak... ayrıca bahadır bey kitabın her yerinde bazı tarihçilerden kitaplardan ondan bundan aldığı bilgilerden bahsetmiş buraya kadar sorun yok ama bir kitabın ciddiyet taşıması için kitabın arkasında bilgiyi aldığı tarihçinin adı, kitabı hatta sayfası bile yazılmalıydı. tabi bu konuda kuralları ben koyacak değilim ama o dalga geçtiğimiz kişisel gelişim kitaplarında bile kitabın arkasında alıntıların nerden nasıl alındığı yazıyorsa bir tarih kitabında haydi haydi yazılmalıydı.
    bunların dışında okunabilirliği olan bir kitap. zamanında amerikanın bize vergi verdiğini falan okuyup böbürlenebiliriz :)
  • osmanlı hakkında ahkam kesmenin üç-beş levazımını öğretecek yetkinlikte bir kitap diyerek ahkam kesiyorum hakkında.

    --
  • kitap amacı dahilinde iyidir. osmanlı tarihine, medeniyetine hayranlık oluşturacak anekdotlar, hikayeler vb. bulunur. resmi tarih bilgisinin üstüne iyi gider, şanlı tarihimiz, büyük medeniyetimiz diye gezersiniz. kitap celali isyanlarından bahsetmez, yapılan onlarca darbe ile alakalı tek kelime bulamazsınız. istanbul dışındaki toprakları ve ya medeniyeti anlatan fazla anekdot yoktur. senelerce süren savaşlardan yıpranmış, vergilerden yılmış, padişah değişmiş değişmemiş haberi olmayan, istanbul'da yaşanan medeniyetten bi haber halktan bahseden sayfalar da yoktur.
  • içinde "bütün osmanlılar içinde hayat şartlarının eşitsizliğinden şikâyet edebilecek yegâne insan padişahtır." gibi fantastik cümleler bulunan, baştan sona hamaset dolu bir kitabımsıdır.

    edit: içinde şöyle bir cümleye de denk geldim: "devir, kanunî sultan süleyman devri. yer, istanbul-sultanahmet camii" (no comment)
    ayrıca "hadikatü's selâtin" isimli kitabın osmanzâde taib'e ait olduğunu iddia etmektedir. oysa bu kitap, celâlzâde salih çelebi'ye aittir. bu islâmcıların yazdığı her harfi didiklemek gerekiyor. illa altından bi şeyler çıkıyor çünkü.

    okumayınız, okutturmayınız.
  • t:yıkıntıların altında kalanlar yardım çağırıyor
  • biz osmanlıyız, osmanlı da roma idi. roma'nın devamı ve ta kendisi idi. tanım.
hesabın var mı? giriş yap