• daha hala bu ülkenin çok büyük çogunlugunun musluman oldugunu, carsi'nin elden geldikce duyarli bir taraftar grubu oldugunu bilmeyen, bilmek istemeyen, anlamayan, anlayamayan elemanlarin gücüne gitmiş çarşi pankartı.
    peygamberine olan sevgisini milyonlarin takip ettigi bir spor vasitasiyla duyurmak bile "türkiye nereye gidiyor" sikkoluguyla elestiriliyorsa diyecek pek bir sey de kalmamıştır zaten. yaziklar olsun 111!!bir ergenliginden vazgecmeyen ve her boku kendi tekelinde zannedip her boku en iyi kendisinin bildigini düşünen megaloman yavsaklari da bir kez daha desifre etmesi ayrica güzeldir bu pankartin.
  • anarşizmin türkçe versiyonunun ne kadar laçka olduğunun kanıtı pankart. her haltı elimize yüzümüze bulaştırıyoruz ya ha ondan işte. yavaş sevsinler saçları başları dağılmasın.

    (bkz: gülben ergen'in ateistlere şifa dileyişi/#27355948)
  • alen markaryan'ın fikriymiş, öyle diyorlar...
  • allah cc fenerli olduğundan gülüp geçmiştir.
  • adaletsizlik, hz. muhammed beşiktaşlı ilan edilmiş oldu bu vesileyle, mustafa kemal fenerli, ulan bizim cimboma da kala kala apo kalıyor. shandal.
  • fenerbahçelilerin, medet ya resulallah pankartı ile selamlaması gerekir.
  • pek bi photoshop ve sazan.avi gibi duruyor. ama değilse, ya resulullah'taki a'ları anarşist a'sı yapsalar çok daha fazla yakışırdı çarşı'ya.

    anlayana!..
  • (bkz: mekanın cennet olsun hocam) oha bu da varmış
  • tribün denen yapıdan bir haber kişilerin yargılayabileceği bir pankart.

    tribün dediğimiz olay sizin "roma solcu, lazio faşist" ya da "boca fakir, river zengin" gibi genellemelerinizi çok aşan bir yapıdır. o zannettiğiniz yapıların hiç biri kalmamıştır artık. ne türkiye'de ne de dünyada. çünkü dünya'nın bir futbol topu kadar küçülmesi sonucunda yerellik ortadan kalkmış ve bugün işçi takımı dediğiniz liverpool'un sahipleri amerikalı zenginler olmuştur. aynı şekilde tribün, maçtan önce 100 lira hesap ödeyip gelen adamla, maçtan önce büfeden aldığı 3 liralık birayı içip gelen adamın yan yana olmasıdır. akşam namazından çıkıp gelen, orucunu maça 2 saat kala statta köfte ekmekle açan adamla herhangi bir dine inanmayan adamın golden sonra sarıldığı yerdir. üniversitede hoca olanla bu pankartı zar zor okuyan adamı aynı anda küfür ettirir.

    böyle bir ortamda herhangi bir gruba/takıma/kulübe siyasi bir kimlik yakıştırmak abestir. beşiktaş tribününde göz önünde olan kişilerin siyasi görüşleri ne olursa olsun asıl güç olan taban sonuçta türkiye ortalamasından başka bir şey değildir. %99 mu dersiniz, %90 mı dersiniz yoksa %50 mi dersiniz bilemem ama çoğunluğunun müslüman olduğu konusunda şüphe yoktur. bu kişilerin dini gerekliliklerini ne kadar yerine getirdiği de kişileri ilgilendirir.

    çarşı'nın anarşinin simgesi olan a'yı kullanması ise kendi inisiyatifleridir. ki bence bu a'yı yapıştıran da son yıllarda çok göz önünde oluşu ve ilgi çekici "çarşı x'e karşı" pankartlarının devamının gerekli/gereksiz devamının getirilmesidir. yani bir anlamda toplum/medya oradaki a'yı koydu oraya.

    sonuç olarak beşiktaş kapalısını mesken tutan, islam dinine inanan bazı arkadaşlarımızın yaptığı bir pankart. iyi niyetlidir, kimseye sataşmaz. inandığı dinin liderini över, bunu da ilk kez yapmaz, daha önce de örnekleri görülmüştür.

    yukarıda bahsettiğim kozmopolit yapıyı anlayamayanlar için çarşı'nın kendi belgeseli olan asi ruh'tan da bir örnek göstermek isterim. izleyin bakalım o tribünlerde kimler de var. şeriat geliyor muymuş?
    http://www.youtube.com/…lpage&v=bjjafotvb6y#t=3199s
hesabın var mı? giriş yap