• izmir kemeraltı'nda inanılmaz fiyatlarıyla ve yemek çeşitleriyle hizmet veren bir lokanta, salı ve cuma günleri balık çorbası da cabası.
  • sahibi ve a$cisinin ismi mehmet davar oldugu icin yemeklere davar pilavi, davar corbasi vb. isimler takilan leziz bir yerdir. garsonlar genelde yemeginizi bitirmeden pilav getirmez. insanlar lokantanin onunde laila giri$i gibi sira bekler.
  • insanların aşağıda ki linkte görüldüğü sıra beklediği lezzetli yemekler sunan lokanta.

    http://kusurbenimimzamdir.blogspot.com/…okanta.html
  • nam-ı diğer azcı. izmir'in dünyaya hediyesi. esnaf lokantası efsanesinin sözlük karşılığıdır. yüzünüzü hisar camii'ne verin ve soldan dümdüz gidin. sağda köfteci mehmet var girmeyin oraya (yani girin de sonra yersiniz köfte) devam edin. ileride solda para kasası satan bir dükkanı görünce sokağa sapın. zaten öğle vakti açık burası ve kuyruk sokağa taşıyor. yiyen hemen kalkıyor öyle çay sigara faslına vakit yok.

    herkes yemekleri az kuru az pilav az çorba diye istediği için ismi azcı'dır. tam isterseniz bitiremezsiniz.

    salı ve cuma günleri balık çorbası vardır ve bu çorba için istanbul'dan izmir'e gidişlerimi bu günlere denk getirmeye çalışırım. işkembeli nohut ve zeytinyağlıları da çok iyidir. işçi, memur, esnaf, öğrenci... bilen herkes burada yemek yer. izmir'e gidenlerin ıskalamaması gereken bir yerdir.

    not: dışarıya bakan garson ismail abi'ye dikkat.
  • burası fazla hardcore bi esnaf lokantası. ufacık bir dükkan, metrekarede 10 kişi, sağınızdan solunuzdan uçuşan tabaklar (üzerime düşmüşlüğü vardır), tabakların içinde ismail abi'nin parmakları (belki de tadı ordadır), fazla ağır yemekler (bozkirin kalbini hizlandiran mizrak'ın kötü anıları vardır)

    daha usturuplu bir örneği için: (bkz: kısmet lokantası)
  • bilen bilir burayı

    ben izmire dönüşlerimde ziyaret ederdim, mağdem bir şeyler yiyeceğiz iyisinden olsun hesabı. ki böyle bir düsturum var, mağdem dışarıda yiyebiliyorum, seçme hakkım olsun, hele ki izmirde, saymaya kalksan bir elin 5 parmağını unut zaten parmakla göstermeye kalksan gösteremezsin, çiğdem çitlemeyecez sonuçta yemek yiyecez. evet evet çiğdem dedim ve evet domatese de domat diyorum, ama orda dur simite simit derim dostum

    şimdi buraya girersin, tabi girebilirsen, çünkü buraya gidiş saati vardır, 12.30-13.30 arası gidersen kapı önünde ayakta dikilirsin, çünkü sistem gece kulübü gibi, bi tane zenci izbandut var kapıda, şu ortasında zincir olan giriş olur ya ondan koymuşlar, gözü keserse seni zinciri kaldırıp içeri alıyo sonra tekrar zinciri takıyo desem de inanma çünkü burası esnaf lokantası aq. buraya en iyi giriş saati 13.30-14.00 arası güzel kardeşim, içeri girer yakaladığın boş bi sandalyeyi kapatırsın, hem en klas yemekler de daha bitmemiştir. ama 14.00 ten sonra gidersen zaten zıkkımın pekini yersin, allahından bul ne diyim. ben o hayvanlığı yaptım bi kere, çorba tenceresini ekmeğimle sıyırıp 3-5 tane fasülyeyi 10-15 tane pirince katık edip kuru üstü pilav yemiştim.

    şimdi buraya girersin, zaten direk gözün tezgaha kayacak. sakin ol evlat, falım reklamındaki dedeler gibi uuuu ciğer oooovv köfte, amanın da işkembeli nohut, offf off of işte zeytinyağlılar, vay babam tavuklu kebaplar, hanimiş de dolmalar diye kendini şaşırma kendini kaybetme. itidalli ol, mide spazmlarına mide kramplarına yelken açma. buranın pilavı yağlı olur onu bil yeter. yemeğini ye, istersen bi cacık söyle, acı seversen birkaç biber patlat, bu arada yemekten sonra bi tabak tahinli tatlıya kaymayı da ihmal etme. sonra derhal hesabını öde ve uza git, ki kapıda bekleyenler gözünü oymasın. bizim lokanta dediysek de senin değil aq.
  • murat ülker'in ortağı olduğu söylenen lokantalar zincirinin adı. ilk şubesi eminönü'ndeki sümerbank'ın eski genel müdürlük binasının giriş katında açılacakmış:

    http://www.ekoayrinti.com/news_detail.php?id=92574
  • ben hiç bir lokantanın burayla rekabet edemeyeceğini düşünürdüm. sahibi olan kardeşlerden birisi ayrılarak hisarönü civarında bizim mutfak adıyla bir lokanta açınca yanıldığımı anladım. ikisi de birbirinden lezzetli anasını satayım.
  • ördek çorbasını tatmadan ölmemeniz gereken bir mekan. nohutlu işkembe ve işkembe yahnisi de ayrı güzel. tavsiyemdir, ya çok aç gidin ya da az porsiyon isteyin.
  • çorba+yemek kişi başı ortalama 12-15 olan yerdir.

    balık çorbası ise cennetten bir parçadır adeta. kızlarağası hanını bulduktan sonra "ege barakuda" isimli dalgıç malzemeleri satan dükkanı buluyorsunuz (sorarak), ege barakuda'nın hemen yanından girilen bir avlu içinde lokantanın mavi-beyaz masalarını ve sandalyelerini görürsünüz zaten.
hesabın var mı? giriş yap