• iyiden iyiye insanı güldüren manadır.

    hele bu sözde 'mana'yı dile getirirken takındıkları o ciddi tavır yok mu ahaha ya tamam sizsiziniz amk siz.

    -büyük beşiktaş taraftarı he de hödödür
    -şerefli beşiktaşız biz renkliler anlamaz.
    -onurlu duruşumuz var bizim.

    blabla

    yok ebesinin örekesi afedersin. taraftarsın ulan sen ne bu oligarşiye savaş açmış don kişot tavırları, ne bu jan darc havaları, ne bu takımına laf geldiğinde kendisine ''tavuk'' denmiş marty mcfly ciddiyeti.

    yapmayın komiksiniz.
  • ne zamandır böyle bir başlık açmak istiyordum. açan arkadaşa teşekkürler. güzel özetlemiş.
    bunların her şeyi beşiktaş üstünden açıklamaya çalışan bu arabesk tavırları gerçekten artık bıktırdı. türkiye'de üç aşağı beş yukarı her taraftar aynıdır. her taraftar için takımı en büyüktür.
    fenerli tartışmasız en büyüğüz der.
    gs'li avrupa'da en başarılı biziz, biz en büyüğüz der.
    beşiktaşlı ise bunu demekle kalmaz, sürekli bir edebiyat yapma derdindedir.
    arkadaş sen de bu sistemin içindesin. işçilerin kurduğu bir takım değilsin. sadece altyapıyla ayakta kalan bir takım değilsin. hele hele halkım takımı hiç değilsin.
    otur izle eski türk filmlerinde 'halkın takımı' tabiri kimin için kullanılırmış.
    ne zaman ki para iyiden iyiye futbolun içine girmiş, kaçınılmaz olarak daha büyük olan iki camia arayı açmış. bunlar da bu mağduriyeti süslemek için yok halkın takımıyız, yok başkayız bilmem ne.
    bıktırana kadar aynı klişeleri tekrarlarlar.

    türkiye'deki her takımın taraftarının çoğunun kafası pek çalışmaz. ne objektif olmayı bilir, ne empati yapar, ne de rakibine saygı duyar. çoğu sığırdır.
    ama arkadaş hiçbiri bu ergen kılıklılar kadar çekilmez değil yahu. hiçbiri sürekli içi boş bir romantizm içinde değildir. hiçbiri sürekli mağdur değildir. hiçbiri bir taç kararı için dahi saatlerce ağlamaz.
    neyse 100 yıl daha da değişmeleri zor görünüyor. aslında parmaklarımıza yazık da neyse.
  • sonuna kadar katıldığım önerme.

    son yıllardaki alt kültür mantığından hareketle beşiktaş taraftarı olmak marjinal bi durum haline getirildi. dizilerde, filmlerde, sosyal medyada ve dahi gün içinde sıklıkla gittiğimiz mekanlarda bile buna dair ciddi vurgular var.

    evet beşiktaş bu ülkenin en güzide kulüplerinden birisi ve bilhassa taraftarının muhalif duruşu takdiri sonuna kadar hak ediyor ama olayı bu kadar abartmanın da hiç anlamı yok. mesela şu ''beşiktaş'ın maçı var'' geyiği; yahu sanki bi beşiktaş'ın maçı oluyor, galatasaray'ın, fenerbahçe'nin falan hiç maçı olmuyor. yahut hiçbir takımın taraftarı beşiktaş'ı destekleyen bi taraftar kadar takımına bağlı olamıyor. hadi olsa bile bunun bi değeri yok, illa beşiktaş olacak.

    şu 'şerefli takım' vurgusu da çok agresif geliyor bana. taraftarlar arasında şike vb. geyikler hep olmuştur ama beşiktaş'ı sıfırdan bi tanımla bağdaştırmak, diğer takımları bunun dışına itmek gibi oluyor. açıkçası bu konu büyüdükçe bana kompleks gibi gelmeye de başladı. şampiyonluk sayın az mı? e çünkü şerefliyiz. varsayalım sen avrupa kupalarında başarı elde ettin ama biz edemedik, neden? çünkü biz şerefliyiz. o zaman bayern münih, real madrid falan şerefsizin tillahı takımlar. hatta son yıllarda atletico madrid'in de az şerefsizliği olmadı.

    not: yazarın buradaki itirazı samimi olmamakla ilintilidir. yoksa beşiktaş kulübünün kendisi ve bilhassa taraftarıyla zerre problemi yoktur. hatta beşiktaş taraftarına çoğu konuda kendi taraftarından *çok çok daha fazla saygı duyar.
  • taraftarın takımını konumlandırdığı yer manevi değerler olunca sıkıntı yaratıyor olabilir, diğer takım taraftarlarınca anlaşılmaması da normal. çünkü birisi tüm konumlandırmayı uefa üzerinden diğeri de 6-0 üzerinden yapmaktadır. evet en büyük sizsiniz. hadi şimdi gidin bizimle uğraşmayı bırakın.
  • avrupa'da uğradığı hezimetten sonra "ülke puanı, orda ülkeyi temsil ediyoruz, hede hödö " diyen de onlar, gs-real maçından önce real bayrağı açıp, antrenmanına giden de.

    şerefli takım, efendilik, bizden yaramaz adam çıkmaz diye ahkam kesmek de onlarda, prezervatifle deplasmana gitmeler, siktik-soktuk muhabbeti, japon bayrağıyla iğrenç göndermeler, sarışın kız kardeşler diye yapılan cinsiyetçi söylemler de.

    ortalıkta babanız beşiktaş diye dolaşıp, cevap alınca demekki koymuşuz gururlan diye ergenliğe vuran da onlar.

    yani yükledikleri o içi boş anlamı en çok çürüten zaten bizzat kendileri. çok şey yapmamak lazım. he deyin geçin.
  • birazdan buralar beşiktaşlılar'ın anlayamazsınız temalı, sümüklü entryleriyle dolacak.

    tanım: var olduğuna inandığımdır.
  • kurtuluş savaşında direnmek amaçlı kurulmuş, toplumsal her sosyal olayda elinden geleni yapan bir takima, kuruluşa haksızlık değil midir?

    onu geçtim seviyoruz, yenilsekte tensel te biz direk onu seviyoruz.
  • hele ki devrimci, sosyalist manalar yükleyen fanatik bir kesimi vardır ki dostlar başına
hesabın var mı? giriş yap