• ayni adli irlandali bir de folk grubu var. hatta yillar once ethno punk diye bir toplama albumde sarkilari yer almisti.
  • 1992 ile 2002 arasinda 7 adet album cikaran, album kapaklari pek bir şık grup.

    http://www.musicmademe.com/artist/discography/1301
  • larry kirwan (vokal, gitar)
    chris byrne (uilleann pipes, tin whistle)
    fred parcells (trombon, tin whistle)
    jeff blythe (saksafon)
    thomas hamlin (davul)
    david conrad (bas)
    isimli müzisyenlerden oluşmuştur.
  • yıllardan 1847’dir ve iki senedir süren büyük kıtlık, irlanda’yı kırıp geçirmiştir. ülke dışında ingiliz ordusu için savaşan feeney adında irlandalı bir asker evine dönmek ve ailesine kavuşmak için kışlasını terk eder. feeney askerde korkunç olaylara tanık olmuştur ama hiçbir şey onu, insanlarına gaddarca davranan kıtlığın yarattığı yıkıma hazırlayamaz. ülkede artık kanun ve düzen kalmamıştır. feeney, yokluğunda annesinin açlıktan öldüğünü ve ingilizlerin kardeşini asarak infaz ettiğini öğrenir. artık kaybedecek hiçbir şeyi kalmayan asker, ailesinin intikamını almak için tehlikeli bir yola baş koyar.
    güzele benziyor
    yönetmeni last days in dublin, the halo effect, kisses, the good doctor ve life’s a breeze gibi filmlerinden tanıdığımız (bkz: lance daly).
    oyuncular arasında (bkz: hugo weaving)'de var.

    ayrıca:
  • yönetmenliğini lance daly nin üstlendiği 2018 yapımı güzel bir film. klasik bir intikam filminden çok öte, irlanda topraklarındaki ingiliz sömürü düzenini çok güzel ele alan bir film. filmi izlerken kıtlığın ne kadar lanet bir durum olduğunu iliklerinize kadar hissediyorsunuz. filmin kadrosunda hugo weaving, barry keoghan ve vikings ten tanıdığımız moe dunford yer alıyor.

    senaryo ise şöyledir;
    yer irlanda, yıllardan 1847. black 47 olarak adlandırılan büyük irlanda kıtlığı nın en yıkıcı olduğu zaman. ingiliz kraliçesi için afganistan’da savaşan martin feeney asker kaçağı olarak vatanı irlandaya ailesinin yanına geri döner. ancak bulduğu manzara hiç de hoş değildir. patatesten kaynaklanan hastalık yüzünden tüm mahsuller telef olmuş ve kıtlık baş göstermiştir. kıtlığı fırsat bilen hristiyan papazların din karşılığı dağıttıkları çorbayı reddeden martin feeney’in annesi açlıktan vefat etmiştir. kardeşi ise ingiliz işgal güçleri tarafından ölüm cezasına çarptırılmış ve asılmıştır. martin feeney kardeşinin karısı ve çocukları ile birlikte amerikaya gitmeyi planlamaktadır. ingilizlerin martin feeney’in kardeşinin karısı ve çocuklarının ölümüne yol açmaları sonucunda martin feeney ölüm yemini eder ve olaylar gelişir.
    puanım: 8/10

    (bkz: allah açlıkla terbiye etmesin)
  • film irlandadaki kıtlığı hissettirmekten çok feeney kişisel intikamı ve polis kovalamacısına dönüşmüş. filmde olmamış bir westernlik de var. irlanda düzlüklerinde western klişeleri izlemek biraz tuhaf oldu doğrusu. onun haricinde atmosfer gayet güzeldi,. çekimler vs de. ancak genel olarak bu filme puanım maksimum 6.5 dur. genel bir akıcılık ve vuruculuk eksikliği vardı( domuz sahnesi hariç).
  • büyük irlanda kıtlığındaki sefaleti ve perişanlığı biraz olsun hissettirebilmiş, dönemin kasvetli havasını yansıtan bir film olmuş. fazla aksiyon bekleyenler yanılırlar. ingiltere irlanda gerginliğinin kökenleri, ailesini kaybeden bir adamın intikam hırsı ve biraz da tarihsel öğeler içeren bir film black 47. vasatın hafif üzerinde seyreden, pek de fena olmayan bir seyirlik. hugo weaving epey karizma olmuş. başroldeki diğer abiyi ise çukurdaki cumali koçovalıya benzettim. *

    https://www.rosencruz.com/2018/12/black-47/
hesabın var mı? giriş yap