• super16
    13 durak dinamik alan
    1080p raw video kayit
    ve 995$ fiyat etiketiyle bugun duyurulan kamera.

    (bkz: blackmagic cinema camera)
    (bkz: blackmagic production camera 4k)
  • fiyat / performans olarak bakıldığında amatör olarak sinema ile ilgilenenleri inanılmaz mutlu edeceğini düşündüğüm kamera.

    http://www.donanimhaber.com/…smi-olarak-duyurdu.htm
  • philip bloom abimiz ilk test çekimini yayınlamış... hayırlı uğurlu olsun hepimize...

    http://vimeo.com/72996911#comment_9836224
  • ümit kıvanç'ın deneme çekimi yaptığı kamera.
    sayfada yorumu da mevcut.
  • cep herkülü olarak nitelendirilebilecek kamera.

    süper 16 sensörüyle uygun lens bulmanız durumunda full frame görüntü elde edebiliyorsunuz. 4:2:2 prores kayıt seçeneğinin üstüne 12 bit raw kayıt çılgın atıyor makine. davinci ile direkt uyumlu olması da hoş olmuş ancak tüm bu özellikleri yıkacak 2 özelliği var.

    1- bataryası çileden çıkarıyor.
    2- sd karta kayıt yapıyor.

    mini hdmi ile sdxc ve xdhc karta kayıt yapmak da mümnük ancak ssdye kayıt yapan ayapan abilerinin yanında bu kamera kayıtçı desteğinin olmamasıyla batırıyor.

    genel olarak blackmagic ile ilgili iki büyük sıkıntı var bunların birisi hiç bir kameralarında ursa dahil vizör yok, diğeri de kameraların hiç birinde nd bulunmaması. güneşli bir günde daylightta çekim yapmak imkansız.
  • an itibariyle amerika fiyatı 495 dolara düşmüş video kameradır. (bkz: adorama)

    metabones speedbooster 0.53x focal reducer ile birlikte crop faktörü 1.75x olarak kullanılabiliyor. ancak bu aparatın fiyatı tam 659 dolar. yine de canon ef lenslerini kullanabilmek fiyatını makul gösterebilir.

    bu şekilde yaklaşık 2 stop fazladan ışığı sensöre vermeniz mümkün, alan derinliğini de inanılmaz artırabiliyorsunuz. diğer taraftan kameranın görüş alanı da artık 50mm lenslerle iç mekanda kullanılabilir hale geliyor.

    bu adaptörü satın almadan kullanırsanız, 14mm - 17mm gibi lensleri iç mekan çekimlerinde ancak kullanabilirsiniz, o da odanın diğer ucuna gitmek şartıyla. ayrıca, sığ bir alan derinliği yaratmanız neredeyse imkansız.

    bunun dışında kameranın sorunu pilinin çok çabuk bitmesi, yaklaşık 15-20 dakika dayanabiliyor. 12v dc çıkış veren 7000 - 10000 mah piller ile birlikte kullanılırsa bu problem de aşılabiliyor.

    nd filtresi olmaması kesinlikle bir sorun değil, zaten hiçbir dslr'da ya da aynasızda da dahili nd filtre bulunmuyor. sonradan satın alacaksınız. bu bir eksik değil, gayet normal bir durum.

    hafıza kartları normalden daha pahalı.

    sonuç olarak, 495 dolar verdiğiniz cihazı çekim yapacak hale getirmek için en az 1000 dolar harcamayı baştan göze almalısınız.

    12 bit raw denilen naneyi bilgisayarda editlemek ya da grade etmek için 2 sene önce aldığınız laptop'unuz büyük ihtimalle yeterli olmayacak. pp işi saatler, günler sürebilir bu şekilde.

    bence her şeye rağmen alınabilir. 1500 dolara, red scarlet ile ayırt edilemeyecek bir görüntü elde edebilmek inanılmaz bir şey olsa gerek.

    edit: zacuto z finder ya da kaliteli bir taklidini de alışveriş listenize eklemenizde fayda var, çünkü o ekranda odaklandık, pozlama da tamam deyip çekimleri tamamladıktan sonra, bilgisayarda bir bakarsınız, hiçbir klipte kullanılacak hal yok.
  • 495 dolardan sipariş verenleri üzmüş, taa austos başındaki siparişlerini eylül ortasında alamayan önce kişiyden bm'ye lanet okutmuştur.

    bm'nin neden yaptığı anlaşılamayan kampanyası 31 ağustos'a dek sürecek denirken temmuz başında sona ermiş, o arada ilk parti alan sınırlı sayıda kişi dışında herkes eylül sonuna dek habersiz beklemek durumunda kalmıştır. onca satıcı firmayı da maymun etmiştir. haftada 3-5 adet alan firmalar tek tek arayarak siparişini bekleyenlere haber vererek kameraları göndermeye başlamışlardır. bundan sonra bm kamerası siparişi verenler iki hatta üç kez düşüneceklerdir.

    ek: ilgilenenlere:
    blackmagic pocket cinema camera incelemesi
  • "film çekmek istiyorum ve param yok"
    "paramı çöpe atmayayım, yarına da yatırım olsun"
    "cebimi boşaltmasın ve cebime sığsın"
    "aksesuar seçeneği sonsuz olsun"
    diye cümleler kuran kısa film ve belgesel meraklılarının hayalindeki kamera
    kendisi ucuzdur, ama film çekme aşamasına gelmek için kendisine ödediğinizin on-onbeş katını harcamanız gerekir, yine de alternatiflerinden ucuzdur ve görüntü kalitesiyle hepsini döver.
    (test edilmiştir)
    (ağa babası blackmagic cinema camera gibi kazma değildir.)
  • hala fiyatına göre ulaşılabilecek en geniş dinamik derinliği sunan küçük canavardır. hd çözünürlükte son derece başarılı prores türevleri (ki hq, 422, lt, ve proxy şeklinde adlandırılmışlar) ve muhteşem bir raw (ham video) moduna sahiptir. raw modunu dng formatında ve yanında wav formatında ses dosyasıyla kaydetmektedir.

    güzel ve keskin bir lens ister. raw, doğası gereği yoğun veri alıyor ama bu verinin hakkını verecek bir lens ya da lens seti ile daha güzel sonuç vermekte. m42lerle de çalışmaz değil elbette ama cine lensler ile kendini buluyor.

    yanına biraz ek masraf ve ekipman gerekli. harici batarya elzem; 3-4 yedek pil ile ancak 2-3 saat canlı kalır. en az 20.000 mah batarya gerek. gündüz vakti lcd ekranı görünmemekte ve bu nedenle harici monitör ister. yedek kart ister (en az 64gb ve 90mb/s hız minimum). bir de rj lens turbo veya metabones speedbooster ile mevcut x3 kırpması normal mft kırpması olan x2 ya da x2.2 civarına iniyor.
  • b&h'deki en düşük yıldız ancak favori yorum mutlaka okunmalı satın almdan önce.
hesabın var mı? giriş yap