5 aralık’ta istanbul’a geldiğini az önce tesadüfen öğrendim. şarkılarını bir süredir severek dinliyorum, dinlerken de gerçekten beni dingin bir ruh haline büründürüyorlar. umarım ki konserine gidebilirim.
benim favori şarkım ise
solkonser sonrası editi:
kesinlikle ama kesinlikle perşembe gecemi aydınlatan bir konser oldu bu! bu nasıl bir tutku, bu nasıl bir beceri... tüm şarkılarını dinlesem de birkaç şarkılarını ezbere biliyordum sadece ve çok büyük beklentilerle de gitmemiştim konsere ama beni fena halde şaşırtarak oldukça eğlenmemi sağladı josh ve ekibi. tüm ekibin enerjisi o kadar güzel ki izlerken kendinizi büyülenmiş hissetmemeniz mümkün değil. josh'ın sesine diyecek laf zaten yok fakat ekibin diğer üyelerinin enstrümanlarını bu kadar ustaca kullanması beni efsunladı, özellikle de keman kullanımı çok ama çok etkileyiciydi. kemanları çalan ekip üyeleri aynı zamanca geri vokallik de yapıyordu ve iki kadının da sesi muazzamdı. ayrıca mekan oldukça küçük ve sıcak bir atmosfere sahip olduğu için grubun seyirciyle iletişimi de çok samimiydi. sanki kalabalık bir ev partisinde birlikte eğleniyormuşuz gibi bir ortam vardı ve bu çok hoşuma gitti. kısacası gerçekten çok eğlendiğim bir konser oldu bu.
ayrıca tüm ekip çok sıcakkanlıydı. josh sahnedeyken birçok kez türkçe konuştu, şaşırtıcı derecede başarılı bir telaffuzla merhaba canım arkadaşlarım dedi ve birçok şarkısından sonra da türkçe teşekkür etmeyi ihmal etmedi, aşırı sevimliydi. sahneden inmeden de "lütfen hemen gitmeyin ve gelip bize merhaba deyin, birlikte bir şeyler içelim!" diye seslendi. eee durur muyuz gittik tabii biz de. herkesle ama herkesle teker teker ilgilenip, herkesi can kulağıyla dinleyip kibar yanıtlar vererek herkesle fotoğraf çekildi. yanına gelen herkese defalarca sarılıp teşekkürlerini sundu. kesinlikle egodan tamamen uzak tam bir arkadaş sohbeti tarzında vakit geçirdi herkesle. hatta bir ara görevliler gelip birlikte grupça sohbet ettiğimiz yerin kapatılacağını söylediklerinde "nereye gidersek uygun olur? çünkü ben herkesle tanışmak ve sohbet etmek istiyorum." diye sordu ve dakikalarca uygun yer aradık kalabalık bir şekilde. herkese minnettar olduğu gerçekten tüm hal ve tavırlarından belliydi ve bunu bizlere de çok sıcak bir şekilde yansıttı. şunu da belirtmek istiyorum, allah özene bezene yaratmış kendisini... o karşımda konuşurken içimden hey maşallah nidalarıyla kaçın kurası söylüyordum, hahaha.
kısacası her şeyiyle çok ama çok keyif aldığım bir gece yaşattı bu grup bana. grubun geri kalan üyeleriyle sohbet etmek için maalesef ki vakit bulamadım fakat uzaktan gördüğüm kadarıyla onlar da herkesle oldukça samimi bir şekilde vakit geçiriyordu. bir daha gelirlerse, ki minnoş josh bunu sorduğumda fingers crossed hareketiyle kesinlikle tekrar gelmeyi umduklarını söyledi, tereddütsüz bilet alır ve giderim. çok daha fazla tanınması ve değeri bilinmesi gereken bir proje blanco white. uzun süre unutamayacağım sevimli ve samimi bir akşam yaşattıkları için minnettarım kendilerine.