• eski maiden şarkılarını söylemeyi pek beceremeyen ama grupla çıkardığı iki albumde de bence oldukça başarılı olan solist
  • gayet efendi ve iyi bir insan.hic rockstar havalarina girmemi$ti,ama kabul goremedi,zaten cok da yetenekli degildi,konser performansina kotu denemez,birkac konser izlemi$tim blazeli,superdi,ama istikrarli degilmi$ duydugum kadariyla.grup uyelerinin doyasiya ezdigi bir adamdi.
  • daha iyi değildi belki ama bruce dickinson'dan çok daha ruhlu olduğu kesindi.
    efendi adamdı da gerçekten
  • iron maiden'de katildigi iki albumde the educated fool, don't look to the.... gibi parcalari oldukca iyi seslendiren hos bi vokalist.. bu kadar yerden yere vurmak gereksiz, ama bruce geldi daha iyi oldu tabiki..
    yinede onun sesini sevenler icin (bkz: blaze)
  • blaze bayley ile birlikte cikarilmi$ maiden parcalarini yuksek sesle dinledigim donemlerde, "bu adam neden boyle yalvarir gibi soyluyor" gibisinden yorumlar almama ragmen, maiden'in ku$kusuz depresif bir donemine imza atmi$ vokalist diyebiliriz..

    sayet tarzini seviyor iseniz, iron maiden ile birlikte yaptıklari kadar tutulamayacak olan blaze grubu da farkli i$ler yapmiyor.
  • asıl adı "bayley cook" olan blaze 19 mayıs 1963 yılında dünyaya gelmiştir.gençliğinde kurduğu "child's play" grubunun ardından profosyonel manada "wolfsbane" grubuyla başarılı çalışmalara imza atar.albümlerinin başarısı ardından "iron maiden" nın destekleyici grubu olarak sahne alırlar.hatta bir konserde dickinson'nın elinden mikrofonu kapıp parçayı bile söyler.sonrasında zaten "iron maiden" a transfer olur.iki albümde yer alır sonra ayrılmak zorunda kalır gruptan.kişisel olarak şunu eklemek isterim ki blaze mükemmel bir vokalisttir tabii ki dickinson'nın yerini tutamaz ama zamanın çok büyük emeği geçti "iron maiden" a ve altından başarıyla kalktı zaten türkiye'deki bazı kendini bilmezlere konserde herşeyin cevabını "canlı" olarak çok iyi verdi.(bkz: blaze)

    wolfsbane:
    live fast,die fast-1989
    all hell s breaking looseat...-1990
    downfall of the good guys-1992
    massive noise infection-1993

    iron maiden:
    the x factor-1995
    virtual xi-1998

    blaze:
    silicion messiah-2000
    tenth dimenson-2002
  • olaya bir metal vokalisti illa ki ciyak ciyak bağırmak zorunda mentalitesiyle bakan insanların anlamayıp anırmakla suçladığı, hakkaten başarılı vokalist. tamam, bruce ve paul'lu maiden benim de tercihimdir, ama bu blaze'in yerin dibine sokulmasına sebep değildir. biraz daha saygı...
  • vakti zamanında bruce dickinson'ın gruptan ayrılmasıyla iron maiden'ın vokalistliği için en uygun kişi olmuştur.aynı zamanda büyük bir "sahne" grubu olan iron maiden için biçilmiş bir kaftan olduğunu ilk başlarda şovlarda gözönüne sergilemesine rağmen son dönemlerinde iron maiden'ın turne temposuna ayak uydurmakta zorlanması ve sesini kaybetmesinden dolayı grupla yolları ayrılmıştır.zamanında blaze'i vokal olarak seçtikleri için grubu eleştirenlerin sadece ama sadece iron maiden dinledikleri asla ve asla iron maiden'ı "anlamadıkları" su götürmez bir gerçektir.
  • armudun copu uzumun sapi tadindaki elestirilere katilmadigimi belirterekten bunca yillik iron maiden fani olmama ragmen x factor gibi muhtesem bir albumde kendisini dinlemis oldugumdan dolayi sevindigim benim gozumde iyi sevdigim vokal. bruce? derseniz olay farklidir tipki elmalar ve armutlar gibi.
  • insanların bruce dickinson gruptan ayrıldıktan sonra yerine bir klonunu beklemeleri sonucunda beğeni toplayamamış insan, vokalist. hâlbuki şimdiye kadar iron maidenın tarihinde en büyük müzikal değişiklikler bu adamla olmuştur. iyi veya kötü olmuştur demek yanlış olur, değişim sadece renkte yaşanmıştır. dolayısıyla bize aynı zamanda bir vokalistin grup içinde ne kadar büyük bir etken olduğunu da gösteren kişidir.
hesabın var mı? giriş yap