• tek desteyle oynanabilmesi ve (iyi taktikler geliştirmiş insanlarla oynuyorsanız) bir ders arasında iki el döndürülebilmesi yönünden okulda oynanmak için bulunmuş, eğer bir de insanları iyi gözlemlediyseniz her eli rahatça kazanabileceğiniz bir oyun. ortada çok kağıt birikmişse ve siz doğru kartı attıysanız karşıdakinin blöf demesi o gününüzü güzelleştirir. 4 kişi sokak ortasına çömüp blöf atmayı da yapılacaklar listenize eklemelisiniz. okul çıkışı ise hocalarla birlikte oynayabilirsiniz.
  • birkaç taktik
    elinizde olmayan karttan 1 den çok atarsanız blöfünüzün bilinme ihtimali çok yüksek

    mesela 4 tane q da elinizde siz 2 tane q(1veya 3 te olur) yu atıyorsunuz.başka bir oyuncuda kart atıyor zaten blöf olduğunu anlayıp hemen açıyorsunuz.amatörlere karşı gayet işe yarar taktik

    ortada kart yok ve eli siz başlatıyorsunuz mutlaka blöf yapın nasıl olsa bilirlerse kaybedecek birşeyiniz yok

    mümkün olduğunca eli siz başlatmaya çalışın.oyunun 4 kişi ile oynanmadığı durumlarda fazla kart alıp başlamayı teklif edebilirsiniz.bu size büyük bir avantaj kazandırır

    kart sayınız çok ise fazla riske girin nasıl olsa kaybedecek birşeyiniz yok

    kart sayınız çok değilse kart açarken pek fazla riske girmeyin derim onun yerine kart atarken girin

    küçük bir hile ortada kart çok olduğunda 4 kart attım diyip 5 kart attım diyebilirsiniz(3 diyip 4 te olur) (1diyip 2 tane atarsanız büyük ihtimal anlarlar) bunu yaparken gerçek kartları atarsanız en alttaki kartı farklı koyun.bunu yaparken kartları güzel biçimde ayarlamanız gerekiyor.

    klasik aynı kartları tekrar tekrar atma. mesela 3j niz var.onların yerine başka atın.dilerseniz bunu tekrarlayın .bunu yapmadan önce elinizde 3 j olduğunu diğer oyunculara göstermeniz başarı ihtimalini artırır
  • kaldığım yurtta "yalanını sikeyim" adıyla anılan, iyi yalan söyleyebilmek üzerine kurulu bir oyun
  • genellikle lise yıllarında kalan aslında orada kalması gereken bir kağıt oyunu.
  • az önce arkadaşımın tek desteli oyunda "5 tane 4lü" diyerek çığır açtığı oyun.
  • birazdan taktiklerimden bahsedeceğim en sevdiğim kart oyunu.

    farklı ortamlarda ufak farklarla oynandığını gördüm. biz kendi aramızda en az 2 kart ile oyuna başlama kuralı koyduk çünkü diğer türlü çok kolay geliyordu. ayrıca masadaki herhangi biri blöfü hissediyorsa kartı açabilir, sıradaki kişinin açması gerekli değildir.

    çok farklı ortamlarda oynadım ve genelde iyi bir başarı ortalaması yakaladım. naçizane tavsiyelerim şunlardır.

    1- yapılan en sık ve en büyük hata, azıcık yalan söylemek. 2 papaz koyuyorum deyip bir papaz bir kız atmak çok büyük bir hatadır. eğer blöf yapacaksanız koyduğunuz kartların bir tanesi bile doğru olmasın, böylelikle oynamadığınız doğru kart ile bir sonraki tur oynama hakkınız olur. böylelikle diğer oyuncular pas dediğinde siz hala oyunu kontrol edebilirsiniz.

    2- en önemli tavsiye, başladıktan sonra -genelde- kartları tek tek oynamak. eğer elinizde iki kız varsa ve kızları tek tek koyarsanız yine bir tur fazla oyun oynarsınız. iki kızı aynı anda koyarsanız bir sonraki tur oynayacak kartınız olmaz.

    3- dörtlü kartları elde etmek. eğer biri dört kartı birden oynuyorsa almaktan -her zaman değil- çekinmeyin. bu kartları elinizde sona saklayıp, elinizde fazla kart gözüküyorken hiç yalan söylemeden dört dört kart koyarak bitirebilirsiniz. kart toplayabilmek de çok önemlidir yani.

    4- bundan sonrası genel olarak oynadığınız kişilerin sizin hakkında neler düşündüğünü ve sizin onların nasıl oynadığını gözlemlemeniz ile ilgili olacaktır. sizden hemen sonraki kişinin oyun oynama stili en önemli olandır. eğer çok yavaş oyun oynuyorsa siz kartınızı oynadıktan sonra diğer oyuncuların sizin blöf yapıp yapmadığınızı düşünmesi için daha fazla zamanı olacaktır. eğer çok hızlı oynuyorsa ilk kartları rahatlıkla yalan söyleyebilirsiniz çünkü başkasının açmasına izin vermeden kendi kartını sizin kartınızın üstüne koyacaktır.

    5- sürekli aynı taktikle oynamamak. karşınızdaki sizin ilk elde blöf yaptığınızı farkederse, ilk elden kartınızı kontrol etmeye başlayacaktır.

    he eğer blöf yaptığımı çok belli ediyorum poker face nasıl yapabilirim diyorsanız. sürekli gülümseyebilirsiniz. zaten başkalarını kandırdıkça eğlendiğim için bol bol gülümseyeceksiniz.
  • şarkı yarışmasında tanıdığım halen keşfedilmeyi bekleyen grubun ismidir. suan sadece saklambaç adlı tek single çalışmaları var.
  • oynaması en keyifli kart oyunlarından bir tanesi. eğer biraz da acemilerle oynuyorsanız tadından yenmez.
  • bir tür yalan.
  • karşıdaki kişiyi yanıltıp yıldırarak istenilen davranış kalıbını sergilemek için söylenen gerçekdışı söz ya da aldatıcı tavır. yapan kişinin kaybetmekten korkmaması ve elinde riske atabilecek bir şeyinin bulunması elzemdir.

    tanım kısmını geçtikten şimdiye kadar olan herhangi bir ilişkimde strateji kurayım, kartlarımı hemen açmayayım, benim istediğim olsun diye karşı tarafı manipüle edeyim gibi bir tavır ve davranışı hiçbir zaman benimsemediğimi dile getirmem gerek. fakat sara chafak isimli hanımefendi idolüm oldu. duygularını hiç belli etmeyen suratı, soğukkanlılığı ve alaycılığına hayran kalmamak elde değil. insanın bodoslama dalası, sırf acep becerebiliyor muyum diye sağa sola blöf atası geliyor.

    işte muhteşem blöf sahnesi

    ronnie bardah isimli kurbanın kesin defalarca kere el rüyalarına girmiş, kabusu olmuştur. ey kök tengri, sen bu laureux kuluna miss finland'in manipüle etme ve blöf yapma yeteneğini bir an önce ver. zira çok saf kalıyor. etrafında gereğinden fazla kurt var.
hesabın var mı? giriş yap