• (bkz: warhammer 40k). warmaster horus ile teke tek dovuste hayatini kaybeden, baal'li efsanevi primarch sanguinius tarafindan kurulan space marine chapter'i. yakin dovusten aldiklari haz ve bu alanda gosterdikleri essiz basari, gen tohumlarindaki bir sorun nedeni ile ortaya cikan black rage adli kontrolsuz ofke ve red thirst adini verdikleri kan icme istegi ile taninirlar. zirhlari kirmizi, amblemleri kanatli bir kan damlasi ve liderleri commander dante'dir.
  • bir de mephiston - lord of death vardir komuta kademesinde. chief librarian mephiston, black rage etkisi altinda tabutuna yatirilmi$, ama sanguinius'un ruhsal yardimiyla black rage'i yenmi$, bu sirada da bir sure olu kalmi$tir.

    3rd company'de brother thyco da chalice of blood'u korumaktadir. bu kadehte sanguinius'un kani korunmaktadir.

    bu space marine chapter genetik mutasyonlarin en ilgincine sahiptir, vampirizm.

    glory to the chapter, honour the throne brothers!
  • horus heresy öncesi adeptus astartes'in en kutsal space marine chapter'ı kabul edilir. siege of earth sırasında dünyayı savunma onuruna erişen üç chapter'dan biridir. imparatorun sarayını imperial guard ile birlikte tüm chaos ordusuna karşı savunan chapter, sarayın devasa kapısının* önünde yaptıkları savunma ile efsaneleşmiştir.
    blood angels, siege of earth sırasında en çok kayıp veren chapter'dır. primarchları sanguinius'u ve gen bankalarını kaybetmeleri chapter'in neredeyse sonunu getirmiştir. sanguinius'un bedeninden alınan genlerle yeniden kurulan chapter, sanguinius'un horus ile karşılaştığı ve ölümüyle sonuçlanan epik düelloda çektiği acıların genlerine işlemesi sonucu red thirst ve black rage olarak adlandırılan iki genetik bozukluk ile lanetlenmiştir.

    "drink deep of victory
    and remember the fallen"
  • savaş öncesi sanguinary priest'ler tarafından kutsanma faslında black rage'e kapılıp deliren savaşçıların death company adı altında bir birlikte birleştirildiği, sonra da bu birliğin resmen düşmanın üstüne salındığı en karizmatik, en şahane, en "en" space marine chapter'ı.

    "by the blood of sanguinius!" veya "for the emperor and sanguinius! death! death!" şeklinde savaş çığlıkları atarlar ki, aklı başında olan ve daha önce bu cesur chapterı savaşta görmüş herhangi bir düşmanı olduğu yere çiviletip annesini özletecek cinstendirler.

    aralarına yeni katılacak savaşçıları baal adlı gezegen sisteminden toplarlar.
  • üzgün kaslılar olarak bilinen chapter.

    mottoları ise; “sanguinius ühühühühüh” dür.
hesabın var mı? giriş yap