• bmwnin yeni bir sinif yaratan araclarindan biri. 1970lerin basinda uretilen bmw 1600 ve 1800 (bu kasalarin ust modeli ve en bilineni 2002'dir)gibi araclardan sonra iyice yayginlasan kucuk ama sportif aile sedanlari kavramini bmw'nin gunumuze kadar gelecek bir sekilde surekliligi olan bir seriye cevirmesinin urunudur. bu gune kadar 5 kez yenilenmistir. bu evrimlerin kasa kodlari soyledir: e 21, e 30, e 36, e 46, e 90.
  • 5 değişik karoser tipi (bkz: sedan) (bkz: station wagon)*(bkz: coupe) (bkz: cabriolet) (bkz: compact) olan otomobil...
    bir de (bkz: bmw m3)

    edit: 2005 yılında, compact karoseri yerini bir nevi 1 serisi'ne bırakarak üretimden kaldırılmıştır.

    ayrıca: (bkz: bmw 3 serisi coupe) (bkz: bmw 3 serisi cabrio)
  • 2001 yılı sonu itibariyle 4. nesli olan e 46 kasası makyajlanan otomobil... ayrıca (bkz: bmw 3 serisi coupe)
  • 1999'da baslayan yuvarlak koseli tasarimi ile tum capon arabalarin yuvarlanmasina neden olan 3 serisi* yola oturur, direksiyonla butunlesilir, disardan gelen "abi/abla kac basiyo bu araba" sorularina gulumsenir ve hizla gecilir. (bkz: speeding ticket)
  • yeni kasasındaki 2,0 lt hacminde 150 hp güç üreten turbo dizel motoru gerçekten şahane olan otomobil... 318i'den biraz daha pahalı olmasına rağmen, çok daha az yakıt tüketimi, ve daha keyifli sürüş....
  • bmw'nin 7 senede 1 kasa değiştirme politikasının sonucu olarak 2005te yenisini piyasaya süreceği orta-üst sınıf modeli.
  • e 46 kasası için konuşur isek; sıralı 6 silindirli motorlarının keyfine doyulmayan, kullanması keyifli, insanı içinde rahat hissettiren, şık tasarımlı, güvenli, bir o kadar da sportif olan otomobil...
  • bir'de şöyle bişi var:
    (bkz: bmw 4 serisi)
  • en iyi entry-level luks spor araba. amerika'da satilan en dusuk model numarasi 325i. atakligi sagolsun, sehir ici cok benzin yaksa (100km'de 13.2 litre) da uzun yolda benzini koklayarak (100km'de 7.7litre) ucar bu arabalar. yatakta misin araba mi kullaniyorsun unutturup horlatacak kadar da rahat aletler.
  • bmw 3 serisi mensuplarından motoru 2000 olan 3.20 gayet güzel bir arabadır. 320ci olarak coupe ve cabrio modelleri de vardır.
    ancak bmw 3 serisi'nin en ucuzu olan, motoru 1600 olan 3.16 modeli "benim de bmw'm var" diye hava atmaya çalışan insanlar tarafından kullanılır. öyle olur ki bu modelde deri koltuk ve cd çalar gibi şeyler opsiyonel olduğundan, arabayı satın alan şahsiyetin birkaç bin euro fazla vermek istememesi nedeniyle bu arabada bu gibi donanımları göremeyebilirsiniz.

    edit: yeni kasaları korkunç bir tasarıma sahiptir ayrıca.
hesabın var mı? giriş yap