• bmw'nin gercekten hoş bir modeli,özellikleri arabaları aratmayacak düzeyde.bir üst modeli ise 1200lt
  • "boksör motordan bi halt olmaz; ne varsa sıralı düz japonda var" zihniyetindekilere kapak olası alet.
  • geri vitesi var bunun.
  • birkaç saatlik bir iş için istanbul-bursa arasında kullandım.
    mikkemmmelll ötesi bir motosiklet.
    kullanımı rahat, koltuklar acayip konforlu hatta ısıtıcılı...
    cd çalarlı radyo var, 120 130km hızda bile rahatça müzik dinlenebiliyor, üstelik kask takılı iken...
    ön camın elektrikli olması sayesinde hızınız ne olursa olsun rüzgarı bir iki saniye içerisinde kesebiliyorsunuz.
    ha biraz yakıyor o ayrı ama boksör motorun verdiği o haz bambaşka...
    istanbul fsm-bursa arasını net 1saat 50dk'da tamamladık (40dk gemi dahil)...
    artçı için de oturuş pozisyonu çok rahat ki 2 camış idik, buna rağmen ikimiz de rahat ettik.
    bursa'ya girerken bol virajlı olan yerlerde güç kesmeden iki kişi olmamıza rağmen rahatça yata yata aldık virajları...
    zaten sen yatırmasan da motor kendi yola oturunca otomatikmiş gibi yatıyorsun.

    kendisine verilen parayı sonuna kadar hak eden bir motosiklet. tam bir uzun yol canavarı.
  • uzerine degil sadece 2 tl verip emzik alabilecegim motor. o parayi veremeyecegim icin en azindan aglamam kesilsin.
  • üstüne hiç para vermeden yerine degil volvo gayet güzel arabalar alinabilen bir motordur. zaten öyle yapin siz, sacma sapan kiyaslamalar yapmanizdan iyidir.
  • kimsenin 60 bin gayme verip de binmesi icin girtlagina cökülmeyen tasit. isteyen volvo alir, isteyen essek arabasina biner.
  • eskiden motosikletlerin 20 bin km de motor ömrünün bittiğini sanan tipler vardı. zor anlattık onlara motoru sürekli redline da sürersen bakımın yapmazsan arabada bile aynı şeyin olacağını. onlar bitti şimdi motor 100 bini görünce öldüğünü düşünenler çıktı. la olum bak, motosikletten anlamıyosun tamam ama sağda solda duyduklarını da gerçek sanıp kendini komik duruma sokma ya, valla senin iyiliğin için diyorum. hadi sözlükte bizbizeyiz, saçma sapan laf edersin kaldırırız da başka yerde söylersin gülerler yeminle. hadi diğer motorları geçtim bmw bu, hele hele orta ve ağır enduro piyasasına fena halde hakim bir marka (motosiklet konusunda tabi, diğer ürünleri beni ilgilendirmiyor ayrıca bmw fanı değilim çoğu kullanıcısı bunu prestij motoru olarak seçtiklerinden kılımdırda ama hakkını vermek lazım). senden hayvan gibi paralar talep edip üstüne 100 bin kilometrede ömrünü tüketecek motorlar üretebildiğine inandın yani aklın yattı buna he mi?

    aklında olsun diye söylüyorum sonra esas konuya gircem. orta halli ya da iyi bir motorun bakımlarını, yağını suyunu eksik etmeyip, saçma sapan kullanmadığın sürece o motor gider. aynı araba gibi. evet öyle ya da böyle bir gün motor artık ömrünü tamamlayabiliyor ama bu 100 bin gibi rakamlarda olmuyor.

    şimdi motorun ömrü konusunu netleştirdikten sonra gelelim arkaya 3 kişi alamaması yağmurdan koruyamaması gibi işlere.

    bak arkadaşım, zaten sen motora heves edip, yok yağmurda ıslanıyoz, kaskıydı bilmem kaçtane korumasıydı, virajda düşme olaslığı (işin bu kısmı tamamen sana kalmış hiç bir motora laf atılamaz), çukurları kollamak zorunda kalmak ve diğer sürücülerden sakınmak (ki sen bunları araba kullanırken bile yapmıyorsan çok tehlikeli bir sürücüsün bence direksiyondan da uzak kalmalısın), dar bagajı yüzünden az şey taşımak, sana göre şeyler değilse zaten motosiklet denen şey sana bir kaç ışık yılı uzak bir konuyken, araba fiyatına motor alınması durumunu anlamanı beklemek de çok büyük bir beklenti olur zaten.

    çevremdeki ve adım gibi eminim ki tanımadığım tüm motorcular elinde maddi imkanı olursa araba fiyatına motor almaktan zerre çekinmezler hatta önceliği kesinlikle motora verirler. hatta arkaya 3 kişi alabilecek, yağmurdan koruycak, bagajına çok şey koyacak araba almak zorunda kalırlarsa ki muhtemelen motora harcıycaklarından daha ucuza gelecek bir araba tercih ederler (çok parası olan buna istisna yaratır kendi parası kendi zevkidir bişi demek zor)

    gelelim bmw r 1200 rt ye, çevremde çok kişi zenginliğini göstermek için bu motorla motosiklet sürmeye başlar, 1200 lük motosikletin şakaya gelcek bir oyuncak olmadığını anladıklarında da ya motordan ya da motor sürmekten soğurlar. bunları bir kenera koyarsak, bu aletin piyasa da muadil rakibi çok yok zaten. pahalı olduğundan değil hitap ettiği uzun yol için bu kadar lüks motor çok yok. honda goldwing var, yine bmw nin çıkardığı bir kaç motor daha var, bir de herkes kabul etmese de harley davidson electro glide var (hadi bir iki tane benim unuttuğum olsun ama muadiller bu kadar). sonuç olarak araba mı? motor mu? sorusuna motor olarak cevap veren ve parası yeten herkesin alıp memnun kalacağı bir uzun yol motorudur. içindeki bir sürü güvenlik ve konfor donanımı sayesinde sürücü de içi rahat yoluna devam eder.

    hiç mi kusuru yok bu motorun, tabi ki var, boğazına kadar elektronik aygıtla doldurulmuş bu güzelliğin herhangi bir elektronik zımbırtısı bozulabilir, elektrikle çalışan şeylerin arıza yapması muhtemeldir. ama bu durum bile aynı paraya alabileceğiniz arabalarda rastlayabileceğiniz arızalarla aynıdır.

    motorcu kısmısına anlatmaya gerek yok ama arabacı tayfasındaysanız ve bir motora araba lüks sayılacak bir araba kadar para vermek size mantıklı gelmiyorsa zaten motor denen şey size göre değil. ya da anca bir şekilde motora başlayıp motor denen şeyten icadını seveceksiniz ki o zaman durumu anlıycaksınız. yoksa çok keyifli bir dünyadan ebediyen uzak kalmaya devam edip, alla alla bu kadar parayı hangi insan motora yatırır diye düşünmeye devam edeceksiniz.
  • hayranlarının, futbol ve iphone fanatiklerine göre çok daha düzeyli tartışmalar çıkarttığı motor. diğer taraf ta gayet seviyeli bu arada...

    not: motora çok özenen, ama korkan bir kardeşiniz...
hesabın var mı? giriş yap