• bildiğimiz üzere, 520 sayılı kanunun d bendine göre, ruhsatında marka olarak “bmw” yazılı motorlu taşıtların satın alınması ve kullanılması bir takım kural ve yaptırımlara bağlanmıştır. bu marka araçlara ilgi duyan arkadaşları bilgilendirelim istedim. satın alanlar zaten süreci yaşadıkları ve kurallar kitapçığını aldıkları için bilirler.

    öncelikle araçlarımızın hangi kanuni yaptırıma tabi olduğunu bulmamız gerekiyor. örnek olarak 2012 ve sonrası sedan modelleri ilgilendiren konulardan bahsedelim. örnekten yola çıkarak diğer modeller için kanuna bakıp, okuyup anlarsınız zaten.
    kanun linki

    elbetteki her isteyen bu nadide araca sahip olamaz. öncelikle bir kişilik testi yapılır ve narsist kişilik bozukluğunuz var ise bu arabayı size satmazlar. zira bu hastalığa sahip kişilere istediği model araba ücretsiz olarak bağışlanır. bunun yanında bir adet trafik kuralları kitapçığı da teslim edilir. iş bu kitapçık, dönemsel teslimlerin yapıldığı ve aynı zamanda her sene düzenlenen, “bmw sahipleri pilav günü”nde yakılarak kurban edilir. “ayin gerçekleşmeden hemen önce”

    araç kullanırken diğer sürücülerden farklı olarak bmw sahipleri için tesis edilen kurallar ruhsat teslimi sırasında video yoluyla aktarılır. bu video bir harika dostum. link

    toplum tarafından dikkat çeken ancak bize göre olağan durumlar bu videoda toplanmış. link

    burada da bir bmw sahibi olmanın getirdiği zor durumlar var. bu ulvi amacı “diğerleri”nin anlamasını beklemiyoruz. link

    sözün özü; o arabayı öyle kullanmayınca elinizden mi alıyorlar sevgili şempanzeler? şimdi anlıyorum ki evrim bir hakikatmiş. hani soruyorlar ya “şimdi benim dedem maymun mu? ehehehe” diye, bunu yukarıdaki tanıma uyan biri soruyorsa, evet senin ki kesin maymun.
hesabın var mı? giriş yap