• zatürree'ye yenik düşmüş komedyen.
  • "yüzyılın vatandaşı" olarak seçilmiş bir süperstar.
  • babalarin en sevidigi komedyenlerden biri; hala bob hope esprileriyle ortami senlendirenler bile vardir.
  • kendi adına yıllardır düzenlenen golf turnuvasında her yıl açılış vuruşunu yapan, en bilinen filmi "the road to bali" olan yetenekli ve artık allahın rahmetine kavuşmuş olan ünlü komedyen. vefatıyla tüm amerikayı yasa boğmuş olan 29 mayıs 1903 ingiltere doğumlu aktor kişi.
  • i grew up with six brothers. that is how i learned to dance - waiting to get into the bathroom.

    bob hope
  • 17 kez oscar torenlerinde sunuculuk yaparak bu konudaki en onemli isim olmustur. amerikan komedi tarihi icin de cok onemli bir sahsiyettir.
  • jim carrey'nin dedesi
  • son oscar torenlerine kendisine saygilarin sunuldugu bir bolum hazirlanmistir. genc dimaglar da onun mizah anlayisindan tadimlik bir parca almistir ki bu isirik yetmistir.
  • bob hope'un ne kadar uzun yaşadığını idrak edebilmeniz açısından, şu lüzumsuz bilgiyi sizlerle paylaşmak isterim: bob hope, kendisinin new york times'da yayınlanan vefat ilanının yazarı olan vincent canby isimli gazeteciden bile 3 yıl fazla yaşamayı başarmıştır.

    şöyle ki, bob hope gibi dünya çapında meşhur ve hayatının son demlerini yaşadığına inanılan şahsiyetlerin vefat ilanları` "ölmesi yakındır" mantığıyla ve de öldüğü gün hemen yayımlanabilmesi amacıyla çok önceden yazılır. daha sonra bu vefat ilanları arada bir (editör yardımcılarından birisi cubicle'ından kafasını kaldırıp "bob hope hala yaşıyor mu yahu? ne oldu o adama?" gibi bir soru sorduğunda) gözden geçirilip güncellenirler, mesela mevzubahis şahsın o arada 18 yaşındaki çocuk bakıcısıyla evlendiği gibi bilgiler de eklendikten, eksikleri gedikleri giderildikten sonra tekrar arşiv odasına kaldırılırlar. beklenen ölüm gerçekleştiğinde ise son güncellemeden beri olan bitenler de eklenerek yayımlanırlar. size nasıl geliyor bilemem, fakat bu uygulama ilk duyduğumda bana dehşet bir vicdansızlık örneği gibi gelmişti. daha hayatta iken, bir takım gazetelerin arşiv odalarında, tozlu çekmecelerde vefat ilanınızın hazır bir şekilde bekletildiğini düşünmek, çok korkunç, çok acımasız. ama öte yandan ancak bu sayede vefat eden kimselerin hayat hikayelerini aynı gün okuyabildiğimizi, sürekli olarak bir haberi "ilk" verme ihtirasıyla yanıp tutuşan gazeteciler için bunun akıllıca bir uygulama olduğunu da kabul etmek lazım.

    neyse efendim, bob hope'un vefat ilanlarının çoğu da "eh, yakında nalları diker herhalde" denilerek 1980'lerde ya da 90'larda (yani bob hope 80-90 yaşlarındayken) yazılmış, daha sonra birkaç yılda bir gözden geçirilmiş, rutubetsiz mahzenlerde bekletilerek yıllandırılmıştırlar. new york times için bob hope'un vefat ilanını yazan vincent canby (ki kendisi 1969-1993 yılları arasında new york times'ın baş film eleştirmenliğini de yapmıştır) ise maalesef 15 ekim 2000 tarihinde, 76 yaşında öldüğü için yazdığı vefat ilanının 29 temmuz 2003 tarihinde manşetten yayımlandığını görememiştir. kendisi vefat ilanının önceden yazılmasını gerektirecek kadar meşhur ve önemli bir şahsiyet olmadığı için, ölüm ilanı vefatının ertesi günü janet maslin tarafından usulca kaleme alınmış, ve - bırakın manşeti - ön sayfada bile yer bulamamıştır..
  • "bankalar, paraya ihtiyaciniz olmadigini kanitladiginizda size borç veren kurumlardir". - bob hope
hesabın var mı? giriş yap