• $utor pivot kavramini nba'ye ilk getirmi$ elemanlardan, gecmi$ zaman buffalo braves oyuncusu.

    http://www.nba.com/history/players/mcadoo_bio.html
  • 1972 draftinde buffalo braves tarafından ikinci sırada draft edilmiş, 1975 nba mvp'si olmuş lakers'ın 82 ve 85 şampiyonu kadrolarında yer bulmuş zenci basketbolcu. tabii o kadrolarda yedek olarak oynardı. 22 civarı kariyer sayı ortalaması olan bir oyuncunun bu denli az tanınmasını, ben şahsen oldukça kro bir stili olmasına bağlıyorum.
  • nba de 14 sezon boyunca oynadi. fakat kariyerinin ortasindayken sakatliklardan kendisini tam olarak kurtaramadi. ilk 6 yilinin besinde sayi ve ribaund larda sezon ortalamalari nda double-double i buldu. kariyerinin zirvesi ise 34.5 sayi, 14.1 ribaund, 2.2 blok ortalamasi tutturdugu 1974-1975 sezonudur ki, o sezonun da mvp si secilerek hakkini almistir.
  • 40 ya$ında italyan basketbol liginin transfer rekorunu kırıp transfer yapmı$lıgı vardir.
  • orta mesafe şut atabilen ilk pivotlardandır. 205'lik, pivot mevkiisi için pek de uzun olmayan boyu vardır, fakat sırık gibi kollarını kaldırınca kerrakesini anlayabilirsiniz. bir de topu ensesinin arkasından çıkardığı için kimse orta mesafe şutuna karşı koyamazmış.
  • nba'de yılın çaylağı, mvp, sayı kralı olup şampiyonluklar yaşamasının yanı sıra, avrupa'da da final four mvp'si, avrupa ligi şampiyonu, italya ve avrupa ligi sayı kralı olmuşluğu vardır. ayrıca pat riley'nin asistanı olarak miami heat'in birkaç sene evvelki nba şampiyonluğunda da bir yüzük kazanmıştı. kısaca, evrensel basketbolun yaşayan birkaç büyük 'winner'ından tartışmasız biri.
  • şut stilini inceledikçe bu adamın attığı bunca sayı inanılmaz gelir. bilen bilir mutlaka ama şöyle ki; taç atışını gözünüzde canlandırın ve bunu tek el destekli bir basketbol şutuna evriltin, ama topu atmadan önce ense köküne kadar geri çekildiğini düşünün.

    işte öyledir yani.
  • james mcadoo'nun daha 25 yaşındayken nba'den ayrılıp italya ligi'ne gitmesinde kendisinin bir etkisi var mıdır çok merak ediyorum. ilginçtir, 35 yaşında gittiği italya ligi'nde 7 senelik bir kariyere sahip bir oyuncudur. benim bildiğim üzere kendisinden başka hiç bir hall of fame üyesinde böyle bir kariyer sonu yok.
hesabın var mı? giriş yap