• evin içinde ansızın belirerek huzur kaçıran bir böceği o da can taşıyor diyerekten öldürmeye kıyamayıp güzergahına konuşlandırılan bir gazete parçasının üzerine çıkmasını fırsat bilerek önceden hazır edilmiş açık pencereye doğru koşaradım yürüme, gazeteyi camdan sarkıtma ve böceğin büyüklüğüyle orantılı bir sertlikte üflemek suretiyle onu boşluğa savurma işlemi. hep merak etmişimdir bu böcekler yere düştükten sonra sağ kalıyorlar mı diye..
  • böceği topuklu ayakkabı ile ezmek, üzerine kolonya döküp yakmak ya da klozete atıp sifonu çekmekle arasında hiçbir fark olmayan cezalandırma işlemidir. öldürmenin kabası, kibarı olur mu ulen?
  • bizim evde ne pis poke ne de ben böceği öldürmeye kıyamayınca uyguladığımız yöntem. eskiden abi böcek var akvaryuma atalım mı? diye sorardı. artık kimse sormuyo hıyar gibi ortalarda dolaşan böceği gazeteye, kartona, peçeteye bindirmeye çalışıyoruz. birde annem sormadan öldürürsede böcekten kalanları akvaryuma atıyoruz ki ziyan olmuyor?*
    not: yalnız böceğin cinsi önemli kalorifer böceği olursa hemen sinekliği yapıştırırım bir saniye düşünmem.
  • bir adet böcek yakalama kabı sahibi olmayanların yaptığı eylem.
  • yeryüzünde yaşamın sürmesinde önemli katkıları oldukları olan canlılar olduklarını düşünen insanlar için biraz daha detaylı, kafa yorduran ve hatta çoğu yerde insanı saçmalama eğilime iten bir konu olabilir.

    kendiniz öldürmek, yani ölümünden birebir sorumlu olmak istemiyorsanız camdan atın. dışarısı eğer yol ise ve attığınız böcek -mevsimine göre- uçamayan bir böcek ise ezilebilir. yükseklik farketmeksizin yalnızca düştüğü için ölecek böcek belki de hiç yoktur. ama ayaklarından biri ya da birkaçı kırılabilir. kendi başınıza geldiğini ve böcekler için ambülans ya da acil servis olmadığını isterseniz bir düşünün.

    evde yaşamayı alışkanlık haline getirmiş hamam böceği gibi hayvanları pencereden atsanız da, o pencere 28'inci katta olduğu halde asfalta düşse de o hayvanoğlu hayvan yine evinizi bulur, bulamasa da yavruları bulur, bu yüzden işkence etmek yerine direkt öldürün ve cesedini unufak edin ve öyle kurtulun. tiksindiğiniz halde acıyorsanız ya da üçüncü dünya savaşı'ndan sonra yeryüzünde canlı hayatının sürdürebilecek yegane canlılardan biri olan bu kahverengi böceğe saygılıysanız; en azından bir kaç neslinizin acılar içinde kıvranarak ölebileceğini bilmekle birlikte sonunda çok sağlam bir bağışıklık sistemine sahip olacağınızı umut ederek onları sevin, birlikte kahvaltı edin, onların çekirgesi olun; hayata dair sizden çok daha tecrübeli bir bakış açısına sahip olduklarını ve bunu çıplak olarak yaşamını sürdürmekten aciz patronların değil bizzat hayatın kendisinin götünü yalayarak başardıklarını takdir edin.

    sonbahar mevsiminde normalde dışarıyı da tercih edebilen sinek ve uçan böceklerin çoğu evinizdeki ışık ve ısı için gelir. çünki soğuk onların ömürlerinin tamamlanmaya yakın olması demektir. onlar için son umuttur sizin evinizdeki lamba ve sizin vücut sıcaklığınız. ama bu umutlarının boşa çıktığını görmeleri için hemen öldürülmeleri gerekmez. dışarı atmanız ya da pencere önüne bırakmanız en azından kaderleri ile başbaşa kalmalarına izin vermeniz daha saygıdeğer olacaktır. afiyetle yediğiniz birçok meyvenin bir sevgi ürünü olmasına bu meyvelerin çiçeklerinin aşk yapmasına yardımcı olan bu böcekler sayesinde kavuştuğunuzu unutmadan yapın ne yaparsanız.

    eğer öldürmek ya da zarar vermek ve sonradan ölmesine neden olmak istemiyorsanız; evet, gazete kağıdı gibi bir şeyin üzerine yürümesine izin verin ve düşmesi, kaçması, üzerinize çıkması ihtimaline rağmen hiçbir şekilde elinizle tutmayın ya da bir şeyle sıkıştırmayın ve böylece camdan dışarı bırakın. inanın o sizin ondan korktuğunuzdan çok daha fazla korkuyor zira çoğu zararsız olmakla birlikte ısırsa bile ufak bir kızarıklığa sahip olacaksınız ama o büyük ihtimalle ölecek. sizin o koccaman elleriniz ile bir böceği incitmeden tutabilecek yeteneğe sahip olmayabilir.

    son olarak; insan olduğunuz için yeryüzünde zaten ne kadar fazla yer kapladığınızı ve ne kadar çok şeyi kendi yaşamınızı sürdürmek için tükettiğinizi aklınızda her zaman bulundurun ve ne yaparsanız buna göre yapın.

    iyi üflemeler.
  • böceği gazeteye koyup üflemek bence çok insanca bir yaklaşım. böylece onu öldürmeden doğaya salmış oluyorsunuz. bunun için mekanik robotlar piyasaya sürülse çok güzel olur. konuya çok bilimkurgusal yaklaştım.
  • gazeteyi ucak seklinde katlayip, bocegi bu gazete ucagina bindirip uflerseniz, suzulerek yere sag saglim indigini de gozlemleyebilirsiniz.
  • böceğin gazeteyi aşıp elinize binmesini istemiyorsanız ki muhtemelen istemiyorsunuzdur, çok hızlı davranmayı gerektiren eylem. bu eylem sırasında böceğin türüne bağlı olarak çığlık da atılabilmektedir.
  • aynı zamanda böcekleri zeka seviyelerine göre gruplandırmama yarayan bir eylem. gazeteyi belli ki düşmanın önüne koyuyor, hatta sen bizzat buna şahit de oluyor ama hala binmekte bir sakınca görmüyorsun.. oysa zeki olanlar gazeteye temas ettikleri an gerisin geri kaçışmaktalar.
hesabın var mı? giriş yap