• bocek oldurme teknikleri gibi psikopatca bir basliga konu olacak minik olumlere sebep olmayi birakmaniza ve yolda ciftlesen atesboceklerine basmamak icin turlu saklabanlik yapmaniza neden olan insancil duygu.
  • -halbuki onun da yavruları falan vardır şimdi.tüüh ya ezmeseydim keşke.yuvasına dönmiyince üzülürler.ühü ühü.....şeklindeydi küçükken.bu yaşta bu şekil vicdan azabı duyan ben dahil hiçbi otistik yoktur heralde.
  • boceklerin de canli oldugunu ve bizim onlari anlayamayacagimizi, ancak tahminlerde bulunabilecegimizi, onlarin da aci cekme ihtimalinin oldugunu dusunen ya da hic degilse olmeyi haketmek icin ne yapti diyen insanlarin aglamakli olmasi, istemeden oldu ama diye kendini savunmasi, ben de bir dev tarafindan oldurulmeyi hakettim ben bir katilim demesidir.
  • özellikle sivrisineklerin parçalanmış iğnelerini gördükçe "ama sen beni akşam delik deşik edicektin" diyerek kurtulabilecek sendrom.
  • karıncalar sadece islam'da değil bütün dünyada çalışkan, azimli, düzenli(temiz?!) olarak bilinirler (bkz: agustos bocegi ile karınca);fakat -belki onlarda biraz da kendimizi gördüğümüz(!) için- gerçekten, karıncalar türkler'in en sevdiği böceklerdir. bu yüzden "böcek öldürünce duyulan vicdan azabı" olması gereken bir başlığı; "karınca ya da diğer böcekleri öldürünce duyulan vicdan azabı" şeklinde açmak ister, yanlışlıkla da "böcek ya da karınca öldürünce duyulan vicdan azabı" şeklinde açarız.
    sonuçta, durup dururken bir böcek öldürmek; hele de zararsız (buraya "kime göre neye göre" yazan eşektir! :)* bir böcek öldürmek normal bir insanı -belki çok fazla olmasa da- üzer.
    vicdanımızı kanatmayalım, masum böcekleri öldürmeyelim. (bkz: kompozisyon)
    *:gülen parantez/parantez sonu.
  • efendim en pis koyan vicdan azabı "karınca yemi" gibi kaypakça yöntemlerce karınca katliamı yaptıktan sonra duyulanıdır...aynaya baktıkça "olm sen delikanlı değilsin, erkek gibi dövüşmedin" diye bir ses gelebiliyor gaipten...
  • reankarnasyon hadisesi ile şok yiyen kişinin duyduğu azap
  • eğer bu öldürülen böcek uçan bir hamamböceği ise, evin içinde ordan oraya uçup yok oluyorsa ve öldüren insanın da böceklere fobisi varsa hiç bir şekilde vicdan azabı duyulmaz aksine mutlu bile olunabilir.
  • bocegin cinsine, ait oldugu familyaya gore degisen rahatsizlik hissidir. sicak ulkelerde hamam bocekleri cok hizli bir sekilde cok kisa zamanda cogalirlar, gece su icmeye kalkan birey onlarca bocegin ortalikta cirit attigini gorunce azabi, vijdani unutur toplu imha harekatina baslar baslamadigi taktirde uc ay icinde o evde yasamak mumkun olmayacaktir.
  • diablo 2 oynarken sık sık başıma gelen şey.. act 1'de henüz bir abuş iken, "ulan acaba üzerinden bi dagger, 3-5 gold düşer mi" deyip uzaktan tikenlerini fırlatan kirpi şeklindeki böcükleri öldürürsünüz.. 3'ün 1'ini alıp, "ulan yazık ettik, yok yere öldürdük böcüğü" dersiniz.. etkisi bazen günlerce sürebilir..
hesabın var mı? giriş yap