• böcekler açisindan bakarsak sizi sokmalarinda hiçbir sakinca yoktur.elinde terlik olan kocaman bir canli olsaniz ben de sokarim.yani böcek olsam diyorum.
  • nefret.. $i$er boyle kocaman.. ka$inir durur.. systral falan surulur, sabredilir..
  • (bkz: arı alerjisi)
    (bkz: alerji)
  • alerjik bunyelerde olume yol acar. hayir, kendimden biliyorum.
  • ne tür bir böcek oldugu, hangi arada derede soktugu bilinmedigi vakit daha da sinir bozucu olan olay. örnegin ormana, cayira gidilip hop hop oynandigi vakit dönüs yolunda kolda dana kadar bir sisik ve bitmek tükenmek bilmeyen bir kasintiyla karsilasmak, insani geri dönüp böcegi bulup vahsice öldürme hirsina kadar götürür. kasinir, kasimamalidir, elde olmadan kasiriz, kabarir. gecici caresi caladryl, daimi caresi zamandir.
  • gecenin dördünde başıma gelen hadise. sağ el şişti. doktora gidiyoruz. ayrıntılar sabaha.

    ayrıntılara gelecek olursam..
    cumartesi gecesi sendromu ile 'of sıkıldım, bir atraksiyon yok' diye sızlanıp gecenin üçünde uyur spf. kulağında kulaklıklar takılı, müzik çaları da sağ elinde açık kalmıştır. derin uyumamışken parmağında bir sızı hisseder. ilk aklına gelen müzik çaların elektrik kaçırdığıdır ama sızıntı da normal değildir. kalkıp elini yıkar ve parmağında iki kırmızı delik görür. ev halkını uyandırır. yapılan arama sonucu çiyanımsı kırkayakımsı (bir karış uzunluğunda, çok bacaklı siyah ve hızlı hareket eden) bir haşere görülür. aşırı zonklama sonrası parmak, el önce kızarır ardından şişer. poşet eldivenlerin balon niyetine şişerilmesi gibi. neyse.. hastaneye gidilir. doktor 'çiyan' der. bir novaljin iğne gecenin beşinde. reçeteye de fenistil yazılır. hastanede dönüşü şişkinlik bilekte de başlar. evde tedirgin bir uykuya devam edilir.

    geçen sene temmuzda da gecenin bir vakti arı sokmuştu beni. zehirli temmuz ilan ediyorum, yanımdan fenistil eksik etmem bundan sonra.

    püf noktalara gelince:

    1. öncelikle bölgeyi sabunlu su ile yıkayın.
    2. bir iz, kızarıklık var ise bölgeyi sıkın, olası zehir yayılmadan çıksın.
    3. neyin saldırısına maruz kaldığınızı hemen bulmaya çalışın.
    4. buz tutmanın zonklama hissini ve şişmeye biraz etkisi oluyor.
    5. fenistil jel.
    6. doğru hastane.

    son durum: sağ el hala tombikto, haliyle sol elle yazıyorum. yalnız bi' bulursam intikamım acı olacak.
  • dört gün önce sağ omzuma, bi gün önce de sol omzuma olan durumdur. farklı yerlerde ve tahminimce farklı böcek türleri tarafından gerçekleştirilmiştir üstelik. hayır o değil de neden omuzlarım sanki? doktora gittim alerji yapmış dedi, kaşıntıdan çatlıyorum. sağ omzumdaki büyüdü daha bi yayıldı, sol omzumdaki de kabarmaktan bi hal oldu. bütün gün boyunca sol omzumu bu hale getiren böceğe "daha büyük böcekler yemiştir umarım seni!" diye söylendim durdum. hadi o zaman artık kış gelsin, kesin çözüm.
  • yanık acısı gibi acıyabilir, buz koymayı yukarıda birisi daha yazmış, insan içgüdüsel olarak buz koyma gereği duyuyor. mantığına gelecek olursak buz kısa süreli uygulamalarda damarları daraltıcı etki gösteriyor* haliyle dolaşım yavaşlıyor ve olası zehir daha yavaş yayılıyor.

    alerjik bir bünyem var, son yedi ayda iki anjiyoödem iki de anafilaksi geçmişim olunca ne yapacağımı şaşırdım. üstelik böceğin ne böceği olduğu hakkında en ufak fikrim yok.

    evin karşısında market var oradan sigara aldım karşıya geçerken böcek soktu. araba çarpması daha yüksek ihtimal ama demeye korkuyorum iki güne araba çarpar sonra "hay dilimi eşek arısı... " derim kısır döngüye girer. tam olarak durum bu

    markete girip kolonya sordum. yara yerini sıkıp akıtmaya çalışırken yeşil bir şey aktı sonra beyaz su ama kan gelmedi inatla. en son cüzdanımdan neşteri çıkarıp marketin ortasında kendimi deşerken insanlar korkuyla bakınca eve gitmem gerektiğini fark ettim.

    on dakika içinde kolum uyuştu, şişti derken soluğu hastanede aldım. kaçınılmaz son yine avil-dekort oldu. almadan bir ay yaşayamıyorum resmen ben alerjim olan şeylerden uzak dursam böcek gelip beni buluyor. iğneden sonra uyuşma ve şişme geçti ama yanık acısı hâlâ devam ediyor.

    o kadar dağ tepe gezerken tek ağacın zor bulunduğu beton yığınının arasında böceğe denk gelmek de ayrı bir beceri bence.

    edit: imla
  • giderek ayağım şişmeye devam ediyor ve kaşınıyor. ne böcekmiş ya. hiç bir şey acımı dindirmiyor.
hesabın var mı? giriş yap