• daha önce offset ile yayınladığı lick adlı parçayı epey vasat bulduğum cardi b'nin ondan sonra klibini yayınlayıp ortalığı ateşe verdiği parçası. hanımefendi epey sağlammış, bu kadar seveni olduğunu da tahmin etmemiştim açıkçası. yalnız ablanın ses tonu kötü, fakat autotune ve beat ile gideri var parçanın bir şekilde.

    klibi
  • yakın zamanda ispanyolca versiyonunu çıkaracağını belirtip duran cardi b'nin sözünü tutup geçenlerde bu versiyonunu da yayınladığı parça. kendisine messiah eşlik ediyor.

    https://www.youtube.com/watch?v=wxvscc8mh_g
  • az önce tamamını dinleyebildiğim şarkı. daha önceki denemelerimde gerçek bir ekşici gibi şarkının yarısında çıkmıştım. ota boka remix yapan nicki minaj abla acilen bu şarkıya atlasın ve cardi b'ye flow dersi versin. mükemmel bir beat rezil rüsva olsa da şarkı sırf o beatin hatrına listelerde yükselişte. hot 100 listesinde 8 numaraya çıktı bu hafta. nicki söyleseydi şimdi en az 3 numaradaydı, despacito'yu 2-3 haftaya yerinden ederdi hatta.
  • cardi b'nin striptiz yaptığı yıllara bol bol gönderme yaptığı neydim ne oldum şarkısı. beat o kadar iyi ki ilk dinlemede aşık oldum şarkıya sözlerini de gayet beğendim tek sorun kadının sen tonu ona da alışılıyo bi süre sonra.

    ayrıca inanılmaz bi yükselişi var listelerde. despacito'yu 1 numaradaki yerinden wild thoughts edemeyecekse bu etsin bari. despacito'ya iyi hoş yaz şarkısı falan dedik de mariah carey'nin 16 haftalık rekorunu kıracak neredeyse, o kadar değil yani.
  • şarkının altyapısı ve beat'i çok güzel olmasına rağmen, cardi b'nin sesi bunlar altında ezilmiş ne yazık ki. sanki vokal ile beat arasında uçurum var gibi kalite açısından. daha önce de denildiği gibi, israf etmişler güzelim şarkıyı. aslında nicki minaj tıpkı rae sremmurd'ün black beatles'ına el atıp da şarkıyı olması gerektiği gibi hale getirmesi gibi * buna da el atsa da biz de doya doya şarkıdan nasiplensek.
  • ilk adını gördüğümde "bu ne lan kodak black gibi" şeklinde tepki verdiğim parça. dün itibariyle ciddi ciddi kodak black remix'i geldi, denk geldiğimden beri gülüyorum. tüm hood sırayla birer verse girecek gibi bu parçaya, belli oldu. sıradaki atağı rozay üstadımdan bekliyoruz.

    https://www.youtube.com/…hfl6nqw3q&feature=youtu.be

    edit murphy: cardi b zaten bunun kodak black'in parçasının sample'ı olduğu için böyle bir isim seçtiğini belirtmiş:

    "i named it bodak yellow because the flow of the song. it will remind you of a song that kodak black did called no flockin. 'bodak', my name starts with a b and 'yellow', because i'm a yellow bitch."

    kodak black üstadım parçaya girdiği remix ile yetinmeyip bir de no flockin'in ikinci kısmını çıkarmış. toparlayacak olursak; bodak yellow, no flockin'den sample içeriyor; no flockin 2 ise bodak yellow'dan sample içeriyor.* bir de o parçaya da bodak orange demiş zaten üstadım, böyle karışık olaylar.

    (bkz: no flockin)
    (bkz: bodak yellow)
    (bkz: no flockin 2), (bkz: bodak orange)
  • önümüzdeki hafta billboard hot 100 listelerinde 1 numaraya yerleşecek şarkı. 19 yıl aradan sonra ilk kez bir kadın rapçi solo çalışmasıyla 1 numara olacak. kadının ses tonuna salladım o kadar ama şarkının bağımlısı oldum allah beni bildiği gibi yapsın sjdksks.
  • 2 dakikadan fazla dinleyince kulağım kanıyor, nasıl bu kadar dinlenildi bu anlamak güç.
  • ciddi ciddi bu şarkıyla billboard hot 100'de 1 numaraya yerleşmiş ve bu başarıyı da 19 yıl aradan sonra elde etmiş ilk solo rapper imiş. yahu, bende mi sorun var bilmiyorum ama koskoca 19 yılda, solo olarak tonlarca yapılmış sağlam müzikler var, bu başarının bu kadına nasip olması hayatta gerçekten her şeyin olabileceğinin en büyük göstergesidir bence.

    bu büyük başarısının ardından, amerika müzik sektörünün medeniyeti soğuk bir rüzgar gibi suratımıza çarptı adeta. kadına tweet atmayan kadın rapper kalmadı sanırım. nicki minaj kocaman tebrikler gönderdi twitter üzerinden, missy elliot hem twitter hem facebook sayfasından tebrik edip, mesajlar gönderdi. azealia banks pisliği bile iltifatlarda bulunmuş kendisine. taylor swift, kendisinin son silahı look what you made me do'yu billboard zirvesinden indirmesine rağmen kendisinin stüdyosuna çiçek göndermiş. ulan dünya müziğini şu hatunlar yönetiyor ama ülkemizle oraları kıyasladığımızda, onlar okyanusta yüzen yunus balıkları kıvamındayken, biz akan bir derenin yosun tutmuş taşlarında yer kavgası eden bok sineklerinden farksızız anasını satıyım.

    şarkı beni sarmasa da, kendisini ciddi ciddi tebrik ediyorum. nicki minaj gibi artık babamın ve arkadaşlarının bile ismen tanıdığı bir rapper engelini dahi aşıp, bu başarıyı sağladığı için kendisini tebrik etmek gerekiyor.
  • hot 100 de 1 numaraya yerleşmesi bence gayet normal, günde kaç defa dinlediğimi bilmediğim harika bir şarkı.
hesabın var mı? giriş yap