• diyaliz olayi yakindan tanik olanlar bilir cok zahmetli ve zorlu bir surectir. sebep ne olursa olsun bu illetle ugrasan insanlar rahat ettirilmelidir. maaslar neden yatmiyor, ozel bir kurum mu bilmiyorum ama umarim sorun bir an once halledilir.
  • önemli...
  • up up up
  • emekçi arkadaşların her türlü sıkıntısı için destek olunmalı ancak sağlık konusunun boykotu olmaz. gündemde kalması gereken bir konu.
  • su anda bodrumdayiz ve sunu okuduktan sonra bobrek yetmezligi nedeniyl dializ hastasi olan kayinpederimi buralara suruklemedigim icin sukrediyorum. gundemde kalmali...
  • acımasızca bir yaklaşımdır. çare olabilecek, çözüm önerebilecek suser'ler destek olur umarız.
  • çok çok önemli bir konu olmakla beraber, hatırladığım kadarıyla bodrum devlet hastanesinin de diyaliz ünitesi vardı bilgisini eklemek isterim.
  • içinde bulunan birisi olarak diyalizin hayati öneminin de durumun vahimliğini de çok iyi anladığım rezalettir.

    o hasta 2 günde bir diyalize girmek zorunda. yaşamak için buna ihtiyacı var. yoksa en fazla birkaç gün sonra nefes darlığı şikayetiyle acile atacaktır kendini can havliyle. ama malesef bir işe yaramayacak çünkü diyaliz dışında ona iyi gelecek bir şey yok.

    yalnız benim dikkatimi çeken ilk nokta bu olmadı. bodrum gibi bir yerde nasıl tek bir diyaliz merkezi olabilir?

    türkiye'nin de dünyanın da her tarafından mevsimlik turist çeken bir şehirde sadece bir tane diyaliz merkezi olması ihmalkarlıktır. anladığım kadarıyla özel diyaliz merkezi. devlet hastanesinin hemodiyaliz ünitesine sahip olmaması ise vahim oğlu vahim durumdur. bilgisi olmayan için şöyle söyliyim; kan tahlili bakmayan bir hastane düşünün. bu çok büyük bir eksiklik.

    sağlık çalışanlarının grev yapmalarına da çok bir şey diyemiyorum. o kadar sağlıkçı var ki piyasada şuan, hepsini kovalar yerine yenilerini bulmaları hiç problem değil o yüzden rahatlar. hele hele bu özellerde doktoru çemkiriyor, hastası köpek çekiyor, e zaten eşek yüküyle iş yükleniyor sırtına. üzerine bir de bu insanların parasını vermezsen... kimse aç kalmak için çalışmaz.

    bir an önce devletin el atması gerekiyor. umarım bu sorun hemen çözüme kavuşturulur.

    son olarak.
    devletin her yerde elinin güçlü olması gerektiğini, özel yapılara minnet duymaması onlara mecbur kalmaması gerektiğini tekrar görmüş oldum kendi adıma. düşüncem zaten böyleydi. perçinlenmiş oldu.
    devlet her zaman sokarım ulan özeline gelin burada girin diyebilecek durumda olmalı. eğer bodrum'da bulunan tek diyaliz merkezi özel olmasaydı bunu diyebilirdi. böyle bir rezalet başlığı da açılmamış o kadar hasta da mağdur olmamış olurdu.
  • sağlık gibi önemli bir konu için daha fazla destek verilmesi gereken başlık.
    up.
  • gündemde kalmalı. up up
hesabın var mı? giriş yap