• boeing 777 300 modelinin ucus menzili acisindan modifiyeli modeli. 777 300 modeline gore 3500km daha uzun menzilli olusu, ekstra yakit kapasitesi ve kalkis agirliginin artirilmis olmasi havayolu sirketleri tarafindan tercih sebebidir. bu ucaktan 53 tanesi serviste olup air france ile ucusuna baslamistir. emiratesin elinde 22 adet mevcut olup 32 tane daha siparis icin sirada beklemektedir. konfor ve ucak ici eglence bu ucaklar ile birlikte tavana vurmustur.

    http://www.airliners.net/…boeing-777-31h/1349424/m/

    http://www.airliners.net/…ing-777-36n-er/1341029/m/
  • dusuk yakit sarfiyati ve a380'den daha az olan bekleme suresi nedeni ile havayollari tarafindan tercih edilen, airbus'in boeing ile rekabet etmekte en cok zorlandigi noktalari iyi yakalamis ucaktir.

    bu arada touchdown esnasinda tekerleklerin yere degdigi ani ikinci defadir hissedemedigim ucaktir. oha be kardesim. konforu abartmislar.
  • etops180 testi sirasinda pasifik okyanusu uzerinde 389 dakika boyunca tek motorla ucmus ve hicbir maraza cikarmadan testi gecmistir. (etops180 icin 180 dakika yeterlidir)
  • an itibariyle kiralama yoluyla alınan türk hava yolları'nın filosundaki en geniş ve en uzun menzile sahip olma özelliğini kazanan "hoş-kuş"
  • an itibarıyla türk hava yolları adına ilk uçuşu için singapur rotasında olan 8 first class 30 business class ve 274 economy class koltuk konfigürasyonuna sahip olan yakışıklı kuş.
  • thynin, hong kong, bangkok ve singapura ek olarak her ne hikmetse londra ucuslarinda da kullandigi, bazi bazi arka 30 sirasi bos gidip gelen jumbo.

    premier sinifi sekizler cizerekten pek bir yuvarlak dosenmis. guzel olmus olmasina ama ucagin ortasina kadar uzadigindan biraz kapi onunde kalmis. bir de bu sosyetik jumbo nunjet airways denen bi sirkete ait oldugunu anons ediyorlar nedense, insanin aklina takiliyor.
  • airbus'ın asla bas edemeyecegini dusundugum model.. daha birde boeing bunu gelistirip 787 yi tasarladi...
    inisi cok rahattir ( o kadar tekeri bana taksaniz, suspansiyonu bana entegre etseniz, ben de sizi o kadar rahat indiririm..)

    sayacagim seyler 200, 200lr, 300, 300er bla bla modellere gore degisiklik gostermekte olup, 777 ana basliginda toplamak isterim ki:

    - dunyanin hali hazirda en uzun menzilli yolcu jetidir.
    - dunyanin hali hazirda en guclu motorlarina sahip yolcu jetidir.
    - ilk ve tek kazasini gectigimiz yaz aylarinda ingilterede yapmis, temiz gecmise sahip yolcu jetidir.

    ground movement camera system yolculara bir show gibi gorunse de, aslen pilota taxide yardimci olan bir sistemdir ama yolcu acisindan hos birseydir.
  • thy yönetim kurulu tarafından 5 adet 777-300 er uçağının ekim 2010-şubat 2011 döneminde her ay 1 adet teslim edilmek üzere boeing firmasından satın alınmasına karar verilmiştir
  • halen dünya üzerindeki en güçlü turbo-fan motora sahip olan arkadaştır..uzaktan görenler genelde bu koskoca uçağı nasıl 2 motor uçuruyor deselerde tavsiyem o motorların yanına gidip bir bakmalarıdır..motorun çapı tam 3.5 metredir..şöyle düşünün bir boeing 737-800 ün motor çapı 1.5 metredir..
  • kanat alanına 34 adet kompakt sınıf otomobil parkedebiliyormuş.
hesabın var mı? giriş yap