• kuzunun bademciği ve ondan yapılan kebaba verilen isim. (bkz: baazaltı) aslında makbul bir bölge değildir ama yağ yoğunluğu ve baharatla lezzetlidir.
  • az önce yediğim sakatat sayılan yağlı gaziantep'te bulabileceğiniz kebaptır. kebapçıya gidildi mi kuşbaşıymış kıymaymış yemem ben alırım boğazaltımı mis gibi kebap severlerin bayılacağı bir kebap olduğunu düşünmekteyim
    adındanda anlaşıldığı gibi koyunun boğazında ki yağlı ettir.
    en iyisini köşk yapar antep'te.
  • bilmediğimden soruyorum, bildiğimiz haliç/sütlüce'deki "uykuluk" gibi bir şey mi bu? yani en azından hayvanın aynı yeri mi?

    eğer öyleyse, kebapla kıyaslanması zaten baştan saçma olan yiyecek türü. zira bambaşka şeyler bunlar bammmbaşka.
  • koyunun gırtlak bölgesinin biraz altında kalan, beyaz olmasına rağmen aşırı da yağlı olmayan bir çeşit ettir.

    antep bölgesinde şu şekilde yenmesi makbuldür:
    lüks olmayan "şişçi" tabir edilen bir kebapçıya gidilir. şişlerin dizili olduğu dolaptan göze ve mideye hitap eden sakatatlar/etler seçilir. arasına da "boğazaltı" attırılır.

    örneğin: "ustaam ordan bana iki şiş ciğer bir şiş yürek bir şiş de baazaltı at"

    tüm şişler bir ekmek arasına çekilir, istenilen baharatlar ve salatalarla tatlandırılıp afiyetle mideye indirilir.
  • kariyeri tavuk kanata fazlaca benzeyen sakatat.

    tavuk kanat uzun yıllar boyunca yağ ve kemik oranı yüksek olduğu için pek tercih edilmeyen ve genelde garibanın piknik sofrasında olup mangal hevesini gideren bir et cinsiydi.

    sonraları ne olduysa kanat birden sükse yaptı , bulunmaza geçti ve kilogram fiyatı en yüksek tavuk çeşidi oldu.

    bogazaltı da benim çocukluğumda tekstil pasajlarının civar kebapçılarında işçi kesiminin sıklıkla tükettiği bir sakatat türüydü. etin yağlı bir alternatifiydi ve et olsun götüme girsin felsefesini savunanların vazgeçemediği ucuz bir kebaplıktı.

    yine sonraları artık sosyal medyanın etkisinden mi , sosyetenin abuk şeyleri trend etmesinden mi bilinmez bilumum sakatatla birlikte bu furyadan boğazaltı da nasibini aldı. aldı ama , bu ürün farklı bir ivmeyle tercihlerde kırmızı etin de önüne geçti ve haliyle fiyatı kusbaşıyla yarışır hale geldi.

    velhasıl, mavi yakalı emekçi kardeşlerin elindeki her şeye bir bir çöküldüğü gibi ekmeğine koyduğu yarısı yağlı yarısı kemikli etlere de göz koydular.
hesabın var mı? giriş yap