• akademik kadro (?)suyla gönüllerimizde taht kurmuş lise. sampiyonalar icin tepemizden bakan bir kisim sporcu-ögrenciye kiyak gecilmis evsahipligi yapmis hala tanimlamakta zorluk cektigim mekan.
  • zeki muren de buradan mezunmus
  • tam "bir okulda daha extreme ne olabilir ki" derken ve derslerimi düzeltmeye baslamisken yandaki insaatin temelinin yol actigi toprak kaymasi nedeniyle resmen catlayarak ortadan ikiye ayrilan binaya sahip ilim irfan yuvasi.
  • ortaokulu okudugum donemde maslak'in en yuksek binalarina sahip olan okul. yakin zamanda gordum ki gokdelenler arasinda yavru kalmis. askeriye'nin hemen bitisigidir. biz okurken okul kirinca vasita bulmak cok zordu. mehmet ali alabora'nin 1995 yilinda mezun oldugu okuldur ayni zamanda. (bkz: sinif arkadasi) cengiz molva adindaki edebiyat hocamizin cok katkisi olmustur hayata bakisimin degismesinde. (bkz: onunde saygi ile egilmek)
    spora cok onem verirlerdi o zamanlar. enka tesislerinde atletizm takiminin antrenmanlari yapilirdi her carsamba.
    2 sene main course hocaligimizi yapmis olan rahime hanim yuzunden ingilizce ogretmeni olcaktim ben nerdeyse
  • ortaokulu okuduğum, daha sonra bursumu kaldırdıkları için kaydımı başka liseye aldırtmak zorunda kaldığım senede 4 defa duvarlarının boyandığı bir zamanların gözde okulu...
  • kurucusu temel kaya adlı karadenizli bir işadamı* idi. işin garibi oğlu (ya da oğulları bilemiyorum) da bu okulda okur ve şahane(!) olaylara imza atarlardı. sonradan dündar uçar gelmişti. 1999 yılından beri yine kaya ailesi okulun sahibidir. internet adresi: http://www.bogazicikoleji.k12.tr/

    ilk kurulduğunda amerikalı* ve ingiliz* hocalar barındıran okuldur. kurulduğu ilk 4-5 yıl içinde yani 1985-1990 yılları arasında bu okula girip hazırlık okumuş olanlar şanslı kişilerdir.

    daha sonra amerikali ingiliz yerine kanadalı* ve avustralyalı hocalar tedrisata başladı.

    sonra onlar da yerini bangladeşli hocalara** bıraktı. lise sona geldiğimizde okulun tek "yabancı" ingilizce hocası kıbrıslı idi.

    cv'de "bosphorus college" diye bahsetmek şahane bir olaydır. hem boğaziçi üniversitesi ile karıştırılması temin edilir (ki alakası yoktur) hem de -amerikalılar üniversiteye college dedikleri için- bitirdiğiniz yer üniversiteymiş imajı doğurur. bu, ilk söylediğim avantajın üzerine de bal kaymak olur. kısacası (bkz: iltimas)(bkz: şerefsizlik)

    benimkinden bir önceki mezun kuşak, benim kuşağım* ve benimkinden bir sonraki kuşak bu okula nüfus ve ösys başarısı açısından altın yıllarını yaşatmıştır.

    bayanlar ve erkekler basketbol takımları süperdi. yanlış hatırlamıyorsam 1994-1995 öğretim yılında lise kız basketbol takımı dünya şampiyonu olmuştu. bunun üzerine müdür* bayrak töreni konuşmasında: "boğaziçi lisesi artık sadece türkiye değil dünya çapında bir lise!" demişti. yarılmıştık. aslında övünmekte o kadar da haksız değildi. ama biz damarlarımızda dünya çapında bir vasıf hissetmiyorduk ne bileyim.

    mezuniyet günü çoğu okulda olduğu gibi pilav günü değil mantı günüdür. "bizim okulumuz kalantor okuludur" mesajı mı verilmek istenmiştir meçhuldur. ama gerçek şu ki okuldan orta sınıfta olup gayet kaliteli birçok öğrenci mevcuttu.

    okulun marşını sonradan emekli olan edebiyat öğretmeni cengiz molva yazmıştır.

    okulun müdürü 1997-98'de müdürlük yapıp 2-3 yıl sonra tekrar dönen* faruk özbakan'dır. en azından son ziyaret ettiğimde hala o duruyordu.

    ayrıca hüseyin nihal atsız'ın 1950'lerde aynı addaki bir okuldan mezun olması dikkatimi celb etmiştir. internetteki nice aramalara rağmen 1950'lerdeki bu boğaziçi lisesi hakkında birkaç mezun dışında malumat toplayamadım. dedesinden babasından bu konuda birşey işitmiş olanların şahsımla irtibat kurmaları rica olunur.

    hocalarından bir kısmı:

    - cengiz molva
    - erkan uçar
    - faruk özbakan
    - mürüvvet erdurmaz
    - veysel mart

    also starring taşbey oruç

    bir de hızır bey diye bir din öğretmeni vardı bu okulda. cumhuriyet tarihinin en aydın din öğretmeniydi. görünüm olarak yavuz sultan selim'in küpesiz hali idi. kendisinin soyadını hatırlayanın mesaj atması rica olunur.
  • tam adi: (bkz: ozel bogazici lisesi)
    yeni adi: (bkz: ozel bogazici koleji)
  • 5 eğitim yılımı geçirdiğim okuldur. edebiyat hocası mürüvvet halkacı tarafından sınıflarlarda bırakılan öğrencilerin hatsafhada olduğu söylentiler arasındadır. ayriyetten 6 senedir okulumuz taşınacaktır gibi vaadler veren okul müdürleri 1 yada 2 senede bir değişmektedir. okul'un erkekleri ise ilk önce kanka diye geçindikleri arkadaşlarının sonra sevgilileriyle aşk yaşaması ile bilinen godoş okuldur.
  • berbat ilkokul yillarimdan sonra ilac gibi gelen, 7 sene okudugum canim okulum. okudugum seneler boyunca (1987-1994) ingilizce egitim seviyesi oldukca yuksekti. bunu, buyuyup de is guc sahibi oldugumda, ingilizce isler yaptigimda anladim. bizden sonrakilere verilen egitimin kalitesi dusmus diye duyarim hep. mr. reed diye bir ingiliz vardi, butun kizlar asikti ona. bense baskasina asiktim, mr. reed'e degil. hala en yakin arkadaslarim, kardeslerim olan kisilerle bogazici'de tanistim. neler paylastik birlikte neler... universite'de ve is hayatinda hic kimse tanimadim ki, bogazici'deki arkadaslarim kadar samimi ve sevilesi olsunlar. hala en stresli anlarimda ya da radyoda calan eski bir simply red parcasinda bogazici lisesi'ndeki o sorumsuz, pespembe, her gunu ayri bir macerayla gecen gunlerimi hatirlarim. gecmisteki bir zamana donme sansim olsaydi, kesinlikle bogazici lisesi'nde ogrenci oldugum zamanlara donmek olarak kullanirdim hakkimi.
  • 'memoli'nin okulu olmakla gurur duyan, işık lisesi'nin eski rakibi
hesabın var mı? giriş yap