• eglenceli bir board game. oyundaki amac elinizdeki fasulye kartlariyla tarlaniza fasulye ekmek, yeterli sayida fasulye ektikten sonra da onlari hasat ederek altin kazanmaktir. fasulye kartlari yerden cekilebilecegi gibi baska oyuncularla takas ederek de elde edilebilir. oyunun en zevkli anlari fasulye takasi icin siddetli pazarliklarin yasandigi zamanlardir. oyunun kazanani en cok altini toplayan oyuncudur.
  • oynadıkca oynatan zevkli bir grup oyunu.
  • türkiye'de pek bilinmeyen bir oyun. ben de kanadalı bir arkadaşım sayesinde öğrenmiştim. iki kanadalı, bir iranlı, bir kırgız ve bir türk* olarak epey zevkli ve enternasyonel bir oyun deneyimi yaşamıştık. hem de ingilizce pratiği olmuştu bana. kanadalı arkadaşım altınlarını içinden sayarken dudakları one, two , three şeklinde kıpırdıyordu, anadiliydi olacaktı tabi. ama dışa karşı ortalama üstü bir ingilizceyle şakıyan ben mevzu içten saymaya gelince yine bir, iki, üç diye sayıyordum. yanımdaki iranlıya dönüp sen de içinden anadilinden mi sayıyorsun dedim, yo ingilizce sayıyorum demişti. içime oturmuştu tabi.*

    neyse, oyunun en zevkli anları pazarlık yaptığımız anlardı. diktiğimiz fasulyeler ölmesin diye kartları satmak uğruna girmediğimiz hal kalmamıştı. elde kağıt olmayınca taam sonraki ele veririm bi kağıt diyorduk. öyle içine girmiştik ki oyunun, oyun bitip de çaylar ödenirken tüm hesabı ödemeye yeltenen arkadaşın kanına girip bence çayın karşılığında gelecek oyunda üç yeşil fasulye istemelisin dedim.* güzel eğlendiydik yalnız, umarım bi daha oynarız.
  • en fazla 5 kişi kadar oynanabilen alman yapımı board game. şahsen oyunu biraz monoply'e benzettim. fakat bohnanza, kat be kat üstündür.

    bohnanza'da, 2 slot tarla alanınız var. açtığınız ilk kartı, ekin yapmak zorundasınız ve iki tarla alanınızda dolu, birini discard yapmak zorundasınız.

    oyun gayet eğlenceli. çok fena ticaret dönüyor. 5 kişi oynandığında, üçlü ticaret bile oluyor. bildiğiniz kara para aklayan palavan şirketler gibi kart dönüyor ortalıkta.
  • aslında çok biliniyormuş ama türkiye'de popüler olamamış board game'dir. 2 tarlayı 3 tarlaya çıkarmak oyunun başında stratejik bir hamle olabilir.

    bir de çok fazla beklemeyin derim altına dönüştürün 3-4 kart üst üste gelince.
  • çok keyifli bir oyundur. özellikle kafa dengi arkadaşlarla. pazarlık kısmı en güzel ve avantaj getiren özelliğidir. kesinlikle bol biriktirip altına çevirin öyle az az çevirince oyun kazanmak zor.
hesabın var mı? giriş yap