• setiathome porjesini de dahil olmak üzere çeşitli projeleri üzerinde barındıracak, çeşitli distributed projelerin ortak bir noktadan yani boinc istemcisi üzerinden çalışmasını sağlayacak yeni dağıtık sistem. boinc istemcisi kurulduktan sonra projeler işi yapacak bölümlerini ana sunucudan indirir sonrada indirilen bölüm iş paketlerini sunucudan ister ve işi yapıp sonucu bildirir. bu mantıkta, boinc üzerinden seti@home dahil olmak üzere sayısız proje boinc istemcilerine, yeni bir istemci kurmadan otomatik olarak indirilir ve iş paketleri dağıtılır. son derece temiz ve mantıklı.

    aynen setiathome'daki gibi halkı bu işe sardırmak için kişisel, grup, ülke, platform vb. temellerinde bilimum istatistik sıralama yapılacaktır, hatta temiz bir geçiş için setiathome'daki mevcut insanlar ve gruplar bu sisteme aktarılacaktır.

    olayın nasıl yürüdüğü hakkında daha fazla fikir için (bkz: distributed computing)
    ve bakınız http://boinc.berkeley.edu/
    kısmen çevrilmiş türkçesi için: http://www.turksetiteam.org/boinc/index.html
  • birden fazla distributed computing projesine tek bir yazilim yukleyerek
    katilmayi saglayan platform.

    "projects - attach to project" menusunden her projeye ayri ayri kayit olunur ve katilim gerceklesir. daha sonra boinc projeye ait yazilimi ve işlenecek veri paketlerini kendisi indirir, gerekli guncellemeleri otomatik olarak yapar. veri depolama islemini kendisi halleder. setiathome klasik'te oldugu gibi ek bir yazilima gerek kalmaz.

    ayarlar web sitesi uzerinden yapilir. hem genel ayarlar hem de her projenin kendi ayarlari vardir. boinc bir projeyle iletisim kurdugunda en son tarihli ayarlari alir/verir. bu sayede bir projenin genel ayarlar sayfasinda yapilan degisiklik bir sure sonra tum projelerde guncellenmis olur. (hepsine ayni mail adresi ile kayit olmak sartiyla).

    proje ayarlarindaki onemli ozelliklerden birisi projeye ayrilacak kaynak yuzdesidir. bu sayede o projenin boinc icin ayrilan disk kapasitesinin ne kadarini ve ne kadar islemci suresi kullanacagi belirlenir. boinc, projeler arasinda otomatik olarak gecis yapar. ornegin proje degistirme suresi 1 saat ayarlanmissa ve %25, %50, %25 kaynak kullanim oraniyla 3 proje varsa; boinc 1 saat ilk projeyi, sonraki 2 saat 2. projeyi ve daha sonraki 1 saat 3. projeyi calistirir.

    sunucularda her veri paketinin hangi bilgisayarlara gonderildiginin kaydi tutulur ve belli bir sure icinde bu bilgisayar tarafindan sonucun gonderilmesi beklenir. bu da bir sonucun farkli bilgisayarlar tarafindan gonderilerek hile yapilmasini engeller.

    boinc'teki bir diger ozellik kullanicilarin katkisini analiz ettikleri veri paketi sayisina gore degil, bilgisayarin işleme suresi de hesaba katilarak bulunan bir krediye gore degerlendirmesidir. boylece hizli ve yavas bilgisayarlarin sonucta birbirine yakin krediler almasi mumkun olur.

    boinc kullanan projeler icin :
    (bkz: setiathome)
    (bkz: climateprediction.net)
    (bkz: lhcathome)
    (bkz: einsteinathome)
    (bkz: predictorathome)

    boinc ile ilgili turkce forum icin :
    (bkz: turk seti team)
  • seti at home bölümüne http://setiweb.ssl.berkeley.edu/ sayfasından ulaşabileceğiniz platform.
  • laptop'a kurduktan sonra laptop'un fanini surekli calisir hale getiren program. cpu'yu iki dakka bos birakmiyor anladigim kadariyla.
    bos durani allah sevmezmis. allah bir cpu'yu neden diger cpu'lardan fazladan sevme ihtiyaci duyar o ayri konu...
  • bo$ kalan butun i$lemci zamanini paketi i$lemeye ayirdigi icin fani surekli cali$ir hale getirmesinde $a$ilacak hicbir yan bulunmayan program. ayni $eyi world community grid agent da yapmaktadir. *
  • 17 temmuz 2006 tarihinden itibaren kullanıcı araştırması yapmaya başlamış oluşum/organizasyon/platform.

    http://boinc.berkeley.edu/poll.php
  • uye olunabilecek proje sayisi oldukca coktan secmeli hale gelmistir. belli bir asamaya gelmis, boinc sitesinde listelenen projeler:

    http://boinc.berkeley.edu/projects.php

    alpha veya beta asamalari da dahil tum projeler http://www.boincstats.com/ adresinden gorulebilir. kendileri en basarili boinc istatistik sitesidir ayni zamanda.
  • cok ba$arili kisa zamanda bir hayli yol katetmi$.

    (bkz: boinc account manager)
    (bkz: boincstats)
  • 64-bit client'i da cikmi$. tabi esas hesaplama yapan kisimlari ba$kalari yaptigindan onlar hala 32-bit.

    http://boinc.berkeley.edu/download_all.php
  • telaffuzunun unlemsel etkisini cagristiran logosu birakilip, aglar ve ortada gucu simgeleyen bir cekirdek olarak yorumladigim yeni bir logo kullanilmaya baslamistir.
hesabın var mı? giriş yap