• 8 ocak'ta ilk bölümü yayınlanacak, psikolojik, doğaüstü, seinen türündeki anime. kış sezonunun izlenebilir animelerinden biri olacak gibi duruyor. izlenebilirden de öte içimde güzel olacağına dair bir his var. ölümleri ve felaketleri engellemek için geçmişe gidebilen kahramanın bir kazaya karışıp üzerine bir cinayetin yıkılmasını konu alıyormuş. mangası fena yorumlar almamış ama ben animeden aldığım zevki azalttığı için genelde animesi yapılacak mangaları okumuyorum. yani okuyup da iğrenç bir şey olduğuna da karar verebilirim ama böyle işi şansa bırakmayı seviyorum. başka da ilgimi çekebilen yeni bir anime yok gelecek sezonda, noragami ve one-punch man'in de bitişiyle karanlık günler bizi bekliyor.
  • anlatımı da konusu kadar iyi yeni anime. umut verici.
  • 2016nın en sağlam serilerinden biri olacak gibi duruyor. hikaye, animasyon, açılar, karakterler çok sağlam bunun yanında baş karakterin iç dünyası ve hikayeyi kendi bakış açısıyla anlatması muazzam.
    --- spoiler ---

    karakterin 29 yaşındaki iç sesi ve 10 yaşlarındaki dışa dönük konuşmaları, arasındaki geçiş beni çok etkiledi açıkçası. ve kızımızın uğradığı istismarı izledikçe kahroluyorum bunun açık seçik yansıtılması da animeye karamsar bi hava katıyor, yaşanılan her duygu çok güzel yansıtılıyor.

    --- spoiler ---
  • pek çok duyguyu yoğun bir şekilde izleyicisine yaşatabilen anime
  • ilk bölümünü yeni izledim, biraz kelebek etkisi havası var gibi sanki ama yine de olmuş bu anime.
  • uzun zamandır beni kendine aşık edebilen ilk anime (ilk beş bölüm itibariyle) beş bölümü de ara vermeden soluksuz izletti kendini. umarım böyle devam eder. buraların çok değerlemesi lazım daha.
  • çok güzel anime. çok iyi yapmışlar. yıllardır böyle beni saran bir anime izlemedim cowboy bebop ve samurai champloo'dan beri.

    umarım bozmadan devam eder ama gerçekten çok orijinal, izleyiciyi saran bir konusu var. karakterler de çok iyi. altından çok derin bir hikaye çıkacak gibi. ilgiyle takibe devam edeceğim.
  • bazı sitelerde ilk beş bölümü var.
    başarılı güzel girdiler. güzel gidiyorlar. güzelde bitirirlerse efsane olur bu yapım.
    ingilizce ismi erased aslında ağır travmatik olaylardan sonra insanlar bazı olayları sanki hiç olmamış, hiç yaşanmamış gibi hayatlarına devam ederler.
    misal allah korusun aile üyeleriniz bir canı tarafından öldürülürken veya çok sevdiğiniz yakından tanıdığınız biri çok ağır bir kaza geçirirken siz oradasınız ama o olayı hiç hatırlamıyorsunuz.
    kahramanımızda geçmişte buna benzer bir travmatik deneyim yaşıyor fakat hayatına hiç olamamış gibi devam ederken.
    yavaş yavaş o olayı hatırlayıp kendiyle geçmişiyle yüzleşiyor.
    ilk beş bölüm sonunda diyebileceğim izlenir.
  • efsane olmaya doğru giden anime. uzun zamandan beri beni bu şekilde saran bir yapım izlememiştim. hikaye, karakterler ve işleniş enfes. umarım çizgisini korur.
  • ilgi çekici bir anime, su gibi akıyor bölümler. izlerken bir ara kendi çocukluğuma dönsem, o zamanlar farketmediğim neleri yakalardım diye düşündüm.
hesabın var mı? giriş yap