• insanı sinir hastası eder.

    500t isimli istanbul un en meşhur hattını bilirsiniz. oldukça uzun bir hattır neredeyse istanbul u bir boydan bir boya kat eder. bu sebepledir ki bineni kullananı hayli fazladır. sabah 6 da bile tıklım tıkış bir vaziyettedir bu hattın otobüsleri. tamam hak veriyorum şöförlerine, sabahtan akşama ben o hatta direksiyon sallasam hem de istanbul gibi psikolojisi hepten göçmüş bir şehre ve insanlarına katlanıyor olsam ben de yabani bir konumda olabilirdim lakin bir insanın gece geç vakitte sürdüğü otobüsü bomboş yolda ikinci viteste böğürtmesi nedir sevgili dostlarım? neyin acısını çıkartıyor o caaanım motordan? hayır zaten yol uzun bir de yavaş gidince zaten nasıl oluyorsa saman kokan otobüs içerisinde daraldıkça daralıyor insan.

    dün gece rastladım böylesine işte. otobüste toplasan 5 yolcu yok (kendimi her daim yarım insan sayarım). cevizlibağdan bindiğim otobüs beni bostancıya nereden baksanız 1 buçuk saatte götürdü. arkadan gelip bizi geçen aynı hattın şöförlerini gördükçe dellenme katsayım arttı oturduğum yerde. hayır bi de sabah erken kalkıp dişçi gidecek olmanın vermiş olduğu stres var zaten üstümde. sinir sahibisi oldum yemin ediyorum.

    adamın profilini çıkardım, sanırsam mardinli. siyah saçlı esmer tenli. mustafa sarıgül tarzı saçları var. burnunun kenarında ufak bir ben, burnuysa kemerli. arabanın plakasını da alaydım tam olacaktı ama uyku sersemi aklıma getiremedim. benden bir amme hizmeti. bu otobüse cevizlibağdan binmeyin!! ben bindim pişmanım. daha da binmem cevizlibağdan 500t ye.
  • bomboş yolda mıymıy giden minibüs şöförüyle kafaları birbirine vurulmak suretiyle imha edilmelidir.
  • kesinlikle halk otobüsü şoförüdür. gözleri açtır bunların, her an durup yolcu alabilmek için yavaş giderler. ta ki arkasında belediye otobüsü belirene kadar. bak nasıl basıyorlar gaza o zaman...

    benden okkalı küfürler yerler bol bol.
  • manisa turgutlu arası çalışan özlem seyahat otobüsleri bokunu çıkarır bunun. garaj ile istasyon arasında abartısız 3 km/s ile hareket ederler. inip otobüsü itesiniz gelir.
    pek lokal, pek memleket kokulu, ılgıt ılgıt bir entrym olsun bu da.
  • aynı şoförler istanbul trafiğinin en bi cacık olduğu saatlerde makas ata ata giderler, trafiğin içine biraz daha ederler.

    (bkz: kelle koltukta seyahat etmek)
  • insanı mide hastası eder.
  • muhtemelen guzergahin baslarinda gitmesi gereken ortalama hizin uzerinde seyretmis, sonlara dogru durak saatlerine uymak icin frene basmis sofordur.iyi tarafi reklam panolarini en kucuk ayrintilarina kadar okuma imkani saglar.reklam panolari ilgimi cekmiyor diyorsaniz isik direklerini saymayi deneyin.
  • muhtemelen bir yerlere geç kaldığınız ve/veya acaip acelenizin olduğu veya acilen tuvalete gitmeniz gereken zamanlarda ortaya çıkar bu şoförler.

    (bkz: murphy yasaları)
  • aynı halk otobüsü şöforü mecidiyeköy ışıklarda 3 kere kırmızıda bekler, adamı deli eder. hatta her seferinde kucuk bi laf kavgası olur. tek amaçları otobüsü tıklım tıklım yapmaktır.
  • otobüs şöförlerine hocam yarım saat erken geldin diyip öldül vermediklerinden zaman dolduruyordur. bildiğim kadarıyla yolun tamamlanabilmesi için belirli bir süre veriliyor şöförlere.
hesabın var mı? giriş yap