• yeni başlayanların internette kaynak ve ücretli ücretsiz dersler bulabiliceği sevimli vurmalı çalgı.

    adresleri sıralamadan önce yeni bongo alacak olanların http://www.bongomania.com/…/articles/selecting.html adresine bakmasını öneririm. gidip işe yaramaz birşey almayın sonra...

    http://www.bongomania.com/
    http://www.drumrhythms.com/ --> ücretli online bongo dersleri
    http://www.drumlesson.com/ --> yine ücretli dersler (daha ucuz)
    http://www.dummies.com/…le/id-1157,subcat-arts.html
    http://www.rhythmweb.com/bongo/index.html
  • büyügüne hembra, küçügüne macho denilen yüzeylere sahip birbirine bagli iki küçük davuldan olusan, ahsap veya fiberglas aksanli, yüzeyi için gerçek deri, plastik malzeme veya röntgen filmi kullanilabilen küba vurmali çalgisi.
  • ünlü pür yetenek karakterimiz sheldon cooper bu nadide enstrumanı şöyle çalmaktadır:

    http://www.youtube.com/watch?v=g_3pqw5szta
  • tam bir enayi kumbarası. kafası az çalışan sorunlu gençlerin ceplerindeki parayı sonuna kadar söğüşlüyor. sonra bu akıl fukarası gençlerin telefon faturaları gelince aileleri küplere biniyor, çıldırma eşiğine gelip "yuh be böyle fatura mı olur" diye ergeni azarlıyor.
    nereden mi biliyorum?
    bir arkadaşımın (!) başına aynısı gelmiş...
    adamcağız sabah sabah eşikten dönmüş, neredeyse ergenin telefonunu duvara çarpıp parçalayacaktım.
  • gongo'lara (government organized ngo's) benzer şekilde, özel sektör tarafından finanse edilen sivil toplum kuruluşlarına verilen isim. (business organized ngo's) bağımsızlık ve tarafsızlıklarının tartışılır olması kaçınılmaz.
  • memeler için de söylenir. cümle içinde; "off bongolara bak." ` :çantaya bak`
  • 19 ve 21 cm çaplarında ve alta doğru yaklaşık 25 cm uzayan iki çemberin yüzeylerine gerilen deriden oluşmaktadır. the big bang theory dizisinde sheldon cooper'ın 5. sezon 18. bölümde çaldığı ve hakkını fazlasıyla verdiği vurmalı çalgıdır.
  • yaklaşık 3 yıldır çalmakta olduğum perküsyon. pek çok kez hem sokak hem sahne performanslarında bongomla belirmiş olup, diğer çaldığım perküsyonlara nazaran daha fazla karakter ortaya koyabildiğim ve imza atabildiğim bir enstrümandır.

    iki davulun ikisi de ayrı bir hikaye anlatır, onları ayrı ayrı konuşturabilir veya düet yaptırabilirsiniz. ben genelde düet yaptırıyorum, kavga eden bir çift gibi birbirlerine laf yetiştiriyorlar.

    bongo ile darbukayı kıyaslarsak eğer, bongodaki bas sesler derin değildir. sadece "tok" diye bir ses alırsınız. darbukanın "düm" sesi ve akabinde bası gelmez bongodan. fakat darbukadan alabileceğiniz tizlerin 3-4 katını bongodan alabilirsiniz. bu hem 2 davul olması itibariyle, hem de bongonun yapısı itibariyle böyledir. dedim ya konuşuyorlar, birbirleriyle kavga ediyorlar diye, bir süre sonra kelimelerini duymaya başlarsınız.

    çok karakteristik bir enstrüman olması bir yana, bongo hemen hemen her müzik türünde kullanılabilir; jazz, türk halk müziği, reggae, afrika, arabesk gibi türler benim de çaldığım ilk aklıma gelenler. tamamen bongoyu nasıl kullandığınız ve tonladığınızla alakalı olarak her türe ayak uydurabilirsiniz.

    kullandığım bongo: meinl fwb 200
  • (bkz: sosyal medya şaklabanları) tarafından reklamı ballandıra ballandıra yapılan uygulama.

    edit: çok seviyorsan git konuş bence sokayım bongoya..
hesabın var mı? giriş yap