• bir cok seyin satildigi magaza.. fransizcadan gelmis (yaniliyorsam duzeltin)
  • her türlü giysi,esya,oyuncak satan büyük magaza
  • doğru yazılışı "bon marché" olan ve fransızca'da "ucuz" anlamına gelen söz öbeği olmasıyla çelişkili olarak, paris'te montparnasse bölgesinde bulunan ve kentin en pahalı süpermarketi olan mağazanın da ismidir.
    bu mağaza, nişantaşı'ndaki lüks şarküterilerin benzeri bir havaya sahip olsa da, çatı katında çeşitli sergiler ve defileler düzenlenmektedir.
    bu gibi özelliklerinden ötürü "monoprix" ve "franprix" isimli ucuzluğa dayalı bir strateji izleyen süpermarketlerin yanı başında bulunmasına rağmen kendisine sadık bir müşteri kitlesi vardır.
    mağaza, kentin en eski süpermarketi ünvanına da sahiptir.
  • (bkz: bon marché)
  • ben onu bunu bilmem, bana "bonmarşe" derseniz aklıma gelen tek yer galatasaray lisesi'nin hemen yanında oyuncak satan über megamanyak dükkandır. yani nasıl desem, 6 yaşındaki çocuk beynimin algısı açısından o havayı edindiğim tek yer apple store'lar şu anda. bir oyuncakçının kendine özgü kokusu mu olur arkadaş? tahtakale'de bulunmayan en teknik zamazingoya sahip oyuncakların burada olduğu, transformers'ların neredeyse bacağıma kadar gelen versiyonunun (çakma çin hali değil ha! harbici hasbro şeysi) satıldığı bir yerdi.

    sonra sanırım bina satılınca burası da nalları dikti. ama hala o hot wheels setini almak istiyorum lan... 20 sene oldu yok yani ebay mebay hak getire...
  • pek olası mı bilmiyorum ama birgün birinden duyarsam bu sözcüğü, hiç düşünmeden şapkamı çıkarıp "bonmarşe efendim" diye karşılık vereceğim. fransızca bilmemek gibi büyük bir huzur yok yeminnen.
  • paris'te 1848 "halk baharı"ndan sadece 4 yıl sonra 1852'de açılmaya başlanan ve tüketim toplumunun temellerinin atılmasında öncü olan mağazalar. halk baharının akabinde açılmış olmaları elbette tesadüf değil, bu baharlar küreselleşmekten başka ölümler, ölümler, ölümler getiriyor. bize de sadece devrim denen o ateşli kadının "iyi geceler öpücüğü" kalıyor.
hesabın var mı? giriş yap